13 Ιουλ 2012

Η Μόσχα απορρίπτει το δυτικό σχέδιο για τη Συρία



«Aπαράδεκτο» χαρακτήρισε η Ρωσία το σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία που υποβλήθηκε χθες Τετάρτη στον ΟΗΕ από δυτικές χώρες, απειλώντας να ασκήσει βέτο εάν τεθεί σήμερα σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Δε θα υπάρξουν νέα μέτρα εφόσον εφαρμοστούν τα ψηφισθέντα



Δε θα υπάρξουν νέα μέτρα εφόσον εφαρμοστούν τα ήδη ψηφισθέντα, όπως το τέλος στα ακίνητα και η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών.

Σκύλος στο σπίτι, λιγότερες λοιμώξεις για τα μωρά



Οι σκύλοι δεν είναι απλώς οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, αλλά ιδιαιτέρως οι καλύτεροι φίλοι για τα νεογέννητα μωρά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Όπως έδειξε, τα μωρά που μεγαλώνουν με ένα σκυλάκι στο σπίτι, έχουν κατάτον πρώτο χρόνο της ζωής τους πολύ καλύτερη υγεία απ’ ό,τι όσα μεγαλώνουν δίχως την συντροφιά του.

Και άλλο φεγγάρι στον Πλούτωνα

Τα πέντε φεγγάρια του Πλούτωνα στα μάτια του Hubble



Ανακαλύφθηκε από το τηλεσκόπιο Hubble και πήρε την προσωρινή ονομασία P5


Μια φωτεινή κουκκίδα που μετατοπιζόταν ανεπαίσθητα στις εικόνες του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble επιβεβαιώθηκε ότι είναι ο πέμπτος δορυφόρος του Πλούτωνα -κάτι που εξέπληξε τους ερευνητές, οι οποίοι δεν περίμεναν ότι ο πλανήτης-νάνος, μικρότερος και από τη Σελήνη, θα μπορούσε να έχει ένα τόσο πλούσιο χαρέμι φεγγαριών.

Τα περιστέρια αναγνωρίζουν τα γνωστά πρόσωπα



Εξυπνότερα απ’ ό,τι νομίζαμε είναι τα περιστέρια, σύμφωνα με νέα έρευνα που συμπεραίνει ότι τα παρεξηγημένα αυτά πτηνά αναγνωρίζουν τα γνωστά από τα άγνωστα πρόσωπα.
Ειδικότερα, η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Avian Biology Research», υποστηρίζει ότι τα περιστέρια αναγνωρίζουν και κατηγοριοποιούν τους γνωστούς ανθρώπους μόνο και μόνο από τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ