11 Οκτ 2012

Κόβουν 4.000 στρέμματα δάσους για τον Μπόμπολα


Κατά παράβαση της νομιμότητας το υπουργείο Περιβάλλοντος (!) με επείγον έγγραφό του στις 10 Οκτωβρίου, έδωσε εντολή, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς,  να κοπούν 4.000 στρέμματα αρχέγονου δάσους για το χατήρι του χρυσωρυχείου συμφερόντων Μπόμπολα.

«Σοβιετοποίηση»


Επί δεκαετίες οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες, Στράτος, Αγγελόπουλος, Ωνάσης, Τσάτσος, Φιξ, Καρέλας, Κεφάλας, Λαδόπουλους, Σκαλιστήρης, Δράκου, Κανελλόπουλος, Στασινόπουλος, Κατσάμπας κ.λπ, φέσωναν το Δημόσιο με τις παγωμένες πιστώσεις, με την υπερτιμολόγηση των εξοπλισμών, των μηχανημάτων, των κτιριακών εγκαταστάσεων και γενικά την «επένδυση» τους, την οποία χρηματοδότησαν με κρατικά δάνεια βεβαίως, χώρια τις επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, και τις φοροαπαλλαγές, τις ευνοϊκές ρυθμίσεις κεφαλαιοποίησης, διαγραφές τόκων κ.λπ.

«Κλιματισμός» για ελέφαντες

Ενα φυσικό «σύστημα κλιματισμού» κρύβουν στο αραιό τρίχωμά τους οι ελέφαντες, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες


Το επιδερμικό τρίχωμα που έχουν τα παχύδερμα αναπτύχθηκε για να τους χαρίζει δροσιά
Το τρίχωμα κατά την εξέλιξη, αναπτύχθηκε στα θηλαστικά με σκοπό τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος σε συνθήκες ψύχους. Στην περίπτωση του ελέφαντα όμως τα πράγματα, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον, στις ΗΠΑ, είναι πολύ διαφορετικά.

Φονική αμοιβάδα «τρώει» τον εγκέφαλο – Δέκα νεκροί στο Πακιστάν


Μια φονική αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής δέκα ανθρώπους στο Πακιστάν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η αμοιβάδα «Naegleria fowleri», που ζει σε ποτάμια και λίμνες, έχει ποσοστό θνησιμότητας άνω του 98% και περνά στον οργανισμό με την εισροή μολυσμένου νερού μέσω της μύτης, ενώ δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Στον Κινέζο Μο Γιαν το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2012


Υπό έντονες επευφημίες ανακοινώθηκε το όνομα του Κινέζου συγγραφέα Μο Γιαν, στον οποίο απονένεται το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2012. Στην Κίνα ο Μο Γιαν παρομοιάζεται με τον Φραντς Κάφκα ή τον Γιόσεφ Χέλερ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ