31 Ιουλ 2012

Συμμορία παράσιτων



Ξέρετε πόσος ήταν ο αδήλωτος ιδιωτικός χρηματιστηριακός πλούτος που «αναπαυόταν» σε πάνω από ογδόντα «φορολογικούς παραδείσους» στο τέλος του 2010; Ξεπερνούσε τα 21 τρισ. δολάρια, ποσό που ισοδυναμεί με το άθροισμα των ΑΕΠ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Ισως και να το ξεπερνά, φτάνοντας τα 32 τρισ. δολάρια, δηλαδή περίπου πάνω από το μισό του ετήσιου παγκόσμιου ΑΕΠ!

Ο άνθρωπος και όχι η κλιματική αλλαγή σκότωσε τους Νεάντερταλ



Οι πρόγονοί μας και όχι η κλιματική αλλαγή ευθύνονται για την εξαφάνιση των Νεάντερταλ στην Ευρώπη, σύμφωνα με νέα έρευνα του Βασιλικού Πανεπιστημίου Χόλογουεϊ του Λονδίνου, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση της Εθνικής Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS).

Βρέθηκαν οι «ρίζες» του ανθρώπινου πολιτισμού


Απεικόνιση ορισμένων από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπήλαιο Μπόρντερ τα οποία φαίνεται ότι είναι τα πρώτα δείγματα ανθρώπινου πολιτισμού




Ολα ξεκίνησαν στη Νότια Αφρική πριν από 44 χιλιάδες έτη


Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν σε σπήλαιο στη Νότια Αφρική μια σειρά από ευρήματα (τόξα, βέλη, τεχνουργήματα κ.α.) ηλικίας 44 χιλιάδων ετών. Πρόκειται για τα παλαιότερα δείγματα εξελιγμένης ανθρώπινης νοημοσύνης και πολιτισμού και η ανακάλυψη κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική αφού πάει πολλές χιλιάδες έτη πίσω σε σύγκριση με ό,τι πιστεύαμε την εμφάνιση του σύγχρονου ανθρώπου.

Δημιουργήθηκε το πρώτο ρομπότ ναυαγοσώστης



Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε τα ρομπότ σε κάθε είδους εργασία, γιατί να μην τα αξιοποιήσουμε και για τη σωτηρία ανθρώπων από πνιγμό; Αυτό φαίνεται ότι σκέφτηκαν Ιάπωνες ερευνητές και δημιούργησαν ένα ρομπότ το οποίο μπορεί και κολυμπά!

Πορτρέτα κρατουμένων του 19ου αιώνα και «εγκληματολογική ανθρωπολογία»



«Εγκληματίες» του 19ου αιώνα, ακόμη και 12 ετών, κατέληγαν στη φυλακή επειδή έκλεβαν ρούχα, τροφή και μέταλλα. Τα πρόσωπα αυτά φωτογραφίζονταν λίγο πριν τον εγκλεισμό τους για να στηρίξουν θεωρίες της «εγκληματολογικής ανθρωπολογίας», της ιδέας δηλαδή ότι ένα άτομο γεννιέται εγκληματίας και ότι τέτοιες τάσεις μπορούν να ταυτοποιηθούν από τα φυσικά χαρακτηριστικά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ