19 Οκτ 2012

Παράνομες εργασιακές αλλαγές διαπιστώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης


Παράνομες χαρακτηρίζει επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική εργασιακή νομοθεσία που έχουν ως στόχο τη μείωση του κόστους για τους εργοδότες στην πληγείσα από την ύφεση χώρα. Όπως τονίζεται σε μια μη δεσμευτική απόφαση δικαστηρίου, οι μεταρρυθμίσεις αυτές παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καταργούν το αφορολόγητο των παιδιών


Νέες επιβαρύνσεις για χιλιάδες οικογένειες προβλέπονται από το 2013 και μετά, καθώς η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργηση του αφορολόγητου για κάθε προστατευόμενο τέκνο, καθώς επίσης και στην κατάργηση όλων των επιδομάτων ανεξαιρέτως.

Αναλφάβητος ένας στους δέκα Έλληνες


Σύμφωνα με την έρευνα έως και 7.000 ελληνόπουλα εγκαταλείπουν το σχολείο. Ποιοι νομοί κατέχουν το αρνητικό ρεκόρ. Οι λόγοι εγκατάλειψης του σχολείου

Σοκαριστικά είναι τα ποσοστά των αναλφάβητων Ελλήνων, σύμφωνα με τα οποία ένα στους δέκα δεν έχει τελειώσει το Δημοτικό. Σε δημοσίευμα Των Νέων ο Χρήστος Κάτσικας τονίζει πως κάθε χρόνο 5.000 με 7.000 παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο εν έτει 2012.

Επιλεκτική η αϋπνία των δελφινιών

«Ετοιμοπόλεμα» παρά την αϋπνία τους παραμένουν τα δελφίνια, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες ενεργοποιούν ένα από τα δύο ημισφαίρια του εγεκφάλου κάθε φορά «κοιμίζοντας» το άλλο


Τα ευφυή κήτη επιλέγουν ποιο ημισφαίριο του εγκεφάλου θα... πάει για ύπνο

Την ικανότητα να παραμένουν ξύπνια και σε διαρκή εγρήγορση για ένα διάστημα 15 ημερών έχουν τα δελφίνια, επιλέγοντας να «κοιμίζουν» ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου τους κάθε φορά.

Ασιατική πεταλούδα διώχνει τους θηρευτές με δηλητηριώδη σχέδια στα φτερά


Τα κόκκινα τρίγωνα που σχηματίζονται στα φτερά της  ασιατικής πεταλούδας Hebomoia glaucippe δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα θανάσιμο δηλητήριο που αποτρέπει τους επίδοξους θηρευτές του εντόμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ