6 Οκτ 2012

Αγόρι βρήκε... μαμούθ!

Η Ζένια, όπως ονομάστηκε από τους παλαιοντολόγους, αποτελεί ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μαμούθ που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα


Η τυχαία ανακάλυψη του ηλικίας 30.000 ετών ζώου έγινε στη Ρωσία
Πάνω σε ένα… μαμούθ έπεσε προς μεγάλη του έκπληξη ο 11χρονος Γιεβγένι Σαλίντερ, στη χερσόνησο Ταϊμίρ στη βόρεια Ρωσία. Το ηλικίας 30.000 ετών και βάρους 500 κιλών ζώο σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί ως σήμερα, καθώς διακρίνονται καθαρά η προβοσκίδα, το στόμα και τα πλευρά του. 

Μπλε μέλι παράγουν μέλισσες της Γαλλίας


Παραγωγοί της Ριμποβίλ της Αλσατίας δεν πιστεύουν στα μάτια τους: από τον περασμένο Αύγουστο οι μέλισσές τους παράγουν μέλι σε μπλε και πράσινο χρώμα!

Αποκωδικοποίηση DNA σε βρέφη εντός 50 ωρών


Το γενετικό κώδικα τεσσάρων βαρειά άρρωστων βρεφών κατάφεραν να αποκωδικοποιήσει ομάδα αμερικανών γιατρών. Οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν γενετικές ασθένειες σε τρία από αυτά μέσα σε δύο ημέρες, δίνοντας τη δυνατότητα για έγκαιρη αγωγή.

Πολυμερές απορροφά πετρελαιοκηλίδες και τις κάνει τζελ – “Μαζεύει” 40 φορές το βάρος του


Η έκρηξη της πλατφόρμας εξορύξεων Deepwater Horizon της BP στον Κόλπο του Μεξικού και η τεραστίων διαστάσεων περιβαλλοντική καταστροφή που ακολούθησε υπογράμμισαν την αδήριτη ανάγκη για ανάπτυξη καλύτερων τρόπων αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων.

Οι μετανάστες «μεγαλουργούν» στη Silicon Valley


Ίδρυσαν μία στις τέσσερις εταιρείες τεχνολογίας στις ΗΠΑ

Μια νέα έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αποκαλύπτει ότι το ένα τέταρτο των εταιρειών που ασχολούνται με νέες τεχνολογίες στις ΗΠΑ έχουν ιδρυθεί από μετανάστες.
Η έρευνα, που τιτλοφορείται «Οι Νέοι Μετανάστες Επιχειρηματίες της Αμερικής: Τότε και Τώρα», διαπιστώνει ότι ο ρόλος των αλλοδαπών στη Σίλικον Βάλεϊ είναι ακόμη σημαντικότερο απ' όσο πιστευόταν μέχρι σήμερα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ