25 Ιουλ 2012

Το μυστικό της μυωπίας στους στασιαστές του Μπάουντι


Οι απόγονοι των στασιαστών του Μπάουντι ίσως κρύβουν στα γονίδιά τους τη θεραπεία για τη μυωπία




Η πάθηση δεν εμφανίζεται στους απογόνους των θρυλικών ναυτικών
Το μυστικό για τη θεραπεία της μυωπίας ίσως κρύβεται στους απογόνους μιας ομάδας θρυλικών ναυτικών. Πρόκειται για τους απογόνους των στασιαστών του Μπάουντι η ιστορία των οποίων έχει γίνει γνωστή από τις διάφορες κινηματογραφικές ταινίες που έχουν γυριστεί για αυτό το γεγονός και στις οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει κορυφαία ονόματα του Χόλιγουντ όπως ο Κλάρκ Γκέιμπλ, ο Μάρλον Μπράντο, ο Αντονι Χοπκινς και ο Μελ Γκίμπσον.

Οι πάγοι της Γροιλανδίας λιώνουν με ρυθμούς-ρεκόρ τον Ιούλιο



Με πρωτοφανείς ρυθμούς εξελίσσεται το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας τον Ιούλιο, όπως αποδεικνύουν δορυφορικές εικόνες της NASA.
Σχεδόν το σύνολο του στρώματος πάγου που καλύπτει τη Γροιλανδία απομειώθηκε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό κατά τον μήνα που διανύουμε, φαινόμενο που δεν έχει προηγούμενο όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, καθώς κατά μέσο όρο φαινόμενο τήξης παρατηρείται στο 50% του στρώματος πάγου τα καλοκαίρια.

Κομισιόν: Ποινές φυλάκισης για χειραγώγηση επιτοκίων



Την επιβολή ποινών φυλάκισης σε όσους καταδικάζονται για χειραγώγηση των επιτοκίων των διατραπεζικών χορηγήσεων περιλαμβάνει πρόταση της Κομισιόν που συντάχθηκε μετά το σκάνδαλο του Libor τον περασμένο μήνα.

«Ιδιώνυμο»: η πρώτη ποινικοποίηση των κομμουνιστικών ιδεών στην Ελλάδα



«Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών» ή αλλιώς όπως ονομάστηκε χαρακτηριστικά «Ιδιώνυμο». Υπήρξε ο νόμος που εφαρμόστηκε στις 25 Ιουλίου του 1929 και ο οποίος ποινικοποιούσε τις «ανατρεπτικές» ιδέες. Στόχος ήταν η δίωξη των κομμουνιστών και των αναρχικών και η καταστολή των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων. Ο νόμος του οποίου κύριος εκφραστής ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτέλεσε την αρχή για τους μετέπειτα βασανισμούς, εξορίες, φυλακίσεις αριστερών.

Για 800 θάνατους ετησίως ενοχοποιείται το σολάριουμ



Για σχεδόν 800 θανάτους το χρόνο στην Ευρώπη, από καρκίνο του δέρματος, ευθύνονται οι καμπίνες τεχνητού μαυρίσματος με ακτινοβολία (σολάριουμ), ενώ όσοι τις χρησιμοποιούν, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο κατά 20% να παρουσιάσουν κάποια στιγμή μελάνωμα, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα στη British Medical Journal (BMJ). 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ