2 Οκτ 2012

Τριπλοεστιακός φακός καταργεί τα γυαλιά

Το τέλος των γυαλιών σε ασθενείς με καταρράκτη βάζει ένας νέος τριπλοεστιακός φακός


Τοποθετείται σε ασθενείς με καταρράκτη και προσφέρει τέλεια μακρινή, κοντινή αλλά και ενδιάμεση όραση

Ένας νέος τριπλοεστιακός ενδοφθαλμικός φακός που προσφέρει μεγάλη κοντινή, ενδιάμεση αλλά και μακρινή οπτική οξύτητα, υπόσχεται να φέρει επανάσταση στη θεραπεία του καταρράκτη.

Ελπίδα


Αυτά τα τελευταία χρόνια κοντεύουν να κάψουν τον εγκέφαλό μου -ό,τι έχει απομείνει τέλος πάντων- αλλά, παράλληλα, μου έχουν δώσει την ευκαιρία να σκεφτώ και πράγματα που, σε διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, μάλλον δεν θα με απασχολούσαν.
Υπάρχει μια πολύ γνωστή φράση του Νίκου Καζαντζάκη από την Ασκητική: «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, λυτρώθηκα από το νου κι από την καρδιά, ανέβηκα πιο πάνω, είμαι λεύτερος». 

Μειώνεται το μέγεθος αλλά και ο πληθυσμός των ψαριών


Το μέγεθος των ψαριών ενδέχεται να επηρεάζει η κλιματική αλλαγή που οδηγεί σε  αύξηση της θερμοκρασίας και σε άλλες χημικές αλλαγές στους ωκεανούς του πλανήτη, σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα. Την ίδια στιγμή, άλλη έρευνα δείχνει μείωση των προς αλίευση πληθυσμών των ψαριών διεθνώς, επισημαίνοντας πως τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στη Γη εξαρτώνται άμεσα από την αλιεία για τη διατροφή τους.

IBC: 720 εκατ. ευρώ θα πλήρωνε ο Λάτσης για ενοίκια, 81 το αγόρασε


Μπορεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και η κυβέρνηση να άνοιξαν σαμπάνιες για την παραχώρηση του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) στη Lamda Developmentτ του ομίλου Λάτση, ωστόσο η συγκεκριμένη παραχώρηση προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Οι νυχτερίδες φοβούνται το σεληνόφως – Έρευνα


Το σεληνόφως τρομάζει τις νυχτερίδες με αποτέλεσμα να κρύβονται στη  σκιά, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μεξικού που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Mammalian Biology».
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν προηγούμενες μελέτες απ’ όλο τον κόσμο για τη συμπεριφορά των νυχτερίδων και όπως διαπίστωσαν η δραστηριότητά τους σε «φεγγαρόλουστους» οικοτόπους μειωνόταν τις νύχτες που το φως της σελήνης ήταν έντονο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ