2 Αυγ 2012

Τα μεγαλύτερα μοσχεύματα δέρματος εργαστηρίου

Με τη χρήση της νέας μεθόδου τα μοσχεύματα δέρματος που δημιουργούνται στο εργαστήριο είναι ίδια με τους δερματικούς ιστούς του οργανισμού



Με χρήση νέας τεχνικής δημιουργούνται τμήματα ιστού αρκετών εκατοστών το καθένα


Ισως σύντομα να υπάρχουν διαθέσιμα μεγάλα τμήματα δέρματος για μεταμόσχευση σε εγκαυματίες αλλά και σε άλλους ασθενείς με δερματικές ασθένειες, χάρη σε ένα επίτευγμα ειδικών του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

Μεγάλο κρασί χωρίς σφήκες δεν γίνεται



Την επόμενη φορά που θα πιείτε μια γουλιά κρασί να κάνετε την πρώτη πρόποση στις σφήκες. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς στις κοινές σφήκες και στους μεγαλύτερους μπάμπουρες.
Κι αυτό γιατί τα ιπτάμενα έντομα με το φαρμακερό κεντρί ίσως κρύβουν το μυστικό των αρωμάτων και της γεύσης του κρασιού.

Υπερχρεώνουν τις κλήσεις προς ΕΟΠΥΥ



Tην θέση του 184 το οποίο καλούσαν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για να κλείσουν ραντεβού παίρνουν οι αριθμοί 14884 και 14900.Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), το κόστος κάθε κλήσης θα είναι σημαντικά υψηλότερο.

Kινητήρας Boeing 787 από τουβλάκια Lego



Τελικά η ανθρώπινη επινοητικότητα, αφοσίωση και ταλέντο δεν θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το επίτευγμα των μηχανικών της Rolls-Royce οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν κανονικό κινητήρα Trent 1000 (χρησιμοποιείται στα Boeing 787) συναρμολογώντας 152.455 τουβλάκια LEGO!

Στον Ειρηνικό ωκεανό βρέθηκαν οι αρχαιότεροι οργανισμοί



Δανοί ερευνητές «ξέθαψαν» από το υπέδαφος του Ειρηνικού Ωκεανού βακτήρια με τόσο αργούς μεταβολικούς ρυθμούς, ώστε να αποτελούν τον ορισμό του ορίου μεταξύ ζωής και θανάτου. Πρόκειται ίσως για τους αρχαιότερους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ