21 Ιουλ 2012

Στα πρόθυρα νέας επισιτιστικής κρίσης ο πλανήτης



Στα ύψη έχουν φτάσει οι τιμές των δημητριακών γεγονός που γεννά φόβους για νέα επισιτιστική κρίση, παρόμοια με αυτή του 2007-08, όταν η ακρίβεια στα τρόφιμα πυροδότησε βίαιες διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Τσεκούρι στις φοροαπαλλαγές



Τέλος στις φοροαπαλλαγές ετοιµάζεται να βάλει το οικονομικό επιτελείο με στόχο να εξοικονομηθούν 3 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», υπάρχει σχέδιο για περικοπές και καταργήσεις εκατοντάδων ρυθμίσεων που προβλέπουν μειώσεις φόρων και φοροαπαλλαγές.

«Μπλε» πανσέληνος τον Αύγουστο


Το "μπλε φεγγάρι" δεν παρατηρείται ποτέ τον Φεβρουάριο επειδή έχει 28 ή 29  μέρες  και δεν μπορεί να χωρέσει δύο πανσελήνους




Το ασυνήθιστο φαινόμενο δύο γεμάτων φεγγαριών μέσα στον ίδιο μήνα θα απολαύσουμε σύντομα


«Μπλε» πανσέληνο θα έχουμε την τελευταία νύχτα του καλοκαιριού. Θα είναι η δεύτερη πανσέληνος που θα γίνει μέσα στον ίδιο μήνα. Η πρώτη θα είναι στις 2 Αυγούστου και η δεύτερη, και πιο «σπάνια», στις 31. Δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο να παρατηρούνται δύο πανσέληνοι μέσα στον ίδιο μήνα, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Πως κινούμε τα χέρια μας;


Τα μυστικά των εντολών του εγκεφάλου προκειμένου να κινήσουμε τα άκρα μας «διάβασαν» αμερικανοί ερευνητές




Τις εντολές του εγκεφάλου «διάβασαν» οι ερευνητές - ελπίδες για προσθετικά άκρα


Το κάνουμε κάθε μέρα: βλέπουμε κάτι που χρειαζόμαστε ή μας αρέσει και αυτομάτως κινούμε τα χέρια μας προς την κατεύθυνσή του. Αυτό ακριβώς κάνουν και τα κοντινά εξελικτικά ξαδέλφια μας, οι πίθηκοι.

Αντιμετωπίζοντας τη βροχή: «Σε γενικές γραμμές τρέξε όσο πιο γρήγορα μπορείς»



Με τι ταχύτητα θα πρέπει να κινηθούμε κατά τη διάρκεια βροχής για να βραχούμε λιγότερο; Το εν λόγω ερώτημα τίθεται αρκετές φορές σε συζητήσεις της παρέας, ωστόσο  απασχολεί και την επιστημονική κοινότητα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ