5 Ιουλ 2012

H ματωμένη 5η Ιουλίου των λιμενεργατών των ΗΠΑ


Η 5η Ιουλίου του 1934 στις ΗΠΑ έχει μείνει γνωστή ως "Ματωμένη Πέμπτη" εξαιτίας του θανάτου δύο απεργών λιμενεργατών που προήλθε από πυρά αστυνομικών στο Σαν Φρανσίσκο. Το τραγικό γεγονός συνέβη κατά τη διάρκεια της απεργίας των εργατών του λιμανιού του Σαν Φρανσίσκο και ολόκληρης της Δυτικής Ακτής, η οποία διήρκεσε 83 μέρες. Αρχικά οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα, αλλά στη συνέχεια έριξαν προς το πλήθος τραυματίζοντας θανάσιμα τους Nicolas Bordoise και Howard Sperry. Oι τραυματίες ανήλθαν στους 109.

Το σωματίδιο «Θεός» βρέθηκε στο CERN



Σχεδόν βέβαιοι ότι ανακάλυψαν το «Σωματίδιο του Θεού» ή αλλιώς το μποζόνιο του Χιγκς είναι οι ερευνητές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN).
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν εδώ και 45 χρόνια το σωματίδιο που εξηγεί πώς η ύλη αποκτά τη μάζα της.

Συνήγορος του Πολίτη: «Οι πολίτες αδυνατούν να συνεισφέρουν περαιτέρω στα φορολογικά βάρη»


Μεγάλες ενστάσεις έχει ο Συνήγορος του Πολίτη στις έκτακτες εισφορές που επιβλήθηκαν την εποχή των Μνημονίων επί δικαίων και αδίκων. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Συνήγορος του Πολίτη το ύψος του φόρου που πληρώνει ο καθένας πρέπει να ανταποκρίνεται στις οικονομικές του δυνατότητες ενώ συμπληρώνει ότι κάποια από τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν πλήττουν δυσανάλογα ευπαθείς ομάδες.

Οξυγόνο ακόμη και χωρίς αναπνοή!



Μία πρωτότυπη μέθοδο χορήγησης οξυγόνου απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος και χωρίς τη μεσολάβηση των πνευμόνων ανακάλυψαν αμερικανοί ειδικοί. 
Η μέθοδος αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο στην επεμβατική ιατρική, καθώς θα επιτρέπει στον ασθενή να παραμένει στη ζωή 15 λεπτά χωρίς να αναπνέει.

Μυστηριώδης εξαφάνιση κοσμικού δίσκου


Καλλιτεχνική απεικόνιση του κοσμικού δίσκου όπως φαινόταν όταν τον ανακάλυψαν οι επιστήμονες πριν από 25 χρόνια




Γιγάντιος δίσκος κοσμικής ύλης χάθηκε αίφνης από τα μάτια των επιστημόνων


Οι πλανήτες δημιουργούνται από τα υλικά που περιέχουν οι δίσκοι κοσμικής ύλης (αέρια, σκόνη) οι οποίοι σχηματίζονται γύρω από νεογέννητα άστρα.Πριν από 25 χρόνια οι επιστήμονες εντόπισαν έναν τέτοιο δίσκο σε απόσταση 450 ετών φωτός από τη Γη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ