30 Νοε 2012

Παρέδωσαν τα δάση στη λαθροϋλοτομία


Και ξαφνικά, κάποιοι στα Μίντια ανακάλυψαν ότι «λαθροϋλοτόμοι καταστρέφουν τα δάση μας». Κατόπιν εορτής, όπως πάντα, και με μοναδικό σκοπό την πρόσκαιρη εντυπωσιοθηρία. Σε λίγες μέρες θα το έχουν ξεχάσει κι αυτό. Οταν οι ίδιοι κάνουν ρεπορτάζ για τον κόσμο που το γυρίζει στα καυσόξυλα για να ζεσταθεί και διαφημίζουν κάθε είδους σόμπες, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι δίπλα στη νόμιμη υλοτομία θα αναπτυχθεί και η παράνομη, αφού πλέον τα καυσόξυλα έχουν ζήτηση.

Υλικό από τη Σελήνη για τρισδιάστατους εκτυπωτές


Μικρά αντικείμενα από λιωμένο σεληνιακό βράχο κατάφεραν να δημιουργήσουν, μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή, Αμερικανοί ερευνητές. Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύει και το BBC, η τεχνική θα μπορούσε να βοηθήσει μελλοντικές αποστολές στο δορυφόρο της Γης.

Εντοπίστηκε νερό και οργανική ύλη στον πλανήτη Ερμή


Για πρώτη φορά οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι ο πλανήτης Ερμής κρύβει τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια τόνους νερού σε μορφή πάγου, όπως επίσης και οργανική ύλη στους κρατήρες του βορείου πόλου του οι οποίοι βρίσκονται υπό μόνιμη σκιά.

Εντομοαπωθητικό το μετάξι αράχνης


Τρομοκρατεί τα έντομα και τα κρατά μακριά

Αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό αποτελεί το πανίσχυρο μετάξι αράχνης σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι διαπίστωσαν ότι τα έντομα συσχετίζουν την ύπαρξη μεταξιού αράχνης με τον κίνδυνο του θανάτου τους.

Σάλος στη Σερβία για την αθώωση του πρώην διοικητή του UCK


Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στη Σερβία μετά την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) που αθωώνει τον πρώην διοικητή του UCK και πρώην πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι για εγκλήματα πολέμου.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση όπως και ο Χασίμ Θάτσι πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου που χαιρέτισε την αθωωτική απόφαση και κάλεσε όλους τους πολίτες να γιορτάσουν την εξέλιξη αυτή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ