8 Ιουλ 2012

Φαρμακευτική κάνναβη χωρίς ψυχοτρόπες επιδράσεις



Καλλιεργείται σε μια μυστική τοποθεσία στο βόρειο Ισραήλ. Ψηλή περίφραξη, κάμερες ασφαλείας και ένοπλοι φρουροί την προστατεύουν από κακοποιά στοιχεία. Πίσω από το φράχτη υπάρχει μια απέραντη φυτεία κάνναβης.

Ελέγχοντας ρομπότ μόνο με το μυαλό



Ένα ρομπότ που μπορεί να κινείται να βλέπει και μιλάει μέσω της σκέψης ενός ανθρώπου κατάφεραν να κατασκευάσουν επιστήμονες.

Ο συγγραφέας που... ξέχασε να γράφει



O νομπελίστας συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες υποφέρει από γεροντική άνοια και δεν μπορεί πια να γράψει, αποκάλυψε ο αδελφός του, θέτοντας ένα πολύ θλιβερό τέλος στην καριέρα ενός από τους πιο σπουδαίους λογοτέχνες της γενιάς του.

802 συλλήψεις στην Κίνα για παράνομη διακίνηση ανηλίκων



Σε μαζικές συλλήψεις 802 ατόμων προχώρησε η κινεζική αστυνομία για συμμετοχή τους σε δύο συμμορίες διακίνησης παιδιών με αποτέλεσμα να απελευθερώσει γύρω στα 181 παιδιά.
Στις εφόδους συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα σε 15 περιοχές, ανέφερε στο Διαδίκτυο το υπουργείο Δημόσιας Ασφαλείας.

Τα «σιαμαία» άστρα

Εντοπίστηκαν άστρα που κινούνται σε τροχιές «αναπνοής» μεταξύ τους



Εντοπίστηκαν ζεύγη άστρων που κινούνται «αγκαλιασμένα»
Το Σύμπαν είναι διάσπαρτο από δυαδικά (ή δίδυμα) αστρικά συστήματα, περιοχές όπου υπάρχουν δύο άστρα όπου το ένα κινείται σε τροχιά γύρω από το άλλο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ