29 Ιουν 2012

Antoine de Saint-Exupery... «Μικρός Πρίγκιπας» - μεγάλος φιλόσοφος



Σαν σήμερα, 29 Ιουνίου 1900, γεννήθηκε ο Γάλλος συγγραφέας και «πατέρας» του «Μικρού Πρίγκιπα», Antoine de Saint-Exupery. Όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία του θα συμφωνήσουν ότι δεν επρόκειτο για έναν απλό μυθιστοριογράφο, αλλά για έναν φιλόσοφο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Γιατί οι ντομάτες του σουπερμάρκετ είναι άνοστες;



Οι «εμφανίσιμες» ποικιλίες που προτιμούν οι παραγωγοί φέρουν μετάλλαξη σε γονίδιο-κλειδί για τη γεύση


Το παράπονο ότι οι σημερινές ντομάτες δεν είναι όπως παλιά και ότι οι περισσότερες έχουν γεύση «άχυρου» είναι κάτι που ακούγεται συχνά. Μια τέτοια διαπίστωση δεν θα μπορούσε φυσικά να αφήσει ασυγκίνητη την επιστήμη.

Ιερή υπεξαίρεση 700.000 ευρώ στη Λάρισα



Μπορεί να κήρυτταν το λόγο του Θεού, αυτό δεν τους εμπόδιζε όμως να βάζουν στην τσέπη τεράστια ποσά. Ο λόγος για δύο ιερείς στα Φάρσαλα της Λάρισας, οι οποίοι φέρονται να είχαν υπεξαιρέσει συνολικά 700.000 ευρώ.

Η τσίχλα «μασάει» τη μνήμη



Οσοι μασούν συστηματικά τσίχλα, «πασχίζουν» για να θυμηθούν κάποιον αριθμό ή γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα, σύμφωνα με βρετανική επιστημονική μελέτη.

Τουαλέτα παράγει «καθαρή» ενέργεια από ανθρώπινα περιττώματα



Μια νέα τουαλέτα που μετατρέπει τα ανθρώπινα περιττώματα σε ηλεκτρικό ρεύμα και λίπασμα, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση νερού στο καζανάκι κατά 90%, ανέπτυξαν ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο «Nanyang» στη Σιγκαπούρη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ