18 Ιουν 2012

Η εγχείρηση πέτυχε. Ο ασθενής;

Η Ελλάδα λοιπόν θα έχει κυβέρνηση. Αν τυχόν σας διαφεύγει τι κυβέρνηση θα είναι, θα το αντιληφθείτε μόλις θα ξαναδείτε στη Βουλή την γνώριμη φυσιογνωμία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Μάκη Γιακουμάτου. Μόλις θα ξανακούσετε την τσιριχτή φωνή της Κατερίνας Παπακώστα και το τρίξιμο των εδράνων από το πολιτικό βάρος του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Θα έχουμε μια κυβέρνηση από αυτές που είχαμε. Ανακουφιστικό, όπως γράφουν σήμερα τα ξένα δίκτυα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Πώς θα λειτουργήσει μια συνηθισμένη κυβέρνηση σε μια ασυνήθιστη πραγματικότητα;
Αν αθροίσεις τα ποσοστά της νέας συγκυβέρνησης, είναι εύκολο να διακρίνεις πως έχει την πολιτική νομιμοποίηση. Και πλειοψηφία έχει και από δημοκρατικές εκλογές βγήκε. Θα έχει όμως κοινωνική νομιμοποίηση; Δηλαδή θα είναι συμβατή με την προσμονή όσων ψήφισαν τα κόμματα που την απαρτίζουν;
Για να έχει αυτή την πολιτική συμβατότητα, η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει δύο βασικά πράγματα. Πρώτα να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, όπως έλεγαν τα κόμματα εταίροι της και δεύτερο αφού αρνηθεί να πάρει δυσβάσταχτα μέτρα (πάλι όπως έλεγαν οι εταίροι της) να μας συστήσει με την θρυλούμενη “ασφάλεια του ευρώ”.
Για την επαναδιαπραγμάτευση δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ήταν απλώς ένα επιχείρημα ανάχωμα στο ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη του δήλωση ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως θα σεβαστεί τις υπογραφές της Ελλάδας. Δηλαδή το μνημόνιο, τα μέτρα των 11,5 δις που θα παρθούν και την πολιτική Μέρκελ. Κουβέντα για επαναδιαπραγμάτευση. Ακόμη και αν κάτω από το φόβο του Τσίπρα που απειλεί ανά πάσα στιγμή να πάρει την εξουσία, πιέσει την Μέρκελαντ να δείξει ελαστικότητα σε κάποια θέματα,τίποτα δεν αλλάζει. Εν ολίγοις αφού έσωσε την ευρωπαική προοπτική της χώρας και το ευρώ, όπως λέει ο Σαμαράς, τώρα πρέπει να βρούμε ευρώ για να πληρώσουμε τα νέα μέτρα που θα βάλει η νέα κυβέρνηση.
Η κυβερνητική πλειοψηφία που δημιούργησαν οι νέες εκλογές, δεν είναι εύθραυστη πολιτικά, αλλά είναι υπό συνεχή κοινωνική απειλή. Όσοι ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν ούτε μνημόνιο, ούτε νέους φόρους, ούτε λιτότητα, ούτε τα παλιά φθαρμένα πρόσωπα του πολιτικού συστήματος. Ψήφισαν για να ξορκίσουν τους φόβους τους. Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν το τέλος μιας εκστρατείας φόβου. Ένα παιχνίδι με τα συντηρητικά αντανακλαστικά και το φόβο του άγνωστου. Το γνωστό του παρελθόντος ήταν καταστροφικό αλλά τι θα είναι το άγνωστο στο μέλλον όσο καλό και αν ακούγετε;
Σε αυτό το περίεργο σύνδρομο της Στoκχόλμης, τα θύματα προτίμησαν την συμπόρευση με τους οικείους θύτες. Αλλά αυτό έχει χρονικό όριο. Το θύμα καταλαβαίνει πως είναι σε ομηρία, όταν αρχίσουν να έρχονται οι πρώτοι λογαριασμοί που δεν μπορεί να πληρώσει και αρχίσει ο Βενιζέλος να παράγει αρλουμπολογία για να βαφτίσει τους νέους φόρους. Και τότε;
Τότε ίσως καταλάβουν πως αν ψηφίσουν άλλο κόμμα δεν θα καταστραφεί η χώρα, δεν θα στερέψουν οι πηγές στα βουνά και τα πρόβατα δεν θα γίνουν γκέι. Τότε θα καταλάβουν πως στις εκλογές δεν απειλείται το μέλλον του ευρώ, αλλά το μέλλον αυτών που λένε πως απειλείται το μέλλον του ευρώ.
Μια μνημονιακή κυβέρνηση θα πρέπει να κυβερνήσει μια χώρα που είναι αντιμνημονιακή όχι από πολιτική άποψη αλλά γιατί το μνημόνιο την κάνει να πεινάει. Θα είναι η κρίσιμη στιγμή που Σαμαράς και Βενιζέλος θα πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους ποιός θα αναλάβει να κάνει την ανακοίνωση πως η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε.


Κώστας Βαξεβάνης




Πηγή: koutipandoras.gr

Μυστηριώδες σκάφος του Πενταγώνου επιστρέφει έπειτα από 15 μήνες σε τροχιά

Σε εικόνες από θερμική κάμερα, το ρύγχος του X-37B φαίνεται κατακόκκινο από τις υψηλές θερμοκρασίες που ανέπτυξε κατά την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα
Λος Άντζελες


Ολοκληρώνοντας μια μυστική αποστολή στο Διάστημα που διήρκεσε 15 μήνες, ένα μη επανδρωμένο σκάφος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ προσγειώθηκε αυτόματα σε αεροπορική βάση της Καλιφόρνια.
Το X-37B, ένα σκάφος που θυμίζει μικρογραφία των διαστημικών λεωφορείων, είχε εκτοξευτεί το Μάρτιο του 2011 από βάση στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Επισήμως, η πολεμική αεροπορία δηλώνει ότι στόχος της αποστολής ήταν η δοκιμή του ίδιου του σκάφους, δεν δίνει όμως διευκρινίσεις για το μυστικό φορτίο που είναι γνωστό ότι μετέφερε το X-37B.
Κρίνοντας από το χαμηλό ύψος της τροχιάς και τον προσανατολισμό του σκάφους στη διάρκεια της αποστολής, ερασιτέχνες αστρονόμοι που παρακολουθούσαν το X-37B εικάζουν ότι στόχος ήταν η δοκιμή ενός νέου αισθητήρα για κατασκοπευτικούς δορυφόρους.
Το ίδιο εκτίμησε ο Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, αστροφυσικός του Χάρβαρντ και εκδότης του περιοδικού Jonathan's Space Report.


Μετά την προσεδάφιση του σκάφους στην Αεροπορική Βάση Βάντενμπεργκ της Καλιφόρνια, το απόγευμα του Σαββάτου ώρα Ελλάδας, εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας περιορίστηκε να δηλώσει ότι η δυνατότητα του X-37B να προσγειώνεται αυτόματα μετά το πέρας της αποστολής επιτρέπει τη δοκιμή νέων τεχνολογιών χωρίς τον κίνδυνο απώλειας του φορτίου.
Ήταν η δεύτερη φορά που η αεροπορία δοκιμάζει το X-37B σε τροχιά. Το 2010, ένα πανομοιότυπο σκάφος επέστρεψε στη Γη έπειτα από επτά μήνες. Τα δύο σκάφη είναι σχεδιασμένα να παραμένουν στο Διάστημα έως και για εννέα μήνες, ωστόσο στη δεύτερη δοκιμή η αεροπορία αποφάσισε ότι μπορούσε να παρατείνει την αποστολή στους 15 μήνες.
Το πρώτο X-37B λίγο μετά την προσγείωσή του το 2010 (Πηγή: US Air Force/Michael Stonecypher)
Το X-37B έχει μήκος 8,8 μέτρα και άνοιγμα φτερών μόλις 4,6 μέτρα. Συγκριτικά, τα διαστημικά λεωφορεία έχουν μήκος 37 μέτρα και άνοιγμα φτερών σχεδόν 24 μέτρα.
Το σκάφος αναπτύχθηκε από την Boeing Government Space Systems, η οποία φέρεται να σχεδιάζει τώρα το X-37C, μια παραλλαγή του ίδιου σκάφους αλλά σε διπλάσιο μέγεθος, η οποία θα μπορούσε να μεταφέρει εξαμελή πληρώματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Η ανάπτυξη του X-37B ξεκίνησε το 1999 από τη NASA. Το 2004 το πρόγραμμα μεταφέρθηκε στην DARPA, το ερευνητικό σκέλος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, και τελικά στην Πολεμική Αεροπορία.
Το κόστος του προγράμματος είναι απόρρητο, εκτιμάται όμως ότι ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.
Η επόμενη αποστολή του σκάφους φέρεται να προγραμματίζεται για το φθινόπωρο.






Πηγή: news.in.gr

Κλέφτες και Αρματολοί

Με νίκη της Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων της χρεοκοπίας και του Μνημονίου ολοκληρώθηκαν οι χτεσινές εκλογές στην Ελλάδα. Οι Έλληνες ψήφισαν τους κλέφτες, αποδεικνύοντας περίτρανα πως είναι άξιοι απόγονοι των Κλεφτών που μπορεί εμείς να τους γράφουμε με κεφαλαίο «κ» αλλά ήταν κανονικοί κλέφτες.
Υψηλό ποσοστό πήρε και η Χρυσή Αυγή, αφού οι Έλληνες είναι φασίστες και ρατσιστές αλλά και άξιοι απόγονοι των Αρματολών, οι οποίοι –σε αντίθεση με τις ανοησίες που μαθαίνουμε στο σχολείο- δεν ήταν τίποτε άλλο από κλέφτες που μπήκαν στην υπηρεσία των Τούρκων και εξοπλίστηκαν από τους Τούρκους για να κυνηγάνε τους άλλους κλέφτες.
Οπωσδήποτε, είναι πολύ λογικό ένα έθνος κλεφτών να ψηφίζει κλέφτες και κατσαπλιάδες. Για να τιμάμε και την παράδοση.
Υψηλό ποσοστό συγκέντρωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι Έλληνες εκτίμησαν ώριμα και σωστά πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ακόμα εμπειρία στην κλεψιά και θα πρέπει να περιμένουν λίγο για να γίνουν κυβέρνηση.
Μέχρι τις επόμενες εκλογές –που δεν θα αργήσουν-, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να στριμώχνονται κι αυτά σαν ζήτουλες στα παράθυρα των καναλιών των νταβατζήδων της διαπλοκής μαζί με τους έμπειρους κλέφτες τους οποίους τώρα κατηγορούν, θα αποκτήσουν τις κατάλληλες επαφές και γνωριμίες με τα παπαγαλάκια τα οποία τώρα κατηγορούν, θα μάθουν τα κόλπα, θα εξαγοραστούν από τον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη, τον Λάτση, τον Βαρδινογιάννη, τον Αλαφούζο –και τα άλλα παιδιά-, θα γνωριστούν καλύτερα με τους ανθρώπους της Siemens, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος και ικανός να κυβερνήσει τη χώρα.
Πεσμένο ήταν το ποσοστό του ΚΚΕ αλλά γι’ αυτό ευθύνεται ο λαός που δεν είναι έτοιμος για επανάσταση, σε αντίθεση με την Αλέκα Παπαρήγα που είναι πανέτοιμη –εδώ και χρόνια- και κοιμάται με το Καλάσνικοφ κάτω από το μαξιλάρι.
Η νίκη των κλεφτών στις εκλογές στην Ελλάδα έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία επισημαίνουν πως οι Έλληνες συμμορφώθηκαν με τις διαταγές των Γερμανών πολιτικών και των γερμανικών εφημερίδων να ψηφίσουν τον Αντώνη Σαμαρά επειδή είναι ραγιάδες, προσκυνημένοι και ξεφτιλισμένοι.
Τα γερμανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ακόμα το υψηλό ποσοστό της Χρυσής Αυγής και το αποδίδουν στο γεγονός πως οι ραγιάδες είναι δουλοπρεπείς με τα αφεντικά τους αλλά αδίστακτοι με τους αδύναμους.
Σήμερα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για σχηματισμό κυβέρνησης κλεφτών στην οποία θα συμμετέχουν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, αν και η Δημοκρατική Αριστερά είναι περιττή πια, αφού ο ρόλος της ήταν να μην σχηματιστεί κυβέρνηση της Αριστεράς, οπότε μπορούν τώρα τα στελέχη της να αποδεσμευτούν και να αναλάβουν κάποια νέα αποστολή.






Πηγή: pitsirikos.net

Σοκ προκαλεί η βίαιη άμβλωση σε έγκυο επτά μηνών στην Κίνα

Σάλο έχει προκαλέσει η αναγκαστική άμβλωση στην οποία υποβλήθηκε μια 23χρονη γυναίκα στην κινεζική επαρχία Σαανσί, ενώ ήταν επτά μηνών έγκυος, διότι δεν είχε να πληρώσει το πρόστιμο των περίπου 5.000 ευρώ προκειμένου να της επιτραπεί να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της. Η φωτογραφία της στο κρεβάτι του νοσοκομείου με το ματωμένο έμβρυο δίπλα της έκανε το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις παγκοσμίως.




Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία Σαανσί, η 23χρονη Φενγκ Τζιαμέι, μητέρα ενός παιδιού, εξαναγκάστηκε σε άμβλωση, επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει το πρόστιμο των 40.000 γιουάν (4.880 ευρώ) που επιβάλλεται σε όσες γυναίκες δεν σέβονται την πολιτική του ενός παιδιού.
Μιλώντας στην εφημερίδα Global Times, ο σύζυγος της 23χρονης δήλωσε πως η Φενγκ οδηγήθηκε διά της βίας στο νοσοκομείο, όπου της χορηγήθηκε ένεση για να θανατωθεί το έμβρυο στις 2 Ιουνίου. Πέντε άνδρες - όπως είπε χαρακτηριστικά - της χορήγησαν διά της βίας την ένεση, δένοντάς της τα μάτια και αναγκάζοντάς να υπογράψει ότι συναινεί στην άμβλωση.
Φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τη μητέρα και το νεκρό παιδί στο κρεβάτι του νοσοκομείου αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μία εβδομάδα αργότερα.
Οι αρχές της περιοχής Ζενπίνγκ, όπου έγινε η επέμβαση, δεσμεύτηκαν στην διεξαγωγή έρευνας που θα την χαρακτηρίζει η διαφάνεια, όπως υποστήριξαν, ενώ η υπηρεσία οικογενειακού προγραμματισμού ζήτησε την τιμωρία των υπευθύνων.
Ωστόσο, οι τοπικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι η άμβλωση διενεργήθηκε βάσει νόμου με τη συναίνεση της εγκύου, γεγονός που διαψεύδει η οικογένειά της.
Στο μεταξύ, χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, συγκρίνοντας μάλιστα τους υπεύθυνους της αναγκαστικής άμβλωσης με τους ναζί.
Η πολιτική του ενός παιδιού ισχύει από την δεκαετία του 1970 στην Κίνα και στο πλαίσιό της οι αναγκαστικές αμβλώσεις είναι πολύ συνηθισμένες. Οι Κινέζοι που ζουν στις πόλεις μπορούν να αποκτούν μόνο ένα παιδί και αυτοί που ζουν στις αγροτικές περιοχές δύο εφόσον το πρώτο είναι κορίτσι.






Πηγή: tvxs.gr

Μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα από αντισυλληπτικά

Πάνω από 30 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας πρέπει να δαπανήσει  η Βρετανία για να καθαρίσει τα ποτάμια, τις λίμνες και τις προμήθειες πόσιμου νερού που μολύνθηκαν από συνθετικές ορμόνες αντισυλληπτικών χαπιών.
Στην τελευταία Οδηγία πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ύδατα προτείνεται η λήψη δραστικών μέτρων για τη μείωση των συγκεκριμένων χημικών, τα οποία ενοχοποιούνται για τη μείωση του πληθυσμού των ψαριών.
Το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της μόλυνσης των υδάτων από τα αντισυλληπτικά περιλαμβάνει την αναβάθμιση του δικτύου επεξεργασίας λυμάτων και την αύξηση των λογαριασμών ύδατος.
Τα προτεινόμενα μέτρα έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι εταιρείες ύδρευσης αμφισβητούν την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί και επισημαίνουν ότι το κόστος είναι απαγορευτικό.
Αντίθετα, πολλοί περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι η πρόταση είναι σωστή.
Το βασικό συστατικό των αντισυλληπτικών χαπιών είναι το οιστρογόνο Ethinyl estradiol (ΕΕ2), το οποίο μπορεί να προκαλέσει στα ψάρια του γλυκού νερού μια κατάσταση γνωστή ως ερμαφροδιτισμός. Ο ερμαφροδιτισμός ευθύνεται για σημαντική μείωση στον πληθυσμό των ψαριών.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η χημική ουσία Ethinyl estradiol είναι πολύ ισχυρή και το πιθανότερο είναι ότι θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον, αν και αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί επίσημα.
«Η ουσία Ethinyl estradiol έχει σχεδιαστεί για να επιδρά στον ανθρώπινο οργανισμό σε πολύ μικρές ποσότητες. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στο περιβάλλον», τόνισε σε δηλώσεις της η Δρ. Susan Jobling από το πανεπιστήμιο Brunel.
Πάνω από 2,5 εκατομμύρια γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο κάνουν χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, με αποτέλεσμα η ουσία Ethinyl estradiol να καταλήγει στους ποταμούς και τα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων.
Ακόμα και σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις το συγκεκριμένο χημικό έχει βλαβερές συνέπειες για τα ψάρια και ειδικότερα ενοχοποιείται για σοβαρά προβλήματα στην αναπαραγωγή.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε πρόσφατη δοκιμή στον Καναδά, οι ερευνητές έριξαν στη λίμνη μικρή ποσότητα της ουσίας Ethinyl estradiol. Παρόλαυτά τα ψάρια παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα και ένα είδος κατέρρευσε ολοκληρωτικά.






Πηγή: econews.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ