13 Ιουν 2012

Μεγάλη απάτη με εγκέφαλο αρχιμανδρίτη

«Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» λέει μια παλιά παροιμία, και στην περίπτωση ενός αρχιμανδρίτη μάλλον παίρνει σάρκα και οστά. Ο αρχιμανδρίτης φέρεται ως ο εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης η οποία υποσχόταν σε επιχειρηματίες και πολίτες την ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα έναντι αδράς αμοιβής.
Συγκεκριμένα, ο αρχιμανδρίτης μαζί με άλλα τρία άτομα υπόσχονταν χρηματοδότηση από εθνικά και κοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα κυρίως την επέκταση επιχειρήσεων, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, την ανακαίνιση ή επέκταση τουριστικών εγκαταστάσεων, την αγορά αλιευτικών σκαφών.
Όπως διαπίστωσε η ΕΛ.ΑΣ. σε 22 περιπτώσεις το κύκλωμα πήρε τουλάχιστον 350.000 ευρώ.




Πηγή: koutipandoras.gr

Εντόπισαν τον αρχαιότερο γαλαξία

Τον αρχαιότερο γαλαξία, που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, υποστηρίζουν ότι εντόπισαν Ιάπωνες επιστήμονες χρησιμοποιώντας τα τηλεσκόπια στη Χαβάη.




Σύμφωνα με την έρευνά τους, που θα δημοσιευθεί στο Astrophysical Journal, η επιστημονική ομάδα εκτιμά πως ο εν λόγω γαλαξίας διαμορφώθηκε πριν από 12,91 δις έτη. Οι επιστήμονες του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου της Ιαπωνίας χρησιμοποήσαν τα τηλεσκόπια Subaru και Keck, που βρίσκονται στην κορυφή του Mauna Kea. 
Όπως αναφέρει η Daily Telegraph, ο Richard Ellis του Ινστιτούτου Τεχχνολογίας της Καλιφόρνια εκτιμά πως η εν λόγω μελέτη είναι περισσότερο εμπεριστατωμένη σε σχέση με παλαιότερες που επίσης υποστήριζαν την ανακάλυψη του αρχαιότερου γαλαξία. 
Έχουν χρησιμοποιηθεί μέθοδοι που δεν σου επιτρέπουν να αμφισβητήσεις το αποτέλεσμα, σημειώνει ο Richard Ellis. Υπενθυμίζεται πως το 2010 μία γαλλική ομάδα χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός γαλαξία ηλικίας 13,1 ετών, ενώ μία ομάδα από την Καλιφόρνια επίσης μέσω του διαστημικού τηλεσκόπιου Hubble υποστήριξε πως εντόπισε γαλαξία 13,2 ετών. Και οι δύο μελέτες δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature. 
Ωστόσο όπως σημειώνει ο Richard Ellis οι ανακαλύψεις τους δεν έχουν επαληθευτεί και με άλλες μεθόδους όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να αμφισβητούνται. Σημειώνεται πως νωρίτερα αυτόν τον μήνα μία ακόμα επιστημονική ομάδα, χρησιμοποιώντας τηλεσκόπια στη Χιλή, υποστήριξε πως έχει ανακαλύψει γαλαξία 13 δις ετών.




Πηγή: tvxs.gr

Πέρασε η εθνική!

Πολύ καλά πηγαίνει η εθνική μας ομάδα στο Euro 2012, αφού χτες έχασε με 2-1 από την Τσεχία, και τώρα χρειάζεται μόνο μια νίκη εναντίον της Ρωσίας, για να προκριθεί στα προημιτελικά, όπου μάλλον θα αντιμετωπίσει την Γερμανία σε έναν αγώνα ζωής ή δραχμής. 
Η εθνική μας δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα με την Τσεχία επειδή οι μισοί παίκτες τα είχαν πιει το προηγούμενο βράδυ και κουτουλούσαν μεταξύ τους, ενώ οι άλλοι μισοί νηστεύουν γιατί θέλουν την Κυριακή να πάνε να μεταλάβουν.
Η ομάδα μας βρέθηκε να χάνει στο 6ο λεπτό με 2-0 αλλά αυτό που διέλυσε ψυχολογικά τους διεθνείς μας ήταν ο τραυματισμός του Χαλκιά ο οποίος μάλλον έπαθε οστεοπόρωση από τα γεράματα αλλά δεν είναι απόλυτα σίγουρο γιατί δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα της νεκροψίας.
Ο τραυματισμός του Χαλκιά έχει και τα θετικά του, αφού δεν θα παίξει εναντίον της Ρωσίας, οπότε τώρα μένει να τραυματιστούν στην προπόνηση και οι άλλοι δυο τερματοφύλακες της ομάδας, ώστε να παίξει τερματοφύλακας ο Σωτήρης Νίνης που σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερος.
Μετά το τέλος του αγώνα, οι διεθνείς μας σόκαραν το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό, αφού δήλωσαν «Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο» και «Έτσι είναι η μπάλα».
Στον επόμενο αγώνα εναντίον της Ρωσίας, η εθνική μας ομάδα χρειάζεται μόνο νίκη αλλά μπορεί να προκριθεί ακόμα κι αν χάσει με 5-0, αρκεί να στουκάρει μετά τον αγώνα το πούλμαν των Ρώσων πάνω σε καμιά κολόνα και να σκοτωθούν όλοι οι παίκτες της Ρωσίας.
Παράλληλα, βέβαια, θα πρέπει να πέσουν δυο αεροπλάνα πάνω στα ξενοδοχεία που διαμένουν οι εθνικές ομάδες της Πολωνίας και της Τσεχίας, ώστε να καούν και να διαμελιστούν όλοι οι Πολωνοί και οι Τσέχοι και η ομάδα μας να προκριθεί.
Σε κάθε περίπτωση, οι πιθανότητες είναι με την εθνική μας και η πρόκριση θεωρείται σίγουρη.




Πηγή: pitsirikos.net

Σκυλιά κατασπάραξαν το νεογέννητο μωρό – Δικαίωση 32 χρόνια μετά για τη μητέρα

Ρίχνοντας φως σε μια υπόθεση που χρονολογείται από το 1980, ιατροδικαστική έκθεση δικαίωσε την Lindy Chamberlain-Creighton, η οποία πριν χρόνια καταδικάστηκε για τη δολοφονία της νεογέννητης κόρης της.
Η Lindy και ο πρώην σύζυγός της, Michael Chamberlain, ξέσπασαν σε λυγμούς όταν άκουσαν στο δικαστήριο τα ευρήματα της τέταρτης έρευνας για την εξαφάνιση της νεογέννητης κόρης τους Azaria, όταν εκείνη ήταν εννιά εβδομάδων.
Το μωρό εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 1980, κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών σε κατασκήνωση στην περιοχή του μονόλιθου Ολούρου στην κεντρική Αυστραλία.
Η μητέρα, που άκουσε το κλάμα της κόρης της και  είδε ένα ντίνγκο να απομακρύνεται, σάρωσε την κατασκήνωση για να βρει το παιδί της, ωστόσο κανείς δεν την πίστεψε και αμέσως οι υποψίες στράφηκαν στο ζευγάρι.
Το σώμα της άτυχης Azaria δεν βρέθηκε ποτέ, όμως μια εβδομάδα αργότερα οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατασκήνωση το ματωμένο φανελάκι και την πάνα του μωρού.
Παρά το γεγονός ότι η μητέρα επέμενε πώς την κόρη της την πήρε ένα σκυλί ντίνγκο, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για φόνο. Οι δικαστές την κατηγόρησαν πως έσφαξε την κόρη της με ένα ψαλίδι και στη συνέχεια την έκρυψε στην κατασκήνωση μαζί με τον σύζυγο της, ο οποίος καταδικάστηκε για συνέργεια σε φόνο.
Η τραγική μητέρα αφέθηκε ελεύθερη το 1986 μετά την ανακάλυψη ενός νέου στοιχείου. Ένα ζακετάκι, πιθανότατα του μωρού, βρέθηκε σε μια φωλιά ντίνγκο στην περιοχή του μονόλιθου Ολούρου.
Παρά το γεγονός ότι η εξέταση του στοιχείου το 1988 επιβεβαίωσε ότι το ζακετάκι που βρέθηκε στη φωλιά του σκύλου ανήκε στην  Azaria, καταρρίπτοντας όλες τις κατηγορίες εναντίον του ζευγαριού, η τραγική μητέρα δικαιώθηκε μόλις σήμερα, με το τελευταίο πόρισμα Αυστραλού ιατροδικαστή.
Η συγκλονιστική υπόθεση, που συντάραξε την κοινή γνώμη στην Αυστραλία, το 1988 έγινε κινηματογραφική ταινία, η «Κραυγή στο σκοτάδι».
Όταν εξαφανίστηκε η Azaria δεν υπήρχε κανένα καταγεγραμμένο περιστατικό επίθεσης ντίνγκο σε μωρό. Τα τελευταία χρόνια τρία παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από σκυλιά ντίνγκο.




Πηγή: econews.gr

Γιατί τα κωνοφόρα δέντρα δεν χάνουν τις βελόνες τους;

Τα περισσότερα κωνοφόρα δέντρα είναι αειθαλή και δεν χάνουν τις βελόνες τους το φθινόπωρο, όπως τα φυλλοβόλα που χάνουν όλα τους τα φύλλα. Οι βελόνες έχουν χαρακτηριστική διάρκεια ζωής για το δέντρο –από ένα έως τέσσερα χρόνια– και αντικαθίστανται από καινούργιες.
Η συντονισμένη απόρριψη των φύλλων το φθινόπωρο είναι μια προσαρμογή των φυλλοβόλων δένδρων στο κρύο, την οποία δεν ανέπτυξαν τα κωνοφόρα.
Τα κωνοφόρα δέντρα είναι συνήθως προσαρμοσμένα σε χώμα που είναι φτωχό σε θρεπτικές ουσίες και δεν περιέχει ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ενώσεων αζώτου, φωσφόρου και καλίου. Τα αειθαλή δέντρα έχουν κορμούς και ρίζες που ζουν περισσότερο από τις ρίζες και τους κορμούς των φυλλοβόλων και οι βελόνες τους έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από εκείνη των φύλλων των φυλλοβόλων. Αυτό σημαίνει ότι τα κωνοφόρα αξιοποιούν τη διαθέσιμη τροφή καλύτερα από τα φυλλοβόλα. Κι έτσι σε μια γη φτωχή σε θρεπτικές ουσίες τα κωνοφόρα μπορούν να ανταγωνιστούν τα φυλλοβόλα και να τα εκτοπίσουν.
Επίσης τα κωνοφόρα δέντρα μπορούν σε γενικές γραμμές να αξιοποιήσουν όλο το έτος την ηλιακή ενέργεια και τη φωτοσύνθεση. Τα φυλλοβόλα δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα γιατί κατά τη διάρκεια του έτους μπορούν να φωτοσυνθέτουν μόνο κατά την περίοδο εκείνη που έχουν φρέσκα πράσινα φύλλα.




Πηγή: scienceillustrated.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ