26 Νοε 2012

Απλά μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας


Την Πέμπτη 16 Νοέμβρη, το ελληνικό κράτος δεν χρεοκόπησε, όπως κινδυνολογούσε ο Στουρνάρας, μολονότι δεν πήρε τη δόση από τους δανειστές του. Γιατί δεν χρεοκόπησε; Γιατί τρεις μέρες πριν, τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη, προχώρησε σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου, η οποία «πήγε καλά», όπως δηλώθηκε αρμοδίως. Τι σημαίνει «πήγε καλά»; 
Σημαίνει ότι συγκεντρώθηκε το ποσό που χρειαζόταν για να μη «χρεοκοπήσουμε».

Με το βουνό θα γίνω φίλος


Το τελευταίο διάστημα ανεβαίνω στο βουνό. Έχω πάρει τα βουνά σβάρνα. Προσπαθώ να είμαι όση περισσότερη ώρα γίνεται μακριά από ανθρώπους και θόρυβο. Ακούω τα πουλιά, κοιτάω τη θάλασσα, τα σύννεφα, τον ουρανό, τ’ αστέρια, το φεγγάρι, αγάπη μου, αγάπη μου, η νύχτα θα μας πάρει.
Εκεί στο βουνό είναι πολύ ωραία. Πίνεις ένα καφεδάκι, κάνεις ένα τσιγαράκι και τα βλέπεις όλα από κάποια απόσταση.

Πιο «τοξικοί» οι ωκεανοί

Οι ωκεανοί γίνονται ολοένα και πιο όξινοι οδηγώντας σε καταστροφή τα κελύφη των θαλάσσιων σαλιγκαριών

Νέα ευρήματα αποκαλύπτουν το μέγεθος της οξίνισης των υδάτων

Διεθνής ερευνητική αποστολή ανακάλυψε ότι τα θαλάσσια σαλιγκάρια αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Το κέλυφός τους καταστρέφεται με ταχύ ρυθμό, γεγονός που σύμφωνα με τους ερευνητές, οφείλεται στην οξίνιση (αύξηση της οξύτητας) των ωκεάνιων υδάτων. Η διαπίστωση είναι σημαντική και κρούει το καμπανάκι του κινδύνου αφού απειλείται η θαλάσσια διατροφική αλυσίδα.

Ευγένιος Ιονέσκο, ο θεμελιωτής του Θεάτρου του Παραλόγου


Ο Ευγένιος Ιονέσκο καθόριζε ως εξής την ταυτότητα του θεάτρου: «Τα πάντα είναι κωμικά, τίποτα δεν είναι τραγικό, όλα είναι πραγματικά και μη, δυνατά και αδύνατα, σοβαρά και γελοία». Λογική είναι η τρέλα των δυνατών, έλεγε ο ίδιος. 

Ποδόσφαιρο - St. Pauli: Ο αντιρατσισμός στην... πράξη!


Πόσοι γνωρίζουν ότι ένα από τα πιο πολυάριθμα κλαμπ της St. Pauli βρίσκεται στην Αθήνα; Λίγοι. Ακόμα λιγότεροι, όμως, θα μπορούσαν να φανταστούν ότι εντοπίστηκαν να φοράνε μπλουζάκια της συγκεκριμένης ομάδας, όπως έγραψε πρόσφατα και η "Αυγή", ακόμα και… αστυνομικοί. Ποια είναι η St. Pauli, λοιπόν; Και γιατί έχει οπαδούς σχεδόν σε όλο τον κόσμο μια ομάδα, η οποία συνήθως αγωνίζεται σε χαμηλότερες κατηγορίες από την Μπουντεσλίγκα;

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ