19 Ιουν 2012

Λεηλατούν χωράφια και καλλιέργειες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης

Καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει η λεηλασία κτημάτων με οπωροφόρα δένδρα και καλλιέργειες στην Ισπανία.
Η ισπανική αστυνομία διενεργεί εντατικούς ελέγχους στους δρόμους της χώρας για εντοπίσει κλεμμένες ντομάτες, κεράσια, πορτοκάλια και άλλα φρούτα και λαχανικά.
Σε ορισμένες περιοχές οι ίδιοι οι αγρότες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και διενεργούν νυχτερινές περιπολίες για να εντοπίσουν κλέφτες καρπών.
Όπως καταγγέλλει ο Βιθέντε Καριόν, επικεφαλής αγροτικού συνεταιρισμού της Μούρθια, στην ανατολική Ισπανία, οι κλέφτες επιλέγουν τους στόχους τους ανάλογα με την τιμή των καρπών στην αγορά. Αν η τιμή βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα δεν πειράζουν τις καλλιέργειες.
Σημειώνει από την άλλη πλευρά περιστατικά κλοπής 5 τόνων πορτοκαλιών σε μια επιδρομή, μέρα μεσημέρι.
Τα φρούτα συλλέχθηκαν από τα δέντρα, τοποθετήθηκαν σε μεγάλα καλάθια και φορτώθηκαν σε φορτηγά.
Οι κλεμμένοι καρποί καταλήγουν σε υπαίθριες αγορές.
Το 2010 μόνο αναφέρθηκαν 20.000 περιστατικά κλοπής καρπών στην Ισπανία με τον αριθμό να αναμένεται να τριπλασιαστεί το 2012.
Συχνά θύματα πέφτουν και ζώα, τα οποία είτε φορτώνονται σε οχήματα είτε σφαγιάζονται επί τόπου από τους ζωοκλέφτες.
Οι Αρχές της Ισπανίας αποδίδουν τα κρούσματα αυτού του είδους παραβατικότητας στην οικονομική κρίση και την κοινωνική έκρηξη που σοβεί στη μεσογειακή χώρα.






Πηγή: econews.gr

Οι ναζί κάνουν νάζια


Η προεκλογική προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας περιείχε και έναν κύριο, ο οποίος υποτίθεται πως ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ -ενώ δεν ήταν- και καλούσε τους πολίτες να κάνουν αντάρτικο πόλεων. Τώρα που πέρασε η προεκλογική περίοδος και τα ψέματα τελείωσαν, μήπως θα είχε η κυβέρνηση την καλοσύνη να ασχοληθεί με το αληθινό αντάρτικο πόλεων που κάνουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής ή αυτό δεν πειράζει επειδή είναι «αδελφή παράταξη» με τη Νέα Δημοκρατία;
Τα καθημερινά μαχαιρώματα και οι ξυλοδαρμοί μεταναστών και όποιου Έλληνα τολμήσει να τους υπερασπιστεί από μέλη της Χρυσής Αυγής -σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Έλληνες αστυνομικοί ψήφισαν πάλι μαζικά τη Χρυσή Αυγή- θέτουν ένα τεράστιο θέμα για τη δημοκρατία.
Μιας και οι αστυνομικοί κάνουν τα στραβά μάτια στα εγκλήματα μελών της Χρυσής Αυγής -όταν δεν συνεργάζονται μαζί τους στα εγκλήματα-, θα πρέπει να δημιουργηθεί και μια αστυνομία από δημοκρατικά στελέχη, για να προστατεύει τους δημοκρατικούς πολίτες από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και τους ναζιστές αστυνομικούς.






Πηγή: pitsirikos.net

Μαζικά Χρυσή Αυγή ψήφισε και πάλι η αστυνομία

Μαζικά «Χρυσή Αυγή» παρά τα δεκάδες κρούσματα βίας των τελευταίων εβδομάδων ψήφισαν και πάλι οι αστυνομικοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος. Την επιλογή αυτή έκαναν περίπου ο ένας στους δύο αστυνομικούς. Στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν αστυνομικοί διατηρήθηκαν σχεδόν αμετάβλητα τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» και σε ύψος ρεκόρ για όλη σχεδόν την επικράτεια.


Τα νέα αυτά συμπεράσματα για τις κρυφές πολιτικές προτιμήσεις των ένστολων προκύπτουν από την ανάλυση των ψήφων σε 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας στα οποία ψήφισαν, στις 17 Ιουνίου- με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους - χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής και άλλες.
Σε όλα αυτά τα τμήματα η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό από 17,2% έως 23,04% που είναι σχεδόν ίδια με αυτά που είχε λάβει, το ίδιο κόμμα, στα ίδια τμήματα και στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Μάλιστα σε ένα εξ’ αυτών η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 21,7% ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου το ποσοστό αυτό ήταν 21,06%. Στα υπόλοιπα τμήματα οι «απώλειες» της «Χρυσής Αυγής» είναι εξαιρετικά μικρές.
Για να γίνει αντιληπτή η μαζικότητα της «ψήφου» των αστυνομικών προς την «Χρυσή Αυγή» αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι σε γειτονικά αστυνομικά τμήματα όπως το 804 και το 805 το ποσοστό αντίστοιχα της «Χρυσής Αυγής» είναι 5,35 και 6,57%.
Κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει εξάλλου και από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν περίπου 550-700 άτομα και ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σε αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων.
Αν συνυπολογισθεί λοιπόν ότι στα συγκεκριμένα τμήματα που ψηφίζουν οι αστυνομικοί το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» είναι υπερτριπλάσιο του μέσου όρου του συγκεκριμένου κόμματος προκύπτει το συμπέρασμα ότι σε ποσοστό άνω του 50% των αστυνομικών υποστηρίζει το συγκεκριμένο κόμμα.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες πολιτικές προτιμήσεις των αστυνομικών, όπως προκύπτει από τις ίδιες αναλύσεις, φαίνεται να δίνεται μαζικά ψήφος στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ενδεικτικό ότι σε ένα από αυτά τα τμήματα με συμμετοχή ένστολων ψηφοφόρων η ΝΔ έλαβε ποσοστό 33,14% έναντι 16,16 τον περασμένο Μάιο και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,07% έναντι 10,43% πριν δύο μήνες.






Πηγή: tvxs.gr

Ενίσχυση των ταμείων του ΔΝΤ αποφάσισε το G20

Την ενίσχυση των πόρων του Ταμείου (αύξηση των αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης) κατά 456 δισ. δολάρια αποφασίστηκε από τους ηγέτες της G20 (των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου), λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται στην μεξικανική πόλη Λος Κάμπος. «Μεγάλες και … μικρές χώρες ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας και άλλες είναι πιθανόν να ακολουθήσουν. Κατά συνέπεια, το σύνολο των δεσμεύσεων που διατυπώθηκαν ανέρχεται σε 456 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχεί σχεδόν στον διπλασιασμό της δανειοδοτικής μας ικανότητας», τόνισε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, εκφράζοντας την ικανοποίησή της. Η Κίνα, η οποία δεν είχε προσδιορίσει το ύψος του ποσού συνεισφοράς, θα ανέρχεται σε 43 δισ. δολάρια.






Πηγή: koutipandoras.gr

Έχουμε πάνω από... 2 κιλά βακτήρια στο σώμα μας!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιατρικής, επιστήμονες κατόρθωσαν να χαρτογραφήσουν τα μικρόβια που εκ φύσεως ζουν μέσα και πάνω στο σώμα μας - και υπολόγισαν ότι, αναλόγως με το σωματικό βάρος, κάθε ενήλικας φέρει πάνω από 2 κιλά βακτήρια!
Σύμφωνα με 14 νέες μελέτες, οι οποίες δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Nature» και στις επιθεωρήσεις «PLoS One», «PLoS Genetics» και «PLoS Computational Biology», το ανθρώπινο μικροβίωμα (κατά το γονιδίωμα) αποτελείται από περισσότερα από 10.000 είδη μικροβίων και 8 εκατομμύρια μικροβιακά γονίδια, τα περισσότερα εκ των οποίων συνυπάρχουν αγαστά με τον άνθρωπο προς όφελος και των δύο πλευρών.
Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τώρα που ξέρουν ποια είναι τα φυσιολογικά μικρόβια του σώματος, θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τη νέα γνώση για να βρουν τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης πολλών νοσημάτων.
Παρουσιάζοντας τα νέα ευρήματα, ο δρ Έρικ Γκριν, διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Έρευνας Ανθρώπινου Γονιδιώματος (NHGRI) των ΗΠΑ, εξήγησε ότι έως τώρα λίγα ήταν γνωστά για τους μικροσκοπικούς «κατοίκους» του ανθρώπινου σώματος, επειδή είναι δύσκολο - αν όχι αδύνατον - να καλλιεργηθούν τα περισσότερα από τα βακτήριά μας.
Η επινόηση όμως αποτελεσματικών μεθόδων καταγραφής της αλληλουχίας του DNA, επέτρεψε στους ερευνητές να πάρουν δείγματα από εθελοντές και να ταυτοποιήσουν το γενετικό «αποτύπωμα» των βακτηρίων.
Η τεράστια αυτή έρευνα διήρκησε 5 χρόνια και βασίσθηκε σε δείγματα από 240 υγιείς εθελοντές από το Σαιντ Λούις και το Χιούστον.
Οι ερευνητές πήραν τα δείγματα από 15 σημεία του σώματος των ανδρών και από 18 των γυναικών – μεταξύ αυτών από το στόμα, το δέρμα, τη μύτη, τον κόλπο και το κατώτερο τμήμα του εντέρου.
Έτσι εντόπισαν συνολικά περισσότερα από 10.000 είδη μικροβίων, ενώ σε κάθε ανθρώπινο κύτταρο εντοπίστηκαν τα ίχνη έως 10 βακτηριακών κυττάρων.
Σε έναν ενήλικα βάρους 92 κιλών, τα ευρήματα αυτά σημαίνουν πως τα 900 γραμμάρια έως 2,7 κιλά είναι βακτήρια, κατά τον δρα Γκρην.
Τα 8 εκατομμύρια γονίδια όλων αυτών των μικροβίων «παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην υγεία μας», είπε από την πλευρά του ο δρ Μπρους Μπάιρεν, διευθυντής του Κέντρου Γονιδιωματικής Αλληλουχίας Λοιμωδών Νοσημάτων στο Ίδρυμα Broad των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ.


Μικροβιακή υπογραφή


Για να καταλάβει κανείς πόσο πολλά είναι τα 8 εκατομμύρια βακτηριακά γονίδια, αρκεί να αναλογιστεί ότι ολόκληρο το γονιδίωμα του ανθρώπου διαθέτει μόλις 22.000 γονίδια!
Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το εύρημα ότι κάθε τμήμα του σώματος διαθέτει τα δικά του, ξεχωριστά βακτήρια, με την μεγαλύτερη ποικιλία να εντοπίζεται στο δέρμα.
Τα μικρόβια είναι επίσης διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο, γεγονός που υποδηλώνει ότι κάθε ένας από εμάς έχει τη δική του «μικροβιακή υπογραφή».
Μολονότι, όμως, τα βακτήρια διαφέρουν, οι ρόλοι που επιτελούν παραμένουν οι ίδιοι.
Επιβεβαιώνοντας, εξάλλου, τα ευρήματα προγενέστερων μελετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμα και οι υγιείς άνθρωποι φιλοξενούν επιβλαβή βακτήρια σε λανθάνουσα (ανενεργή) κατάσταση.
Η πρόκληση είναι τώρα να βρουν οι επιστήμονες πως και γιατί γίνονται επικίνδυνα τα βακτήρια αυτά και προκαλούν νοσήματα.








Πηγή: tanea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ