19 Ιουλ 2012

Το μεγαλύτερο φράγμα των Μάγιας ανακαλύφθηκε στη Γουατεμάλα



Το μεγαλύτερο αρχαίο φράγμα ανακάλυψαν αρχαιολόγοι του πανεπιστημίου του Cincinnati κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην προ – Κολομβιανή πόλη Τικάλ, ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα των Μάγιας.
Το φράγμα, φτιαγμένο από πέτρα, χαλίκια και χώμα, είχε μήκος 80 μέτρα, ύψος 10 μέτρα και χωρούσε περίπου 75 εκατομμύρια λίτρα νερού.

Το κίνημα των Σαντινίστας στην εξουσία της Νικαράγουα



Το κίνημα των Σαντινίστας δημιουργήθηκε το 1961 με την ίδρυση του «Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης» από μαρξιστές αγωνιστές και νεαρούς χριστιανούς ριζοσπάστες. Σαν σήμερα, στις 19 Ιουλίου 1979, οι Σαντινίστας μπαίνουν νικηφόρα στην πρωτεύουσα Μανάγκουα, τερματίζοντας την επί μισό σχεδόν αιώνα δικτατορική δυναστεία των Σομόσα. Βασικός ιδρυτής του κινήματος ήταν ο Κάρλος Φονσέκα Αμαδόρ που σκοτώθηκε σε μάχη το 1976.

Πώς λειτουργεί ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής; (Βίντεο)


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι σε λίγα χρόνια δεν θα αγοράζουμε πολλά από τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Αντιθέτως θα κάνουμε download το σχετικό αρχείο και θα τα τυπώνουμε σε τρισδιάστατους εκτυπωτές.Απ' ό,τι φαίνεται λοιπόν, μάλλον έχουν δίκιο!

Πυρηνικός «πόλεμος» σε τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο

Ο Τelstar 1 έφερε την αρχή της επανάστασης των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών



Πώς οι ΗΠΑ χτύπησαν με πυρηνικά τον Τelstar 1


Μισός αιώνας συμπληρώθηκε τον Ιούλιο από την εκτόξευση του Telstar 1, του πρώτου εμπορικού δορυφόρου που μετέδωσε τηλεοπτικό σήμα και μεσολάβησε σε ασύρματο υπερατλαντικό τηλεφώνημα. Όμως ο αμερικανικός δορυφόρος δεν έζησε πολύ, αφού έπεσε θύμα μιας αμερικανικής πυρηνικής δοκιμής στο Διάστημα.

Νεκρός 75χρονος από τσίμπημα κουνουπιού με τον ιό του Δυτικού Νείλου



Νεκρός είναι ένας άνδρας που τσιμπήθηκε από το κουνούπι με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ο 75χρονος παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές στην επιβαρημένη υγεία του έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού με αποτέλεσμα να καταλήξει.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ