11 Μαΐ 2012

Οι μέλισσες στο... πλευρό των Μαοϊστών ανταρτών της Ινδίας


Υπολογίζεται ότι η Ινδία έχει αναπτύξει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες εναντίον των Μαοϊστών ανταρτών, όμως αυτή τη φορά, για την σφοδρή επίθεση εναντίν τους ευθύνονται μέλισσες.



Στο νοσοκομείο μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης που τους καταδίωκαν


Τουλάχιστον 19 μέλη ινδικής παραστρατιωτικής οργάνωσης που μάχεται εναντίον Μαοϊστών ανταρτών στο ινδικό κρατίδιο του Τσατισγκάρ βρέθηκαν στο νοσοκομείο όταν δέχτηκαν αμείλικτη επίθεση από ένα σμήνος μελισσών.
Οι άτυχοι στρατιώτες καθάριζαν νάρκες από τα πυκνά δάση του Ναραγιανπούρ όταν οι μέλισσες τους περικύκλωσαν και άρχισαν τους τσιμπάνε κατά δεκάδες. Τέσσερις από τους στρατιώτες βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση με σοβαρό οίδημα στα πρόσωπα και τα χέρια τους. 
Σύμφωνα με τις αρχές, ο λόγος για αυτό είναι ότι μια καταιγίδα που έπληξε την περιοχή την Κυριακή πρέπει να έριξε κάποιο δέντρο ή κλαδί πάνω στο οποίο είχαν την κυψέλη τους οι μέλισσες, ενώ οι παραστρατιωτικοί «χτένιζαν» την περιοχή για νάρκες.
Εκτιμάται ότι έντομα και ερπετά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τις δυνάμεις ασφαλείας που αναπτύσσονται εναντίον των μαοϊστών ανταρτών στα κρατίδια του Τσατισγκάρ, του Τζαρχάντ και του Ορίσα, καθώς σύμφωνα με υπολογισμούς η μαλάρια και τα έντομα σκοτώνουν σχεδόν όσους στρατιώτες σκοτώνονται και από τους αντάρτες στη μάχη.
Οι μαοϊστές δρουν σε περισσότερα από το ένα τρίτο των 600 κρατιδίων της Ινδίας και δηλώνουν ότι πολεμούν για τα δικαιώματα του αυτόχθονος πληθυσμού και των φτωχών τα υπαίθρου, τους οποίους υποστηρίζουν ότι η κεντρική κυβέρνηση αγνοεί επί δεκαετίες.


Πηγή: tovima.gr

Συνεχίζονται τα απειλητικά μηνύματα της Γερμανίας προς την Ελλάδα


Νέο μήνυμα για την Ελλάδα και τις υποχρεώσεις της έστειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.
Αναλυτικά αναφέρει ότι αν θέλει η χώρα μας να λάβει τις νέες δόσεις της διεθνούς βοήθειας, έχουμε την πρόθεση να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας για την καταβολή της βοήθειας. Αλλά αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε συμφωνήσει».
Σημείωσε εξάλλου ότι η Γερμανία επιθυμεί τη διατήρηση ακέραιης της ευρωζώνης, αλλά τόνισε πως εξαρτάται από την Ελλάδα να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στη νομισματική ένωση.
«Το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας. Θέλουμε να βοηθήσουμε και θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί βοήθεια. Εάν η Ελλάδα απομακρυνθεί από τον συμπεφωνημένο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, τότε η καταβολή των επόμενων δόσεων της βοήθειας δεν θα είναι δυνατή. Η αλληλεγγύη δεν είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Γκίντο Βέστερβέλε τάχθηκε, παράλληλα, κατά της επαναδιαπραγμάτευσης του ευρωπαϊκού συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας. «Αποφασίσαμε το τέλος της πολιτικής της δημιουργίας χρέους. Οι συμφωνίες ανάμεσα στα κράτη δεν ακυρώνονται από τις νέες εκλογές».


Πηγή: koutipandoras.gr

Η έλλειψη επαφής με τη φύση «φουντώνει» τις αλλεργίες


Η έλλειψη της έκθεσης στο φυσικό περιβάλλον ευθύνεται για την ανάπτυξη αλλεργιών και άσθματος στους κατοίκους των πόλεων, σύμφωνα με Φιλανδούς επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.
Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, ορισμένα βακτήρια, ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία βρίσκονται σε μεγαλύτερη αφθονία στο φυσικό περιβάλλον.
Παράλληλα οι επιστήμονες εξηγούν ότι η μικροχλωρίδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος.
«Μικρόβια υπάρχουν παντού, συμπεριλαμβανομένου του αστικού περιβάλλοντος, όμως η σύνθεση είναι διαφορετική στο φυσικό περιβάλλον και τα αστικά κέντρα», δήλωσε ο ερευνητής Ilkka Hanski από το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.
«Η μικροχλωρίδα που βρίσκεται στο φυσικό περιβάλλον είναι πιο ευεργετική για τον οργανισμό μας», προσέθεσε.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα από 118 εφήβους στην ανατολική Φινλανδία.
Όπως διαπίστωσαν, οι έφηβοι που ζούσαν σε φάρμες ή κοντά σε δάση είχαν διαφορετικά βακτήρια στο δέρμα τους και μικρότερη ευαισθησία σε αλλεργίες.
Παράλληλα οι επιστήμονες εξέτασαν μια συγκεκριμένη τάξη βακτηρίων, τα γ– πρωτεοβακτήρια και ειδικότερα το βακτήριο Acinetobacter, το οποίο συνδέεται στενά με την ανάπτυξη αντιφλεγμονωδών μορίων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι άνθρωποι που είχαν στο δέρμα τους αυτό το βακτήριο παρουσίαζαν καλύτερη ανοσολογική ανταπόκριση, καταπολεμώντας τις φλεγμονές.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα γ– πρωτεοβακτήρια, και το βακτήριο Acinetobacter, βρίσκονται σε μεγαλύτερη αφθονία στο φυσικό περιβάλλον και τα δάση, παρά τις αστικές περιοχές.


Πηγή: econews.gr

Πέθανε ο Χόρστ Φάας, ο φωτορεπόρτερ που ανέδειξε τον εφιάλτη στο Βιετνάμ

Μάρτιος 1964. Ένας πατέρας κρατά το πτώμα του παιδιού του που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης του στρατού του νότιου Βιετνάμ. Η φωτογραφία αυτή βραβεύθηκε με Πούλιντζερ

Πέθανε στο Μόναχο την Πέμπτη σε ηλικία 79 ετών ο Χόρστ Φάας, ένας από τους σπουδαιότερους φωτορεπόρτερ, που έγινε γνωστός για τις φωτογραφίες που ανέδειξαν τον εφιάλτη του πολέμου στο Βιετνάμ στις δεκαετίες του '60 και '70.


Ως επικεφαλής φωτορεπόρτερ του Associated Press στην Σαϊγκόν την δεκαετία του '60, ο Φάας δεν κάλυψε μόνο τις σημαντικότερες μάχες αλλά εκπαίδευσε δεκάδες αρχάριους ντόπιους και ξένους φωτορεπόρτερ.
Δημιούργησε μια ομάδα φωτογράφων που έγιναν γνωστοί ως ο "στρατός του Χόρστ". Μάλιστα τους προμήθευε φωτογραφικές μηχανές και φιλμ για να κάνουν τη δουλειά τους. Τους έστελνε στα πεδία των μαχών και τους ζητούσε να γυρίσουν πίσω με "εντυπωσιακές φωτογραφίες".
Ο Φάας, που τραυματίστηκε σοβαρά το 1967 στο Βιετνάμ ενώ "τραβούσε" φωτογραφίες, χάραξε νέα πρότυπα στην κάλυψη των πολέμων και για το έργο του κέρδισε δύο βραβεία Πούλιτζερ.
Με την φωτογραφική του μηχανή αποθανάτισε πολέμους, επαναστάσεις, Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλά άλλα γεγονότα που σημάδεψαν τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα.
"Ο Χόρστ ήταν ένα από τα μεγάλα ταλέντα της εποχής μας, ένας γενναίος φωτογράφος που έφερε στο προσκήνιο μερικές από τα πιο συναρπαστικές εικόνες αυτού του αιώνα", δήλωσε η διευθύντηρια σύνταξης του Associates Press Kathleen Carroll. "Ήταν ένας καταπληκτικός συνάδελφος και ένας ζεστός και γενναιόδωρος φίλος", πρόσθεσε.


Πηγή: tvxs.gr

Κάντε τηλεδιασκέψεις με ολογράμματα μέσω Kinect (Βίντεο)


Αν και οι τηλεδιασκέψεις είναι αρκετά χρήσιμες, δεν θα ήταν ακόμη καλύτερα να βλέπαμε τον συνομιλητή μας σε τρεις διαστάσεις αντί σε δύο; Ακριβώς όπως το είχε οραματιστεί ο George Lucas στο Star Wars.
Αν και με καθυστέρηση 35 χρόνων λοιπόν η τρισδιάστατη τηλεδιάσκεψη είναι γεγονός.
Όπως ανακοίνωσε η Human Media Lab στο Queen’s University στο Kingston του Ontario κάνοντας χρήση του Kinect της Microsoft κατάφερε να δημιουργήσει μοντέλο τηλεδιάσκεψης το οποίο απεικονίζει τρισδιάστατα είδωλα.
Επιπλέον όμως ανέπτυξαν και μια ακόμη εφαρμογή την οποία ονόμασαν BodiPod και που συμπληρώνει το εγχείρημα δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο μοντέλο του ανθρώπινου σώματος.




Πηγή: proho.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ