7 Απρ 2012

Πολίτες ξεγύμνωσαν αστυνομικό μετά την κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα


Σε  ειδικό φρουρό που βρισκόταν στην Όθωνος της πλατείας Συντάγματος επιτέθηκαν άγνωστοι ενώ επέστρεφαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την κηδεία του Δ.Χριστούλα. 
Οι διαδηλωτές κρέμασαν στα δέντρα της πλατείας τα ρούχα του αστυνομικού ως λάφυρα. 
Ο φρουρός μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Νωρίτερα έγινε από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία του 77χρονου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος το πρωί της περασμένης Τετάρτης αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος.
Σύμφωνα με δική του επιθυμία, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.
Το φέρετρο με τη σορό του αυτόχειρα τοποθετήθηκε σε βάθρο, μπροστά στην είσοδο του νεκροταφείου.
Συγγενείς, φίλοι, αλλά και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο στον 77χρονο, ενώ όταν η σορός έφτασε οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν συνθήματα.
Στον επικήδειο που διάβασε η κόρη του επισήμανε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στο οποίο υπογράμμιζε «την πολιτική διαθήκη» που αφήνει ο Δημήτρης Χριστούλας, επιλέγοντας να δώσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.
Στη διάρκεια της πολιτικής κηδείας διαβάστηκαν μηνύματα από οργανώσεις, ενώ ακούστηκε το τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου και του Μίκη Θεοδωράκη, «ποιος τη ζωή μου».
Πηγή: tvxs.gr

Συνταγή για δελτίο ειδήσεων

Υλικά:
Γιαούρτι (κατά προτίμηση μαζι με τη τσανακα)
Αυγά (όσο πιο κλούβια γίνεται)
Αλεύρι (προαιρετικά)
Ροχάλες (για το γνωστό "μπούχισμα" στο τέλος)
Τρόπος παρασκευής:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και αν ο "κουραμπιές" δεν βάλει μυαλό προσθέτουμε λίγα κλωτσομπουνίδια


Μια Εβδομάδα, πριν την Μεγάλη…


Η είδηση πέρασε στα ψιλά.  «Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από σύγκρουση Ι Χ αυτοκινήτου με τρένο του ΟΣΕ στο Κρυονέρι Αττικής. Η αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, συγκρούστηκε με το ΙΧ λίγο πριν από τις 13:00, το μεσημέρι της Παρασκευής.  Το μοιραίο Ι.Χ. επιχείρησε να περάσει τις γραμμές από σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, με αποτέλεσμα οι τροχοί του να κολλήσουν στη σιδηροτροχιά. Στο όχημα επέβαινε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Τρεις Πακιστανοί, οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο, προσπάθησαν να σπρώξουν το όχημα χωρίς, όμως, αποτέλεσμα…. Νεκροί είναι οι δύο επιβαίνοντες του αυτοκινήτου και δύο από τους Πακιστανούς. Ο τρίτος Πακιστανός νοσηλεύεται τραυματισμένος».
Το τραγικό αυτό περιστατικό και η «θανατηφόρα εμπλοκή» των μεταναστών, αλλά και όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες, έδωσαν αφορμή στον συγγραφέα , τακτικό φιλοξενούμενό μας, Γιάννη Μακριδάκη, να μας στείλει το εξής κείμενο.
«Το τελευταίο διήμερο στην επικράτεια του φασιστικού μας κράτους συνέβησαν μαζεμένα κάμποσα ενδεικτικά της κατάντιας μας περιστατικά.
Πρώτον η δολοφονία του Δ. Χριστούλα που έλαβε χώρα στο Σύνταγμα με τη μορφή της αυτοχειρίας, κατόπιν η απόπειρα δολοφονίας, πάλι στο Σύνταγμα, του φωτογράφου Μάριου Λώλου, από αδίστακτο ΜΑΤατζή που προσπάθησε να τον σκοτώσει πισώπλατα, τρίτον η αποκάλυψη του βάναυσου ξυλοδαρμού ενός 18χρονου μέσα σε αστυνομικό τμήμα του Ηρακλείου Κρήτης από αχαρακτήριστους κουκουλοφόρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως σαφώς καταγγέλλουν οι συγγενείς του θύματος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο νοσοκομείο.
Κι ενώ η κοινωνία ζει υπό τον τρόμο και τον φόβο ολοένα και σκληρότερων οικονομικών μέτρων που έρχονται να την ξεκάνουν ολοκληρωτικά, το καθεστώς, ως θηρίο ανικανοποίητης λαιμαργίας, έχει στρέψει τη μανία του και εναντίον των πλέον φτωχών και απροστάτευτων ανθρώπων που ζούνε σ’ αυτή τη χώρα. Των μεταναστών. Και ωθεί την τρομαγμένη κοινωνία, η οποία δεν ξέρει από που να πιαστεί και που να ελπίσει, να ταχθεί με μένος απέναντι στους ακόμα πιο δυστυχείς, φυτεύοντας και καλλιεργώντας δίχως αιδώ και δίχως περίσκεψη το μίσος στις ψυχές των ανθρώπων.
Και μιας και είναι άνοιξη, εποχή φύτευσης δηλαδή, το μίσος θα θεριέψει. Ως το καλοκαίρι το καθεστώς θα δει τους καρπούς του. Πλούσια τα ελέη του μπαξέ θανάτου που λέγεται Ελλάδα. Ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά.
Οι Έλληνες αλληλοσκοτώνονται, τρώνε τις σάρκες τους και ταυτόχρονα ξεσπούν την οργή τους επί φτωχών μεταναστών δημιουργώντας στρατόπεδα συγκέντρωσης ως άλλοι ναζί.
Μια χώρα υπό πλήρη καταστροφή. Μια κοινωνία υπό πλήρη αποκτήνωση.
Και μέσα σ’ όλα αυτά έρχονται σήμερα δυο άμοιροι Πακιστανοί, από αυτούς τους μετανάστες που όλοι τους κατατρέχουν και γυρεύουν να ξεσπάσουν επί αυτών την οργή τους, να δώσουν τη ζωή τους προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες ενός αυτοκινήτου που έπεσε στις γραμμές του τρένου. Να μας θυμίσουν τι σημαίνει αυταπάρνηση και έγνοια για τον συνάνθρωπο. Ναι, δυο μετανάστες Πακιστανοί.
Που αν δεν περνούσε το τρένο να τους σκοτώσει την ώρα της ηρωικής τους προσπάθειας, θα τους συνελάμβανε το φασιστικό μας καθεστώς και θα τους έκλεινε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, είναι βέβαιον.
Η Ελλάδα δεν υπάρχει πια, την πάτησε το τρένο».
Γιάννης Μακριδάκης.

Τα συνυπογράφω όλα, εκτός από την τελευταία πρόταση. Η Ελλάδα υπάρχει, δεν θα την πατήσει κανένα τρένο. Δεν θα το αφήσουμε όλοι μας. Και όσα έγιναν αυτή την  εβδομάδα, μαζί με την επίδρασή τους στον τρόπο σκέψης, στα συναισθήματά μας και στις συζητήσεις μας, με πείθουν πως κάτι αλλάζει, πραγματικά.  Αλλά για να μείνω στο πνεύμα του κειμένου, κατεβάζω αντιπρόταση σύντροφε και σύντροφοι.
Η Ελλάδα ΤΟΥΣ δεν υπάρχει πια, την πάτησαν τα τρένα ΜΑΣ!
Θύμιος Κ.
Πηγή: ellinofreneia.net

Αρκτική: τo λιώσιμο των πάγων αιτία για γεωπολιτικές διενέξεις



Οι χώρες που βρίσκονται πλησίον του Βορείου Πόλου της Γης αναμένεται να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στις εξελίξεις που θα λάβουν χώρα στην Αρκτική.
Το στρώμα πάγου στην περιοχή λιώνει με πολύ ταχύτερους ρυθμούς από αυτούς που είχαν προβλεφθεί, με ορισμένους επιστήμονες να κάνουν λόγο για ολοκληρωτική απομείωση μέχρι το καλοκαίρι του 2040.
Θεωρείται πως στην Αρκτική κρύβονται τεράστιοι αναξιοποίητοι πόροι: από νέες εμπορικές θαλάσσιες γραμμές και αλιευτικά πεδία έως τουριστικά αξιοθέατα, ενώ στο υπέδαφός της εικάζεται ότι κείτονται τα μεγαλύτερα εναπομείναντα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Οι πολυεθνικοί ενεργειακοί κολοσσοί έχουν ήδη πατήσει πόδι στην Αρκτική ξεκινώντας τις προκαταρκτικές διαδικασίες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι οι δραστηριότητές τους αναμένεται να ενταθούν.
Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρείται πως θα απαιτηθεί η συνεργασία των κρατών του βορρά προκειμένου να αποφευχθούν διαμάχες και διενέξεις στην περιοχή.
Στο βιβλίο του με τίτλο The World in 2050: Four Forces Shaping Civilization’s Northern Future ο Λόρενς Σμιθ, καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, επιχειρεί μια ανάλυση των γεωπολιτικών ισορροπιών που διαμορφώνονται στην Αρκτική.
Τα κράτη της Αρκτικής, γνωστά και ως NORCs, περιλαμβάνουν τη Ρωσία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νορβηγία, τη Δανία (Γροιλανδία) και την Ισλανδία.
Πρόκειται για κράτη, όπως σημειώνει ο Σμιθ, που βρίσκονται σε δημογραφική άνοδο, ενώ η οικονομική τους κατάσταση χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές καλή. Η δύναμή τους αναμένεται να ενισχυθεί χάρη σε τέσσερις παράγοντες που εντοπίζονται στο βιβλίο: δημογραφικές τάσεις, ζήτηση για φυσικούς πόρους, παγκοσμιοποίηση και κλιματική αλλαγή.
Ο Σμιθ εντοπίζει το εργαλείο διασφάλισης της ειρηνικής ανακάλυψης και ανάπτυξης της Αρκτικής στη μορφή της διεθνούς συνθήκης, όπως η Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το Νόμο της Θάλασσας, την οποία έχουν υπογράψει όλες οι προαναφερθείσες χώρες πλην ΗΠΑ για την επίλυση των θαλάσσιων διαφορών τους.
Κυρίαρχη παρουσία στην περιοχή επιχειρεί να εγκαθιδρύσει η Ρωσία με τις υπόλοιπες χώρες να επιχειρούν μια αναπροσαρμογή και επαναξιολόγηση των στρατηγικών τους στην περιοχή.
Ο Καναδάς εγκαθιστά στρατιωτικές και ερευνητικές βάσεις στην βόρεια ακτογραμμή του, ενώ οι ΗΠΑ επαναφέρουν τη στρατιωτική του παρουσία στην Αλάσκα.
Η Νορβηγία αναπτύσσει τα βόρεια λιμάνια της, η Γροιλανδία επιδιώκει την ανεξαρτητοποίησή της από τη Δανία, ενώ η Ισλανδία πασχίζει να διατηρήσει την εθνική της κυριαρχία έναντι του μεγάλου κεφαλαίου.
Ο συγγραφέας θεωρεί πως οι διακρατικές διαφορές με τον έναν ή με τον άλλο (ειρηνικό) τρόπο θα επιλυθούν.
Οι μεγαλύτερες ανησυχίες αφορούν σε σοβαρά περιβαλλοντικά ατυχήματα από την εξόρυξη των φυσικώνπόρων της περιοχής ή σε ανάπτυξη παράνομων δραστηριοτήτων όπως υπεραλίευση και κυνήγι της φάλαινας.
Δυστυχώς η ανθρώπινη παρουσία σε μια “παρθένα” περιοχή της Υφηλίου συνεπάγεται τέτοια γεγονότα.
Πηγή: econews.gr

Η Google παρουσίασε μία νέα γενιά επαναστατικών γυαλιών που συνδέονται με το διαδίκτυο.



Το «Project Glass», όπως ονομάζεται το νέο project της Google παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με φωτογραφίες και βίντεο μέσα από το κοινωνικό δίκτυό της εταιρίας, Google+.
 
Τα νέα γυαλιά, αυτά, διαθέτουν κομψούς ασημένιους σκελετούς πάνω στους οποίους είναι προσαρμοσμένες μικροσκοπικές κάμερες και ειδικοί φακοί-οθόνες, που επιτρέπουν στον κάτοχο-χρήστη τους, να δέχεται online πληροφορίες και ηλεκτρονικά μηνύματα, να κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο και να βλέπει βίντεο.



Ο χρήστης στον φακό των γυαλιών αυτών μπορεί να ενημερώνεται για ειδήσεις, και άλλες πληροφορίες μέσα από διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες αλλά και για τα δεδομένα του smartphone του, ενώ παράλληλα μπορεί να τραβήξει φωτογραφία οτι βλέπει γύρω του ή να κάνει μια βιντεο-διάσκεψη με άλλους χρήστες.
 
Tα γυαλιά αυτά χρησιμοποιούν μία παραλλαγή του Android λειτουργικού της Google και βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.
 
Τέλος η Google μέσα από την σχετική σελίδα του «Project Glass» στο Google+ δέχεται τις προτάσεις των χρηστών για τη νέα αυτή τεχνολογία, ώστε να μπορέσει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.
Πηγή: newsit.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ