4 Μαρ 2012

DEBTOCRACY

Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά των «παραβιάσεων των τραπεζών»

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι πήραν μέρος στις πορείες που διοργανώθηκαν στη Μαδρίτη, τη Βαρκελόνη, το Μπιλμπάο, τη Σαραγόσα, τη Σεβίλη και άλλες ισπανικές πόλεις, σύμφωνα με την Ένωση για την Προστασία των Καταθετών Τραπεζών και Ταμιευτηρίων (Adicae). 
"Ψηλά τα χέρια, ληστεία!", φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν με σφυρίχτρες και ταμπούρλα έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ισπανίας και άλλων τραπεζών στη Μαδρίτη. 
Το ίδιο σύνθημα ακουγόταν και στη Βαρκελόνη, όπου εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι, πήραν μέρος στις διαδηλώσεις για να καταγγείλουν τα "τοξικά προϊόντα" στα οποία τους συμβούλευσαν να επενδύσουν και εξαιτίας της κρίσης έχασαν τις οικονομίες τους. 
"Σας εμπιστευθήκαμε και μας αφήσατε να καταστραφούμε", έγραφε ένα πανό στην κεφαλή της διαδήλωσης. 
Η Adicae καταγγέλει τις "σοβαρές παραβιάσεις των τραπεζών", οι οποίες μπόρεσαν να διαπραχθούν "χάρη σε μία πολιτική υπερπροστασίας του χρηματοοικονομικού τομέα" και ζητά τη μείωση των "κατώτατων επιτοκίων" που προβλέπονται για πολλά δάνεια και που αναγκάζουν τους δανειολήπτες να πληρώνουν τόκους μεγαλύτερους από αυτούς της σημερινής αγοράς. 
Μέσω αυτού του συστήματος, επισημαίνει η Adicae η οποία ζητά να γίνουν μεταρρυθμίσεις, "τέσσερα εκατομμύρια οικογένειες πληρώνουν πέντε δισεκατομμύρια περισσότερα απ΄όσα θα έπρεπε με τις ευλογίες της Τράπεζας της Ισπανίας". 


Πηγή: tvxs.gr

Παραγγελία πίτσας στο μέλλον - Τζίμης Πανούσης


Ζώρζ Πιλαλί - Η Μπετονιέρα (live'86)


ΣτΕ: Συνταγματικό το χαράτσι, αντισυνταγματική η διακοπή του ρεύματος


Στην απόφαση ότι δεν πρέπει να διακόπτεται η παροχή του ρεύματος στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το χαράτσι προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο ωστόσο δέχεται ότι είναι συνταγματική η επιβολή του τέλους ακινήτων. Η ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου μετά την ολοκλήρωση της κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της που αφορούσε την συνταγματικότητα ή μη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, έκρινε ότι το επίμαχο τέλος είναι συνταγματικό με τη λογική ότι πρόκειται για έκτακτο και όχι για μόνιμο φόρο που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.
Οι δικαστές, όμως, προτάσσοντας την προστασία των καταναλωτών, έκριναν ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που το ειδικό τέλος δεν πληρωθεί μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Το θέμα έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από προσφυγές που είχαν κατατεθεί από το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, το σωματείο Ελλήνων Φορολογουμένων, μεμονωμένων ιδιωτών αλλά και δήμων.
Βάσει της εκδοθείσας απόφασης, κανένας καταναλωτής δεν κινδυνεύει με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που δεν έχει πληρώσει καμία από τις δόσεις του ειδικού τέλους ακινήτων.


Πηγή: koutipandoras.gr

Graffiti












ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ