7 Αυγ 2012

Ελεύθερος ο κάτοικος της Ιερισσού που συνελήφθη μέσα στο σπίτι του


Ελεύθερος αφέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο κάτοικος της Ιερισσού στη Χαλκιδική ο οποίος είχε συλληφθεί τη Δευτέρα με την κατηγορία της συμμετοχής σε επεισόδια. Ο κατηγορούμενος θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.

Νέα έρευνα: Δεν ισχύει η σεισμική θεωρία του ντόμινο


Κατά τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί στη Γη μία σειρά πολύ μεγάλων και καταστροφικών σεισμών (Σουμάτρα 2004, Αϊτή 2010, Χιλή 2010, Ιαπωνία 2011), που αποδόθηκαν από μερικούς επιστήμονες σε πιθανή «επικοινωνία» μεταξύ τους, παρά τις μεγάλες αποστάσεις, με βάση τη «θεωρία του ντόμινο». Ωστόσο, μια νέα αμερικανική έρευνα έρχεται να καταρρίψει τη θεωρία της πυροδότησης διαδοχικών απομακρυσμένων μεγάλων σεισμών. Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι τα καταστροφικά γεωλογικά συμβάντα είναι τυχαία και δεν είναι δυνατόν να αλληλοεπηρεαστούν σε τόσο μεγάλες αποστάσεις.

Το πρώτο πλυντήριο που λειτουργεί με ανθρώπινη ενέργεια (video)



Σε πολλές περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου, όπου εξακολουθεί να μην υπάρχει πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, το πλύσιμο των ρούχων έχει εντελώς διαφορετική έννοια και συνεπάγεται έντονη σωματική εργασία και χάσιμο χρόνου.
Αυτό το διαπίστωσαν με τα μάτια τους οι σχεδιαστές Alex Cabunoc και Ji A You από το Κολλέγιο του Λος Άντζελες, όταν επισκέφθηκαν τις παραγκουπόλεις του Περού.

Ο παρ’ ολίγον σκαφτιάς που συγκλόνισε την ανθρωπότητα


Στα «επτά λεπτά του τρόμου» το «Curiosity» μπήκε με ταχύτητα 13.000 χλμ. στην ατμόσφαιρα του Αρη και προσεδαφίστηκε απαλά στην επιφάνειά του. Στη διάρκεια αυτών των λεπτών, το όχημα ήταν εντελώς μόνο του - πολύ μακριά από τη Γη για να λάβει οποιαδήποτε εντολή στο χρονικό αυτό πλαίσιο. Ολα στο σύστημα γνωστό ως EDL - είσοδος, κάθοδος, προσεδάφιση - έπρεπε να δουλέψουν τέλεια.

Η επιστήμη εξηγεί το «φαινόμενο» Μπολτ

Ο Γιουσέιν Μπολτ κέρδισε και πάλι την ολυμπιακή κούρσα των 100 μέτρων κάνοντας μάλιστα ολυμπιακό ρεκόρ με χρόνο 9,63 δευτερόλεπτα


Ειδικοί μιλούν για τους παράγοντες που χαρίζουν στον Τζαμαϊκανό «φτερά»

Τι είναι αυτό που κάνει τον Γιουσέιν Μπολτ ανίκητο προσφέροντάς του χθες τη νύχτα άλλο ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και μαζί του ένα ολυμπιακό ρεκόρ στα 100 μέτρα; Σύμφωνα με τους ειδικούς η σωματοδομή, η μυϊκή δύναμη, οι αναλογίες του μήκους των ποδιών προς τις πατούσες και τα δάχτυλα των κάτω άκρων σε συνδυασμό με ένα «καλοσυντονισμένο» νευρικό σύστημα αποτελούν μόνο μερικά από τα βιολογικά χαρίσματα που φτιάχνουν έναν δρομέα παγκόσμιας κλάσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ