17 Οκτ 2012

Πολλά βιβλία στα 4, γερό μυαλό στα 18

Τα βιβλία, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και ο πλούτος πνευματικών ερεθισμάτων από τα πρώτα χρόνια επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός παιδιού


Ο πλούτος γνωσιακών ερεθισμάτων στα πρώτα χρόνια βελτιώνει τη δομή του εγκεφάλου

Θέλετε το παιδί σας όταν μεγαλώσει να γίνει εξυπνότερο και να μπορεί να χειρίζεται καλύτερα τις καταστάσεις και τον κόσμο γύρω του; Αν ναι, δώστε του φυσικά αγάπη και στοργή αλλά κυρίως… διαβάστε του βιβλία, από τα πρώτα του κιόλας χρόνια.

Άρθουρ Μίλερ: Η ανήσυχη φωνή του αμερικανικού θεάτρου


Ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς θεατρικούς συγγραφείς, ο Άρθουρ Άσερ Μίλερ γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1915. Μέσω του έργου του, εξέθεσε τα ψεγάδια του «Αμερικανικού Ονείρου», δεχόμενος ισχυρή κριτική στη χώρα του. Ο συγγραφέας του ορόσημου για τη δραματουργική τέχνη. «Ο θάνατος του Εμποράκου», αποτύπωσε στα έργα του τη δική του αμερικανική κοινωνία, στα οποία συχνά αντικατόπτριζε ή επανερμήνευε και τα δημόσια στοιχεία της ίδιας του της ζωής, μεταξύ των οποίων ο σύντομος γάμος του με τη Μέριλιν Μονρό, αλλά και η επιμονή του να μην συνεργαστεί με την Επιτροπής Αντι-Αμερικανικών Δραστηριοτήτων.

Το σώμα του Τσε Γκεβάρα / The body of Che Guevara


Σαν σήμερα πριν δεκαπέντε χρόνια, στις 17 Οκτώβρη 1997, η σορός του Τσε και έξι άλλων συντρόφων-συμπολεμιστών του ενταφιάζονταν στο μαυσωλείο της Σάντα Κλάρα.
Παρακολουθείστε το βίντεο - απόσπασμα ντοκυμαντέρ - της ανακάλυψης της σορού του Τσε στη Βολιβία και του "επαναπατρισμού" της στην Κούβα.

Το password του μέλλοντος θα είναι οι κινήσεις των ματιών


Με ένα βλέμμα θα ανοίγει ο υπολογιστής

Το έχουμε δει σε αρκετές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει υπολογιστές και πόρτες και ανοίγουν με τις κινήσεις των ματιών. 

Δελφίνια που «ψαρεύουν» με σφουγγάρια μαθαίνουν το κόλπο στις επόμενες γενιές


Πανέξυπνα είναι τα δελφίνια της Δυτικής Αυστραλίας, αφού όχι μόνο χρησιμοποιούν σφουγγάρια για να πιάσουν ψάρια αλλά περνούν τα μυστικά του κυνηγιού από γενιά σε γενιά.
Εικόνες δελφινιών που κουβαλούν σφουγγάρια με το ρύγχος τους έτσι ώστε να μην τραυματιστούν στην προσπάθειά τους να «ξετρυπώσουν» ψάρια και καρκινοειδή από τον βραχώδη βυθό, έχουν καταγραφεί από το 1980.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ