1 Οκτ 2012

Σαν σήμερα η απόφαση για τους 22 στη Δίκη της Νυρεμβέργης


Στη 1 Οκτωβρίου 1946 εκδόθηκε απόφαση για τους 22 κατηγορούμενους στη Δίκη της Νυρεμβέργης. Ο Γκέρινγκ, που καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τους Κάιτελ, Ρίμπεντροπ, Καλτενμπρούγκερ αυτοκτόνησε στη φυλακή. Σε ισόβια καταδικάστηκαν ο Ρούντολφ Ες, ο Φρικ και ο Ρέντερ και ακόμη σε θάνατο καταδικάστηκαν οι: Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, Χανς Φρανκ , Φριτς Ζάουκελ, Άρτουρ Σέις Ίνκβαρτ, σε ποινή 20ετούς κάθειρξης οι φον Σίραχ, Σπέερ, σε 15ετή κάθειρξη ο φον Νόιραθ και σε 10ετή κάθειρξη ο Καρλ Νταίνιτς. Αθωώθηκαν οι: Γιαλμάρ Σαχτ και Φραντς φον Πάπεν.

Γη και Σελήνη: σχέση μητρική ή αδελφική;


Η κρατούσα ως σήμερα θεωρία για τη δημιουργία της σελήνης φαίνεται να ανατρέπεται από έναν απροσδόκητο μάρτυρα: το τιτάνιο!

Για τους αρχαίους Ελληνες ήταν η σύντροφος του Ενδυμίωνα, θεού του ύπνου, για μας είναι ένα καλοσυνάτο πρόσωπο, που μας κοιτάζει αφηρημένο κάθε μήνα, και για τους επιστήμονες είναι το κοντινότερο προς τη Γη ουράνιο σώμα. 

Η τρομοκρατία των τηλεκατευθυνόμενων βομβαρδιστικών


Σοβαρό πλήγμα στην πολιτική του Μπάρακ Ομπάμα, επί των ημερών του οποίου πολλαπλασιάστηκαν οι στοχευμένες δολοφονίες και οι βομβαρδισμοί από τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, αποτελεί μια νέα πολύ σημαντική έκθεση ερευνητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και της Νομικής Σχολής του Στάνφορντ. 

Γυάλινος οπτικός δίσκος κάνει τα ψηφιακά δεδομένα “αθάνατα”


Ένα μικρό τετράγωνο κομμάτι γυαλί μπορεί να δώσει την οριστική λύση στο πρόβλημα της αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων.
Η τεχνολογία που ανέπτυξε η ιαπωνική Hitachi βασίζεται στην εκτύπωση μιας δυαδικής σειράς κουκκίδων πάνω σε άχρωμο γυαλί από σχεδόν καθαρό διοξείδιο του πυριτίου (quartz glass) οι οποίες είναι ορατές με ένα κοινό μικροσκόπιο.

Ίχνη από αρχαία ρυάκια νερού εντόπισε το Curiosity

Τελικά οι προηγούμενες εκτιμήσεις φαίνεται ότι είχαν βάση. Το Curiosity της NASA, που βρίσκεται στον Άρη περίπου επτά εβδομάδες, βρήκε ήδη ενδείξεις ότι κάποτε έτρεχε νερό στον πλανήτη.
Το ρόβερ τράβηξε φωτογραφίες από κροκαλοπαγή πετρώματα που αποτελούνται από χαλίκια και άμμο. Οι επιστήμονες εκτιμούν, από το μέγεθος και το στρογγυλεμένο σχήμα τους, ότι κάποτε μεταφέρθηκαν και διαβρώθηκαν από τρεχούμενο νερό. Έτσι, πιστεύουν ότι ο ρομποτικός εξερευνητής εντόπισε ένα δίκτυο από αρχαία ρυάκια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ