11 Δεκ 2012

Γιατί δεν έχει καταρρεύσει ακόμη η κοινωνία;


Το Δημόσιο τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην εποχή του Μνημονίου, έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας εκστρατείας δυσφήμησης και απαξίωσης. Το επιχείρημα είναι γνωστό: εάν οι υπηρεσίες που παρέχονται από το κράτος ιδιωτικοποιηθούν τότε και οι κρατικές δαπάνες θα μειωθούν αλλά και οι υπηρεσίες θα βελτιωθούν λόγω «ανταγωνιστικότητας».

ΕΥΔΑΠ: Ο νέος αγοραστής θα βάλει στην τσέπη 600 εκατ. ευρώ


Ένας επενδυτής λειτουργεί συνήθως με βάση το κέρδος. Δηλαδή , αποφασίζει να πραγματοποιήσει μια επένδυση, η οποία εκτιμά ότι θα του αποφέρει κέρδος είτε μακροπρόθεσμα είτε βραχυπρόθεσμα. Στην περίπτωση όμως της ΕΥΔΑΠ, ο νέος αγοραστής θα πρέπει να θεωρείται ευλογημένος. Και αυτό, με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗ ΣΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΑΡΟΥ


Το σιωπηρό consensus αστυνομίας και τραμπούκων

Ανάμεσα στις αστυνομικές αρχές και σε κάθε λογής κοπής ανθρωπόμορφα φασιστοειδή υπήρχαν ανέκαθεν ισχυροί δίαυλοι επικοινωνίας, όχι κατ’ ανάγκην υπόγειοι και μυστικοί.
Τα όργανα της τάξης απολαμβάνουν τη δράση των τραμπούκων, είναι γι’ αυτούς ένα τζάμπα λαϊκό θέαμα. Ταυτόχρονα, εκτελούν κατά γράμμα τις άνωθεν εντολές από φανερούς και κρυφούς εντολοδόχους: «Δεν πειράζετε ούτε τρίχα απ’ το κεφάλι τους».

Επτά πλανήτες που ίσως διαθέτουν ζωή

Επτά εξωπλανήτες είναι πιθανό να διαθέτουν ζωή 

Αυξάνεται ο αριθμός των κατοικήσιμων κόσμων στον Γαλαξία

Την τελευταία δεκαετία έχουν εντοπιστεί περίπου 700 εξωπλανήτες, δηλαδή πλανήτες που βρίσκονται στον γαλαξία μας πέρα από το δικό μας ηλιακό σύστημα. Πριν από έναν χρόνο δημιουργήθηκε ο Κατάλογος Κατοικήσιμων Εξωπλανητών (Habitable Exoplanets Catalog - HEC) για να καταχωρούνται εκεί οι πλανήτες που διαθέτουν συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη και επιβίωση της ζωής.

Τα αρχαία δέντρα αφανίζονται αλλά συνεχίζουν να μεγαλώνουν (σε ύψος ουρανοξύστη)


Με ταχύτατους ρυθμούς αφανίζονται τα μεγάλα υπεραιωνόβια δέντρα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science.
Ως αιτίες της καταστροφής προβάλλονται η κλιματική αλλαγή συνδυαστικά με την παράνομη και ανεξέλεγκτη υλοτομία που αποψιλώνει τεράστιες εκτάσεις, κυρίως σε Αφρική και Νότια Αμερική.
Το πρόβλημα εντοπίζεται ουσιαστικά σε όλα τα μήκη και πλάτη της Υφηλίου, από την Ευρώπη ως την Ασία και από την Αυστραλία ως τη Βόρειο Αμερική.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ