31 Οκτ 2012

Βαξεβάνης στον Guardian: Η Ελλάδα που γέννησε τη δημοκρατία, έγινε χυτήριο από μια ισχυρή ελίτ


«Όσους περισσότερους νόμους έχει μια χώρα, τόσο πιο διεφθαρμένη είναι» έλεγε ο Ρωμαίος Τάκιτος. Η Ελλάδα έχει αρκετούς νόμους. Τόσους ώστε η διαφθορά να αισθάνεται ασφαλής. Μια κλειστή ομάδα εξουσίας παρανομεί, στη συνέχεια ψηφίζει νόμους για να νομιμοποιήσει τις παρανομίες, αυτοαμνηστεύεται και στη συνέχεια δεν υπάρχουν μέσα ενημέρωσης ώστε να αποκαλύψουν το τι πραγματικά συμβαίνει.

Η όραση αναπτύχθηκε πριν από 700 εκατ. χρόνια

Οι οψίνες, οι φωτοευαίσθητες πρωτεΐνες που είναι βασικές για την όραση, εμφανίστηκαν πριν από 700 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με νέα μελέτη


Μελέτη έδειξε πότε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι φωτοευαίσθητες πρωτεΐνες οψίνες στον αμφιβληστροειδή

Η όραση αναπτύχθηκε πριν από 700 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences».
Το ακριβές χρονικό σημείο κατά το οποίο εμφανίστηκε η πρώτη στοιχειώδης ικανότητα των οργανισμών να βλέπουν το φως αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των ειδικών.

Οι μπανάνες θα αντικαταστήσουν τις πατάτες λόγω κλιματικής αλλαγής


Η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να καταστήσει τις μπανάνες βασική τροφή για εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με μελέτη της Συμβουλευτικής Ομάδας για τη Διεθνή Αγροτική Έρευνα (CGIAR).
Η CGIAR διεξήγαγε την έρευνα, που μελετά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε 22 κύρια αγροτικά προϊόντα, μετά από αίτημα της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ασφάλεια Τροφίμων

Άρης όπως λέμε... Χαβάη


Το έδαφος του πλανήτη έχει εξαιρετικές ομοιότητες με τα εδάφη του νησιού

Μπορεί οι διακοπές στον Άρη να είναι ένα σενάριο που αργεί ακόμη, όμως, ο Κόκκινος Πλανήτης έχει κάτι από... Χαβάη! 
Και συγκεκριμένα το έδαφός του. 

Ο αρχαιότερος τάφος των Μάγια ανακαλύφθηκε στη Γουατεμάλα


Ένα νέο τάφο ανώτατου άρχοντα των Μάγια ανακάλυψαν επιστήμονες στη Γουατεμάλα. Πρόκειται για τον αρχαιότερο τάφο που βρέθηκε στην Κεντρική Αμερική. Χρονολόγηση με άνθρακα έδειξε ότι ο τάφος είχε κατασκευαστεί μεταξύ 700 και 400 π.Χ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ