7 Ιουν 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" από το jungle-report

Την Χρυσή Αυγή που σήμερα όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε, την συνοψίσαμε όσο πιο περιληπτικά γίνεται στο βίντεο που ακολουθεί:




Στο άρθρο αυτό όμως, γίνεται μια εκτενής παρουσίαση παλαιών ντοκουμέντων που αφορούν τη ναζιστική αυτή οργάνωση.

Πρόκειται για μια μεγάλη έρευνα, με ντοκουμέντα που ξεκινούν χρονολογικά από το 1982 και φτάνουν μέχρι το πρόσφατο παρόν.
Τα περισσότερα από αυτά είναι γνωστά μόνο στο παλιό κοινό της Χρυσής Αυγής, δηλαδή στα πολύ λίγα άτομα που είχαν προμηθευτεί τα περιοδικά και τις εφημερίδες της, όταν είχαν εκδοθεί προ τριακονταετίας.
Με λίγα λόγια, πρόκειται για αρχειακό υλικό που δεν έχει βγει στο φως του διαδικτύου και που βοηθάει να κατανοηθεί ποιό ακριβώς είναι το ιδεολογικό και θρησκευτικό υπόβαθρο της οργάνωσης αυτής.


Στα επίμαχα αποσπάσματα των άρθρων που δημοσιεύουμε, για να μην υπάρχουν υπόνοιες ότι αλλοιώνουμε το νόημα, λόγω αποσπασματικής παρουσίασης κ.λπ., από κάτω ακριβώς θα παρατίθεται ένας σύνδεσμος που θα οδηγεί σε ολόκληρο το (σαρωμένο) άρθρο ή σελίδα, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί η εγκυρότητα των όσων παρουσιάζουμε.


όλο το άρθρο εδώ

Φάκελος Ακροδεξιά: Οι αντιναζί που ζουν στο χωριό των νεοναζί

Το χωριό Jamel του Μεκλεμβούργου, στην Ανατολική Γερμανία, είναι η πρώτη περιοχή που έχουν καταλάβει οι νεοναζί. Η πλειοψηφία των κατοικων ειναι ακροδεξιοί με μόνη εξαίρεση  ένα ζευγάρι, που εγκατασταθηκε στο χωριό πριν από 7 χρόνια... Το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» ταξίδεψε  μέχρι εκεί για να γνωρισει τους αντιναζί που ζούν στο χωριό των νεοναζί.

Ήταν το 2005 όταν ο Horst και η Birgit Lohmeyer αποφάσισαν  να αφήσουν πίσω τους τη φασαρία της μεγαλούπολης και να βρουν ηρεμία στη φύση. Το Jamel είναι ενα χωριό αποκομμένο που φάνταζε ως ιδανικός προορισμός. Τα πράγματα όμως δεν θα ήταν για πολύ όπως τα είχαν φανταστεί...
Στο χωριό έμενε τότε ένας και μοναδικός ακροδεξιός, ο Sven Kruger, ο οποίος είχε καταδικαστεί  για πράξεις βίας και αργότερα πολιτεύτηκε με το NPD. Ο Kruger αποφάσισε πως «δεν αντέχει την μοναξιά» και έτσι φρόντισε την εγκατάσταση των  «φίλων» του στο χωριό, μετατρέποντας το στο «χωριό των νεοναζί», καθώς το ποσοστό τους επί του πληθυσμού του αγγίζει το 70%. «Με τα χρόνια άδειασαν πολλά σπίτια, οι ηλικιωμένοι άνθρωποι του χωριού πέθαναν ή μετακόμισαν κι έτσι αυτός αγόρασε κάποια και έφερε το λόχο του εδώ. Από τότε ο ακροδεξιός χώρος βρήκε εδώ έδαφος», εξηγεί το ζεύγος Lohmeyer.
Το ζευγάρι με την υποστήριξη των τοπικών αρχών, κανει αγώνα κατά της ακροδεξιάς και κάθε χρόνο διοργανώνει ένα φεστιβάλ στο οποίο δεν έχουν θέση οι νεοναζί.  «Προσπαθούμε να βγάλουμε το χωριό από αυτή την κατάσταση και διοργανώνουμε όσες περισσότερες εκδηλώσεις μπορούμε, εδώ στην αυλή μας, και θέλουμε να έχουμε όσο των δυνατόν περισσότερους  καλεσμένους, γιατί θέλουμε να κάνουμε κατανοητό, ότι πρόκειται περί ενός προβληματικού χωριού. Αν δεν δώσουμε την απαραίτητη προσοχή, αυτό που γίνεται εδώ, θα γίνει και αλλού», λένε στον φακό του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα». «Θέλουμε να στρέψουμε την προσοχή εδώ, ώστε να γίνει κατανοητό το τι ακριβώς κάνουν οι ακροδεξιοί εδώ αλλά και το τι πρέπει να κάνουμε εμείς», τονίζουν.
Οι Lohmeyerς όπως θα ήταν αναμενόμενο υφίστανται καθημερινά τις απειλές του Kruger και της συμμορίας του.  «Έχουμε απειληθεί πολλές φορές. Μας πετούν π.χ. νεκρά ζώα στο σπίτι, μας έκλεψαν τώρα τελευταία το γραμματοκιβώτιο, μας μπλοκάρουν στο δρόμο… τέτοια πράγματα πρέπει να υπομένουμε εδώ», διηγούνται. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο χωριό είναι το ότι όταν ένας από τους κατοίκους του χωριού βλέπει το ξένο αυτοκίνητο - στο οποίο επιβαίνει ο Στέλιος Κούλογλου και το επιτελείο του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα»- πλησιάζει με επιθετικές διαθέσεις, κρατώντας στο χέρι του ένα καδρόνι... Σχετικά με τον φόβο που οι νεοναζί θέλουν να δημιουργήσουν, οι Lohmeyerς  πιστεύουν πως «δεν το κάνουν με πολιτικά μέσα, δεν κάνουν αντιπολιτευτική πολιτική, αλλά πιέζουν τον αδύναμο άνθρωπο, πάνω σε αυτόν θέλουν να επιβληθούν». Και το ζευγάρι των γερμανών ακτιβιστών κάθε άλλο παρά αδύναμο είναι.
Αναφορικά με το ακροδεξιό NPD (Εθνικό Κόμμα Γερμανίας), το ζευγάρι δηλώνει πώς δεν είναι δυνατόν οι γερμανοί φορολογούμενοι να πληρώνουν φόρους «σε αυτούς που προσπαθούν να καταλύσουν  τη ελευθερία και τη δημοκρατία και θέλουν να μας οδηγήσουνε σε μια νέα δικτατορία. Δε χρειαζόμαστε και δε θέλουμε μια Τρίτη δικτατορία στη Γερμανία. Αυτό είναι το παράδοξο, θέλουμε να αποδεικνύεται καθημερινά η δημοκρατία, θέλουμε να ζούμε σε δημοκρατικό καθεστώς, πρέπει να έχουμε θάρρος και να θέτουμε όρια..ακριβώς!». «Και η ανοχή έχει τα όρια της!», επισημαίνουν. Αναφορικά δε με τη συζήτηση περί απαγόρευσης του NPD πιστεύουν πως αν αυτό έφευγε από τη μέση, θα ήταν πλήγμα στη βάση αυτού του κινήματος. «Δεν θα ήταν η λύση, αλλά θα γκρεμιζόταν ένας στύλος της ακροδεξιάς», λένε.
Ο Horst και η Birgit Lohmeyer έχουν βραβευτεί από το κεντρικό συμβούλιο των Εβραίων αλλά και απο την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως πρέσβεις της δημοκρατίας. Ο Horst Lohmeyer βραβεύτηκε πρόσφατα ως ο καλυτερος γερμανός πολίτης για το 2011.


Πηγή: tvxs.gr

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ MEIN KAMPF

Ο «Αγών» του και η Αγωνία μας


Γράφει ο Κλεάνθης Γρίβας



Άνθρωπος με λίγα πνευματικά χαρίσματα και ελάχιστες κοινωνικές ικανότητες, ο οποίος, δίχως αξιόλογη πολιτική εμπειρία, έγινε Καγκελάριος της Γερμανίας… Πώς μπόρεσε ένας τέτοιος άνθρωπος να αποκτήσει τόσο μεγάλη ιστορική σημασία, ώστε να είναι σε θέση να κάνει ολόκληρο τον κόσμο να κρατά την ανάσα του;


Kershaw Ian, ιστορικός, Hitler 1889-1936: Hubris και Hitler 1937-1945: Nemesis



Ο Αγών Mου (Mein Kampf) του Χίτλερ είναι μια σύνθεση από αφόρητα απλοϊκές σκέψεις και ατέλειωτες επαναλήψεις οι οποίες διατυπώνονται μ’ ένα τρόπο που προσβάλλουν βάναυσα τη λογική. Ένα χάος από εξωραϊσμένες παιδικές και νεανικές αναμνήσεις, κοινοτοπίες, άσχημα αφομοιωμένες επιδερμικές αναγνώσεις και ακούσματα ενός αμόρφωτου, ανεπάγγελτου και αποτυχημένου αυστρογερμανού χωρικού, που η παρουσίασή τους με τη μορφή βιβλίου δεν θα είχε καμιά ελπίδα να επηρεάσει οποιονδήποτε εκτός από τον (καθ’ υπαγόρευση) συγγραφέα του, εάν μια απρόσμενη ιστορική συγκυρία που είχε ανάγκη από μίσος, δεν το καθιστούσε «εργαλείο της ιστορίας».


Πυρηνικό στοιχείο του Mein Kampf είναι το μίσος που διαπερνά όλες τις σελίδες του. Ένα μίσος που, όταν καταλάβει την εξουσία, θα μετασχηματιστεί σε κινητήρια δύναμη η οποία θα οδηγήσει τον γερμανικό λαό και την ανθρωπότητα στη χειρότερη πολεμική καταστροφή της ιστορίας, μέσα από ένα δρόμο σπαρμένο με πτώματα.


Ο Χίτλερ μπορεί να επικριθεί, να αποδοκιμαστεί και να καταδικαστεί για οτιδήποτε εκτός από το ότι δεν προειδοποίησε την ανθρωπότητα για τα ανθρωποθυσιαστικά του σχέδια. Γιατί στο Mein Kampf υπάρχουν τα πάντα: Η κατάργηση της δημοκρατίας. Η επιβολή της δικτατορίας. Το μίσος κατά της Γαλλίας. Η κατάκτηση της ηπειρωτικής Ευρώπης. Η εκστρατεία στην Ανατολή, Το φυλετικό μίσος. Η εξόντωση των Εβραίων. Η κυριαρχία της «ανώτερης φυλής». Η δουλοποίηση των «κατώτερων φυλών».


Όλα αυτά, που εκτίθενται ως στόχοι του μελλοντικού υποψήφιου Φίρερ με ανατριχιαστική σαφήνεια και κυνικότητα, στην αρχή αντιμετωπίστηκαν από τους πολιτικούς και την κοινή γνώμη ως «παραλήρημα ενός φανατικού» που θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο ψυχιατρικής και όχι πολιτικής αποτίμησης. Αλλά, όταν μερικά χρόνια αργότερα αυτό το «παραλήρημα» επενδύθηκε με δύναμη ικανή να επιτρέψει την εφαρμογή του, η ανθρωπότητα κλήθηκε να πληρώσει ένα βαρύτατο τίμημα για την εθελοτυφλία και την κωφότητά της.


Εάν οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και οι λαοί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ είχαν κάνει τον κόπο να διαβάσουν το Mein Kampf τα πρώτα χρόνια της έκδοσής του (1925-1932), θα είχαν βρει σ’ αυτό όλες τις λεπτομέρειες της τραγωδίας που χρειάστηκε να βιώσουμε στην σκοτεινή περίοδο 1933-1945. Γιατί πέρα από οποιαδήποτε φιλολογική, πολιτική ή κοινωνιολογική ερμηνεία, το Mein Kampf είναι η πρώτη στην ιστορία εκ των προτέρων καταγραφή και δημοσιοποίηση του σχεδίου ενός εφιαλτικού μαζικού εγκλήματος εκ προμελέτης, απέναντι στην οποία τα δυνάμει θύματά του αντέδρασαν με μια ανερμήνευτη και ασυγχώρητη ελαφρότητα.


Η άποψη ότι η επιβολή του Χίτλερ ήταν αποτέλεσμα της «μοιραίας και δαιμονικής προσωπικότητάς του» έχει απορριφθεί από το μεγαλύτερο μέρος των ιστορικών. Ο Ναζισμός ως μέθοδος κατάληψης και τρόπος οργάνωσης και άσκησης της εξουσίας δεν μπορεί να αποδοθεί στις υπερφυσικές ιδιότητες ενός «πνεύματος του κακού» ούτε να αγνοείται ως «θλιβερό ατύχημα» της ιστορίας. Γιατί,  όπως υποστηρίζει ο φιλόσοφος Κάρλ Γιάσπερς (Karl Jaspers), μέσα από την ιστορία του Χίτλερ και του ναζισμού βγαίνει το δίδαγμα ότι «όλα αυτά ήταν δυνατό να γίνουν. Και πάντα θα είναι δυνατό».


Η συνέχεια του άρθρου εδώ

Η παράνοια του Χίτλερ αντικείμενο μυστικής μελέτης του BBC εν έτει 1942

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, η υπηρεσία παρακολούθησης του BBC είχε επισημάνει από το 1942 την παράνοια που διακατείχε τον Χίτλερ στο θέμα των Εβραίων μετά από τη διενέργεια ψυχολογικών μελετών στους λόγους του.




Το αποδεικτικό έγγραφο, που βρίσκεται στην κατοχή του ιστορικού Σκοτ Άντονι, ήρθε στο φως από την οικογένεια του κοινωνιολόγου Μάρκ Έιμπραμς, ο οποίος απασχολούταν στην υπηρεσία παρακολούθησης του βρετανικού δικτύου κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία του ΒΒC είχε σκοπό την παρακολούθηση των ραδιοφώνων της κατεχόμενης Ευρώπης και της Γερμανίας και την αξιολόγηση της εχθρικής προπαγάνδας μέσα από ψυχολογικές έρευνες που επιχειρούσαν να αναδείξουν τα ενδόμυχα κίνητρα του Χίτλερ. 


Η μελέτη που ανατέθηκε από τον ίδιο τον Έιμπραμς σε συνάδελφό του και συντάχθηκε εν έτει 1942 κάνει λόγο για "νοσηρές τάσεις" του ηγέτη του Γ' Ράιχ σε σχέση με το "εβραϊκό δηλητήριο". Ο ιστορικός Άντονι εξηγεί: "Το έγγραφο δείχνει ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν υποψιαστεί τι συνέβαινε" και καταλήγει ότι "μπροστά στις αποτυχίες στο εξωτερικό, ο Χίτλερ επικεντρωνόταν σε αυτό που πίστευε ότι είναι ο εσωτερικός εχθρός, οι Εβραίοι". Έχοντας την γνώση του σήμερα σχετικά με την περιβόητη "τελική λύση" που σχεδίαζε ο Χίτλερ, "η μελέτη αυτή είναι οδυνηρή" συμπληρώνει ο ιστορικός.


Αναλυτικά, η έρευνα εντοπίζει στη ψυχοσύνθεση του Φύρερ ένα "σύμπλεγμα Μεσσία" που φαίνεται να εξηγεί την ανάγκη του να ηγηθεί ενός αγώνα για την εξάλειψη του κακού. Ανησυχητική δε, διαγράφεται και η όλο αυξανόμενη "φοβία" που έτρεφε ο Χίτλερ για τους Εβραίους, στους οποίους απέδιδε "μια παγκόσμια διαβολική επιχείρηση". Παρ' όλα αυτά, κανείς τότε δεν φανταζόταν πως τα φρικαλέα πλάνα του Χίτλερ είχαν μπεί ήδη σε εφαρμογή. Οι διαβεβαιώσεις της απόρρητης αναφοράς για το ότι οι Εβραίοι ήταν για τον Φύρερ "η ενσάρκωση του κακού, ενώ εκείνος ενσαρκώνει το πνεύμα του θεού. Είναι ο Θεός μέσω του οποίου μπορεί να επιτευχθεί η νίκη ενάντια στο κακό" δεν έπεισαν τους βρετανούς αξιωματούχους.


Το έγγραφο έχει αποχαρακτηριστεί και είναι πλέον διαθέσιμο προς το ερευνητικό κοινό μέσα από την βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.




Πηγή: tvxs.gr

Τη σύλληψη Κασιδιάρη θα ζητήσει η εισαγγελία - Βίντεο

Mετά την ανανδρη επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου που εξαπέλυσε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης σε ζωντανή εκπομπή στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου θα ζητήσει τη σύλληψη του υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία ήδη τον αναζητά στην περιοχή.
Η επίθεση καταδικάστηκε από τους εκπροσώπους των κομμάτων που παρενέβησαν τηλεφωνικά στην εκπομπή.




Πηγή: koutipandoras.gr


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ