12 Ιουλ 2012

Πρωτοφανή επεισόδια στην πορεία των ανθρακωρύχων (βίντεο)



Πρωτοφανή επεισόδια εκδηλώθηκαν χτες κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης των ανθρακωρύχων στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, στη Μαδρίτη. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση πλαστικών σφαιρών, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και των βίαιων συμπλοκών που ακολούθησαν.

Ζωντανός βράχος τρέφεται με μικροοργανισμούς και αυτοαναπαράγεται


Μοιάζει σαν βράχος με εντόσθια, είναι ακίνητο, τρέφεται ρουφώντας νερό και φιλτράροντας τους μικροοργανισμούς και το αίμα του περιέχει το σπάνιο μέταλλο βανάδιο.
Γεννιέται αρσενικό, γίνεται ερμαφρόδιτο στην εφηβεία και αναπαράγεται εκτοξεύοντας σπέρμα και αυγά στο νερό “ελπίζοντας” ότι κάπου θα συναντηθούν.

Ουσία καταργεί τα σφραγίσματα



Θα μπορούσε να προστεθεί σε οδοντόκρεμες και να χαρίζει άμεση προστασία
«Άτρωτα» στην τερηδόνα υπόσχεται να κάνει τα ανθρώπινα δόντια μια νέα χημική ουσία που ανέπτυξαν οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Γέιλ, στις ΗΠΑ, και το Πανεπιστήμιο της Χιλής.

Εως και 25 χρόνια πριν εμφανίζονται σημάδια που προμηνύουν Αλτσχάιμερ



Δεκαετίες πριν την εκδήλωση του Αλτσχάιμερ, παρουσιάζονται σημάδια που προμηνύουν για την εμφάνιση της νόσου, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στην διάγνωση και θεραπεία της εκφυλιστικής ασθένειας, σύμφωνα με όσα διαπιστώνει ομάδα επιστημόνων του Washington University School of Medicine.

Henry David Thoreau: Ο πατέρας της «Πολιτικής Ανυπακοής»



Σαν σήμερα, 12 Ιουλίου 1817, γεννήθηκε ο αμερικανός συγγραφέας, φιλόσοφος και πρώιμος οικολόγος, Henry David Thoreau. Στις 26 Ιανουαρίου 1848, ο Thoreau παρέδωσε στον εκδότη του τα χειρόγραφα του δοκιμίου του «Πολιτική Ανυπακοή» το οποίο εκδόθηκε τον επόμενο χρόνο και έμελλε να επηρεάσει βαθύτατα τη φιλοσοφία και θεωρία της μη βίαιης αντίστασης καθώς και την πολιτική σκέψη φυσιογνωμιών όπως ο Martin Luther King και ο Mahatma Gandhi.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ