10 Νοε 2012

Η παγίδα του Δουβλίνου


Ο Bryan Carter ήρθε στην Αθήνα το 2011 και γύρισε ένα ντοκυμαντέρ για τις συνθήκες που επικρατούν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται στη χώρα μας “χωρίς χαρτιά”, τις συνθήκες στις οποίες κρατούνται και τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον τους.

Αποκάλυψη: Το Ελληνικό Πείραμα Μίλγκραμ. Του Πάνου Παναγιώτου


Το 1961 ο καθηγητής ψυχολογίας του πανεπιστημίου Yale, Στάνλεϊ Μίλγκραμ, διεξήγε ένα ιστορικό πείραμα που έδειξε ότι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέση εξουσίας είναι ικανοί να προβούν σε πράξεις που αντιβαίνουν στην κοινή λογική και το αίσθημα δικαίου παραβιάζοντας την ίδια τη συνείδηση τους, αρκεί αυτές να γίνονται κατόπιν εντολής από μία εποπτεύουσα αρχή που υποτίθεται πως κατέχει υψηλού επιπέδου γνώση και δρα με καλό σκοπό.

Πρώην στέλεχος ΔΝΤ: «Το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να είναι βιώσιμο χωρίς μια μαζική διαγραφή του χρέους»


«Το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να είναι βιώσιμο χωρίς μια μαζική διαγραφή του χρέους, που προσδιορίζουμε ευγενικά με τον όρο αναδιάρθρωση, όποιες και αν είναι οι μεταρρυθμίσεις που η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αρβιντ Βιρμάνι που μόλις αποχώρησε από τη θέση του εκπροσώπου της Ινδίας στο ΔΝΤ και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το 2009 έως και τον Οκτώβριο του 2012.

Πιο ευαίσθητοι από τους ανθρώπους οι κροκόδειλοι


Πιο ευαίσθητοι από τους ανθρώπους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το άγγιγμα, είναι οι κροκόδειλοι, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγαν Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο «Vanderbilt» και η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Experimental Biology».

Τεστ θα προβλέπει την Αλτσχάιμερ 20 χρόνια πριν

Μελέτη σε άτομα γενετικώς... προορισμένα να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ έδειξε ότι τα σημάδια της νόσου μπορούν να εμφανιστούν στον εγκέφαλο δύο δεκαετίες και πλέον πριν την παρουσίαση συμπτωμάτων


Ορισμένα από τα σημάδια της νόσου εμφανίζονται στον εγκέφαλο δεκαετίες πριν γίνουν ορατά τα συμπτώματα

Ορισμένα από τα πιο πρώιμα σημάδια της νόσου Αλτσχάιμερ μπορούν να εντοπιστούν στον εγκέφαλο τουλάχιστον δύο δεκαετίες πριν την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ