22 Ιουλ 2012

Το ρομπότ ανθρώπινος σύντροφος



Την συντροφιά ενός ρομπότ θα έχουμε σε λίγα χρόνια μέσα στο σπίτι μας. Συγκεκριμένα σε μερικές δεκαετίες, ο ιδιοκτήτης ενός ρομπότ θα μπορεί να το εκπαιδεύσει να καταλαβαίνει και να εκφράζεται σε οποιαδήποτε γλώσσα, με τον ίδιο περίπου τρόπο που οι γονείς μαθαίνουν στα παιδιά τους να μιλούν.

Mycoplasma genitalium: το ψηφιακό βακτήριο



Αν και ακούγεται περίεργο πλέον δεν θα είναι μόνο οι ιοί και τα malware οι μόνοι μικροοργανισμοί που θα βρίσκονται εντός των υπολογιστών μας. Ξεκινώντας από το Mycoplasma genitalium πρόκειται να μετακινήσουν σε αυτούς και τα κανονικά βακτήρια.

Λύση στην «ανωμαλία» των Pioneer

Τα ιστορικά Pioneer ήταν τα πρώτα σκάφη που έφτασαν και ξεπέρασαν την τροχιά του Δία



Το μυστήριο της επιβράδυνσής τους εξιχνιάστηκε ύστερα από 30 χρόνια


Καθώς πλησίαζαν τον Κρόνο στις αρχές της δεκαετίας του 1980, τα δίδυμα σκάφη Pioneer 10 και 11 άρχισαν να επιβραδύνονται ανεπαίσθητα, αρκετά όμως για να προβληματίσουν τους επιστήμονες της NASA. Θα μπορούσε άραγε αυτή η επιβράδυνση να διαψεύσει τη θεωρία της Γενικής Σχετικότητας που περιγράφει τη βαρύτητα;

Τζον Ντίλινγκερ: O «υπ' αριθμ. 1 δημόσιος κίνδυνος»



Σαν σήμερα, 22 Ιουλίου 1934, φεύγει από τη ζωή ο περιβόητος γκάνγκστερ και ληστής τραπεζών Τζων Ντίλινγκερ, που έδρασε κατά την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης στις ΗΠΑ. Ο Ντίλιγκερ ανακηρύχθηκε υπ' αριθμόν ένα δημόσιος κίνδυνος από το υπουργείο Δικαιοσύνης και επικηρύχτηκε από το FBI.

Ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα: «σιγή ιχθύος» από την Κομισιόν



«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τα ονόματα μεμονωμένων εταιρειών στις οποίες διαπιστώνεται υπέρβαση των ενδεικτικών τιμών σε ακρυλαμίδια» και δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση ως προς το εάν θα συμπεριλάβει τα ακρυλαμίδια στις επικίνδυνες χημικές ουσίες αλλά αρκείται να δηλώσει ότι «η Επιτροπή θα αξιολογήσει έως το τέλος του 2012 τα αποτελέσματα των ερευνών που διενεργεί στα κράτη μέλη προκειμένου να αποφασίσει αν είναι αναγκαία η λήψη άλλων ενδεικνυόμενων μέτρων».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ