5 Αυγ 2012

Οι «serial killers» του ζωικού βασιλείου

Οι ελέφαντες ενοχοποιούνται για περισσότερους από 500 θανάτους ανθρώπων κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο



Μικροσκοπικά κουνούπια, σκορπιοί, μέδουσες, αλλά και ελέφαντες είναι οι «ένοχοι» για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων
Αν σας ζητούσαμε να σκεφτείτε τα πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη, πιθανότατα η πρώτη εικόνα που θα σας ερχόταν στο μυαλό θα έβγαινε από τα… σαγόνια του καρχαρία (και άντε η δεύτερη να ήταν βγαλμένη από μια σαβάνα με πρωταγωνιστή ένα άγριο λιοντάρι).

Καρκίνος του δέρματος ανιχνεύθηκε πρώτη φορά σε ψάρια



Αν εξακολουθείτε να διατηρείτε επιφυλάξεις σχετικά με την επικινδυνότητα του ήλιου σκεφτείτε αυτό: σύμφωνα με τους επιστήμονες ακόμα και τα ψάρια εμφανίζουν καρκίνο του δέρματος λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας.
Η διαπίστωση ότι το 15% του πληθυσμού της πέστροφας στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας πάσχει από καρκίνο του δέρματος έγινε εντελώς τυχαία.

«Εφεύρεση» των φαρμακευτικών οι ψυχικές ασθένειες των παιδιών



Σκληρή κριτική στα κέντρα ψυχικής υγείας και τις φαρμακευτικές εταιρείες, τις οποίες κατηγορεί ότι λανθασμένα χαρακτηρίζουν εκατομμύρια ανθρώπους ως ψυχικά ασθενείς προς όφελός τους, ασκεί ο Τζέρομ Κάγκαν, ψυχολόγος, ερευνητής του Χάρβαρντ και ειδικός στην ανάπτυξη των παιδιών.

Καύσωνας: Το πιο θανατηφόρο ακραίο καιρικό φαινόμενο



Ο καύσωνας είναι πιο θανατηφόρος ακόμα και από τον πιο καταστροφικό τυφώνα, χιονοθύελλα ή ανεμοστρόβιλο – αλλά εμείς δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, σύμφωνα με μία νέα έκθεση.
Ο δρ Ρίτσαρντ Κέλλερ, αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Ουϊσκώνσιν-Μάντισον, ανέλυσε το κύμα καύσωνα που έπληξε το 2003 την Ευρώπη, κοστίζοντας τη ζωή σχεδόν 70.000 ανθρώπων.

Επίθεση από hackers δέχτηκε το Reuters



Μια αρκετά περίεργη επίθεση από hackers δέχτηκε η ιστοσελίδα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης και ανέβασαν «κατασκευασμένες» ειδήσεις, μεταξύ αυτών και μια υποτιθέμενη συνέντευξη του επικεφαλής των σύρων εξεγερμένων, όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το πρακτορείο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ