20 Οκτ 2012

Αρθούρος Ρεμπώ - Ο καταραμένος ποιητής



«Καταλήγω να θεωρήσω ιερή την αναρχία του πνεύματος μου».

«Καταραμένος» ποιητής, τυχοδιώκτης, ταξιδευτής κι ονειροπόλος. Ήρθε στον κόσμο στις 20 Οκτωβρίου του 1854 στην πληκτική πόλη Σαρλεβίλ των γαλλικών Αρδενών.  Από εκείνη την εποχή αρχίζει ο «μύθος του Ρεμπώ»…

Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία νεφρών


Ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία νεφρών από την καλλιέργεια εργαστηριακών ιστών έκανε μια ομάδα ερευνητών του ιταλικού Ινστιτούτου Φαρμακολογικής Έρευνας «Μάριο Νέγκρι», με επικεφαλής τον Ελληνοκύπριο βιολόγο Χριστόδουλο Ξυναρή.

Hacking σε βηματοδότες με αποτέλεσμα θανατηφόρα ηλεκτροσόκ!


Όπως τα περισσότερα προϊόντα τεχνολογίας έτσι και οι βηματοδότες φαίνεται πως είναι ευάλωτοι σε ηλεκτρονικές επιθέσεις ικανές να προκαλέσουν ακόμα και το θάνατο των κατόχων τους!

Κοσμικό «θραύσμα» η Σελήνη


Επιβεβαιώνεται η θεωρία ότι δημιουργήθηκε από τη σύγκρουση της Γης με ένα διαστημικό σώμα σαν τον Αρη

Νέα ευρήματα δίνουν λύση στο μυστήριο της ύπαρξης της Σελήνης. Δύο νέες μελέτες επιβεβαιώνουν τη θεωρία ότι η Σελήνη είναι τελικά προϊόν της τρομερής σύγκρουσης της Γης με ένα διαστημικό σώμα με μέγεθος ανάλογο με αυτό του πλανήτη Αρη.

Ο προϊστορικός άνθρωπος έτρωγε γιγάντια πάντα


Το πολυαγαπημένο εθνικό σύμβολο της Κίνας, τα γιγάντια πάντα, το πιθανότερο είναι ότι δεν αντιμετωπίζονταν με τον ίδιο σεβασμό από τον προϊστορικό άνθρωπο, ο οποίος σύμφωνα με τον Κινέζο επιστήμονα Wei Guangbiao, τα κυνηγούσε για το κρέας τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ