28 Ιουλ 2012

Στους Ολυμπιακούς χωρίς πατρίδα...



Ο Γκουόρ Μαριάλ ξεκίνησε χωρίς πατρίδα, αλλά με όλα τα υπόλοιπα προσόντα να παλέψει για το Ολυμπιακό Ιδεώδες και έχει την ευκαιρία. Η ιστορία του αθλητή Μαραθωνίου που, τελικά, θα αγωνιστεί στο Λονδίνο, συγκλονίζει...

Η Σελήνη «γεννήθηκε» μετά από... εγκατάλειψη σε τροχαίο

Νέο σενάριο προτείνεται για την αρχαία σύγκρουση από την οποία προέκυψε η Σελήνη



«Θύμα» η νεογέννητη Γη στην οποία προσέκρουσε σώμα μεγαλύτερο από τον Αρη


Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία, η Σελήνη σχηματίστηκε από συντρίμμια που εκτινάχθηκαν στο Διάστημα όταν η Γη συγκρούστηκε και συγχωνεύτηκε με ένα άλλο σώμα στο μέγεθος του Άρη.Τώρα, όμως, ευρωπαίοι ερευνητές εκτιμούν ότι το σώμα που προσέκρουσε στον πλανήτη μας ήταν ακόμα μεγαλύτερο και κατάφερε να διαφύγει μετά το ατύχημα.

Τερμίτες – καμικάζι εκρήγνυνται για να εξολοθρεύσουν τους εχθρούς (video)



Αλτρουιστές τερμίτες του είδους «Neocapritermes taracua» εκρήγνυνται για να σκοτώσουν τους εχθρούς τους και να προστατεύσουν την αποικία τους.
Οι ηλικιωμένοι εργάτες του είδους, που ζει στα τροπικά δάση της Γαλλικής Γουιάνας, κουβαλούν στην πλάτη τους σάκους με ένα τοξικό μπλε υγρό, το οποίο εκτοξεύουν στους εχθρούς τους καθώς εκρήγνυνται, επιτελώντας μια ύψιστη πράξη αυτοθυσίας.

Στην Τράπεζα Πειραιώς το υγιές κομμάτι της ΑΤΕ



Στην Τράπεζα Πειραιώς μεταβιβάστηκε τελικά το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας. Το koutipandoras.gr και το περιοδικό ΗΟΤ DOC είχαν αποκαλύψει το σενάριο του «σπασίματος» της Αγροτικής Τράπεζας σε «good» και «bad» bank, με απώτερο στόχο να περάσει στα χέρια των εγχώριων τραπεζιτών. Πρωταθλητής στην προσπάθεια αυτή αναδείχθηκε ο όμιλος Πειραιως.

Επικίνδυνες για την υγεία οι νυχτερινές και εναλλασσόμενες βάρδιες εργασίας



Μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό σε σχέση με όσους δουλεύουν τη μέρα, αντιμετωπίζουν όσοι εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες σύμφωνα με μία νέα καναδο-νορβηγική επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα πάνω στο ζήτημα. Η μελέτη συμπέρανε ότι το πρόβλημα αφορά γενικότερα, αν και σε μικρότερο βαθμό, όσους εργάζονται όχι μόνο το πρωί, αλλά σε ακανόνιστες ή εναλλασσόμενες βάρδιες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ