10 Ιουλ 2012

Ασιατικό Λιοντάρι: από τη Νεμέα στο Γκουζαράτ



Ένα παγόνι «τσιρίζει», ένας πίθηκος σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο  και ένα ασιατικό λιοντάρι –από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στην άγρια φύση- περιπλανιέται στα σκονισμένα μονοπάτια του καταφυγίου όπου φιλοξενείται για να γλιτώσει από τις απειλές της σύγχρονης εποχής.

Human Rights Watch: Ρατσιστική βία εναντίον μεταναστών και ατιμωρησία για τους δράστες



Σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Human Rights Watch συμμορίες Ελλήνων επιτίθενται συστηματικά εναντίον μεταναστών και οι αρχές αγνοούν ή αποθαρρύνουν τα θύματα από το να καταγγείλουν τα περιστατικά με αποτέλεσμα να υπάρχει ατιμωρησία.

Ο θάνατος ενός άστρου


Το U Cam, ένα άστρο που οδεύει προς το τέλος της ζωής του, εκβάλλει μια σχεδόν σφαιρική «φούσκα» αερίων σε μια σπάνια στιγμή που «έπιασε» ο φακός του Hubble.




Μια από τις τελευταίες αναλαμπές ενός κόκκινου γίγαντα απαθανατίστηκε από το Hubble
Μια μοναδική – και πολύ εντυπωσιακή – στιγμή συνέλαβε για άλλη μια φορά το τηλεσκόπιο Hubble απαθανατίζοντας μια από τις τελευταίες αναλαμπές ενός άστρου που οδεύει προς το τέλος της ζωής του.

ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ



Είναι ο μύθος και το αρχέτυπο όλων των επιστημόνων του 20ου αιώνα. Οι εφευρέσεις και τα επιτεύγματα του άνοιξαν για την ανθρωπότητα μια νέα εποχή φωτός. Ο Νίκολα Τέσλα (1856-1943) ήταν στην κυριολεξία ο Προμηθέας του ηλεκτρισμού, ο άνθρωπος που ανακάλυψε το μέλλον.

Marcel Proust: ο μυθιστοριογράφος των αναμνήσεων και των αισθήσεων



«Μια ώρα δεν είναι απλά μια ώρα, είναι ένα δοχείο γεμάτο με ευωδιές, ήχους, σχέδια και ατμόσφαιρες». Έτσι εκλάμβανε την πραγματικότητα - ως μια σχέση μεταξύ των αισθήσεων και των αναμνήσεων που μας περιβάλλουν- ο Μαρσέλ Προυστ, ένας από τους σημαντικότερους μυθιστοριογράφους του 20ού αιώνα που γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 10 Ιουλίου του 1871. Μεταξύ άλλων, ο Προυστ ήταν ο συγγραφέας του «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο», 3.200 σελίδων στις οποίες χαρτογράφησε τη ζωή του, και ταυτόχρονα τα ήθη και τον πολιτισμό του τότε ευρωπαϊκού αστικού κόσμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ