28 Οκτ 2012

«Τρίτος Ελληνικός Πολιτισμός»

Πρωτοσέλιδο της εποχής

Πως άνοιξε ο δρόμος.
Μετά την χρεοκοπία της Ελλάδας (1932) ακολουθεί πολιτική και κοινωνική επιδείνωση. Ο Βενιζέλος και οι αξιωματικοί του προχωρούν σε πραξικόπημα τον Μάρτιο του ’35. Το πραξικόπημα όμως αποτυγχάνει. Πνίγεται από τις σφοδρές αντιδράσεις του λαού, μα και από την άρνηση αρκετών στρατιωτικών να το στηρίξουν.

H ρεμπέτισσα Αγγέλα Παπάζογλου μιλάει για τους ταγματασφαλίτες

Ταγματασφαλίτες στον Κάλαμο της Αττικής


Τα χαΐρια μας εδώ. Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης (εκδ. Επτάλοφος-Ταμείον Θράκης, 2003) είναι μια καταγραφή της προφορικής μαρτυρίας της Αγγέλας Παπάζογλου, από τον γιο της Γεώργιο Παπάζογλου: για τη Σμύρνη, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και τη μετέπειτα ζωή της στην Κοκκινιά. Δημοσιεύουμε σήμερα ορισμένα αποσπάσματα, στα οποία η Παπάζογλου μιλάει για τους ταγματασφαλίτες (μας τα υπέδειξε η φίλη Ελένη Καρασαββίδου), καθώς ο γνήσιος λαϊκός της λόγος είναι, αρκετές φορές, πιο εύγλωττος από πολλές σελίδες αρθρογραφίας.
της Αγγέλας Παπάζογλου

Ο συνδυασμός που σκοτώνει... τις μέλισσες!

Οι βομβίνοι «φορούσαν» ειδικά τσιπ ώστε να παρακολουθούνται οι κινήσεις τους στην ύπαιθρο


Η έκθεση βομβίνων σε δύο ευρέως χρησιμοποιούμενα φυτοφάρμακα προκαλεί προβλήματα στη συλλογή γύρης, θανάτους εργατριών και κατάρρευση των αποικιών

Και ύστερα... φύγανε (εκτός από τις μέλισσες) και οι βομβίνοι. Για την ακρίβεια, φεύγουν συνεχώς σε μεγάλους αριθμούς από τα... εγκόσμια, όπως και τα υπόλοιπα ωφέλιμα έντομα, εξαιτίας της έκθεσής τους σε φυτοφάρμακα, σύμφωνα με όλο και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία.

Ουρακοτάγκος βρέθηκε ζωντανός με 104 σκάγια στο σώμα


Συνολικά 104 σκάγια κυνηγιού είχε στο σώμα του ένας θηλυκός ουρακοτάγκος, που βρέθηκε στο νησί Βόρνεο.
Σύμφωνα με το lifo.gr, εκπρόσωπος οργάνωσης για την προστασία των ζώων ανέφερε πως ο ουρακοτάγκος βρέθηκε στις 10 Οκτωβρίου σε μία έκταση με φοινικόδεντρα, τυφλωμένη και σοβαρά τραυματισμένη με 37 σκάγια στο κεφάλι και άλλα 76 στο υπόλοιπο σώμα.

Στις 21 εξυπνότερες ψηφιακά πόλεις το Ηράκλειο


Διακρίνεται για δεύτερη χρονιά

Ο Οργανισμός Intelligent Community Forum (ICF) αξιολόγησε για δεύτερη χρονιά το Ηράκλειο της Κρήτης ως μία από τις 21 πιο έξυπνες ψηφιακά πόλεις του κόσμου. 
Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται μόλις πέντε πόλεις από την Ευρώπη, ενώ απ' αυτές, μόνο το Ηράκλειο και η Oulu της Φινλανδίας διακρίνονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ