5 Οκτ 2012

5η Οκτωβρίου 1582: Η ημέρα που «δεν υπήρξε» ποτέ!


Η 4η Οκτωβρίου 1582 ήταν η τελευταία ημέρα του Ιουλιανού Ημερολογίου. Η αμέσως επόμενη ημέρα και 1η του Γρηγοριανού Ημερολογίου ήταν η 15η Οκτωβρίου. Οι ημέρες από τις 5 Οκτωβρίου έως και τις 14 Οκτωβρίου «δεν υπήρξαν ποτέ», καθώς απαλείφτηκαν, προκειμένου οι ημερομηνίες να εναρμονιστούν με το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

Θα φτιάξουν μαύρες τρύπες σε εργαστήριο

Οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να αναδημιουργήσουν το περιβάλλον μιας μαύρη τρύπας

Ερευνητές θα προσπαθήσουν να αναδημιουργήσουν τις συνθήκες που επικρατούν σε μια μελανή οπή
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ερευνητική προσπάθεια ξεκινά στα περίχωρα του Εδιμβούργου. Ερευνητική ομάδα θα προσπαθήσει να αναδημιουργήσει μέσα στο εργαστήριο τις συνθήκες που επικρατούν γύρω μια μαύρη τρύπα.

Πεπόνης «αδειάζει» Βενιζέλο: «Νόμιμη» η λίστα, αξιοποιήστε την…


Την πλήρη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» ζήτησε προς το ΣΔΟΕ ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Ο κ. Πεπόνης «άδειασε» μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας ότι η επίμαχη λίστα δεν είναι υποκλαπέν υλικό, καθώς δόθηκε επισήμως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Μανιτάρια που φωσφορίζουν και φυτό – τουαλέτα ανακαλύφθηκαν στο Βόρνεο


Μανιτάρια που φωσφορίζουν , αράχνες που χοροπηδούν και ένα φυτό που χρησιμεύει και ως τουαλέτα για τα μικρά ζώα ανακαλύφθηκαν στο πλαίσιο ερευνητικής αποστολής στο Βόρνεο, στη Νοτιοανατολική Ασία.
«Ήταν μια πετυχημένη αποστολή», δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Menno Schilthuizen, από το Κέντρο Φυσικής Βιοποικιλότητας στην Ολλανδία.

Κουκουβάγιες, οι βασίλισσες του καμουφλάζ


Η φύση αν και υπέροχη είναι ταυτόχρονα και ο τόπος όπου το κάθε ζώο πρέπει να αγωνιστεί για να επιβιώσει μόνο του. Για αυτό τον λόγο τα περισσότερα από αυτά έχουν αναπτύξει μερικές καταπληκτικές τεχνικές καμουφλάζ για να μπορούν να κοιμούνται και να ξεκουράζονται χωρίς κίνδυνο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ