22 Οκτ 2012

Άγρια καταστολή στις Σκουριές


Συγκέντρωση και πορεία προς τις Σκουριές πραγματοποίησαν χθες οι επιτροπές αγώνα ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού στην Χαλκιδική.
Τοπική κοινωνία και διαδηλωτές απο όλη την ευρύτερη περιοχή ξεκίνησαν από την Ιερισσό κατευθυνόμενοι προς την περιοχή Σκουριές στο όρος Κάκαβος όπου βρίσκονται εγκατεστημένα τα μηχανήματα της εταιρείας.

Φιντέλ: Είμαι καλά, γράφουν ανοησίες...


Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο πρώην ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, με άρθρο του στην εφημερίδα Granma απαντά στις φήμες που τον ήθελαν σχεδόν ετοιμοθάνατο.
Ο 86χρονος Κάστρο επιτέθηκε με σφοδρότητα στα «ψέματα» των διεθνών μέσων ενημέρωσης και δημοσίευσε φωτογραφίες του στα κουβανέζικα μέσα.

Ο Αδάμ των πρωτευόντων θηλαστικών

Το Purgatorius ήταν πιθανώς το πρώτο πρωτεύον θηλαστικό που εμφανίστηκε στη Γη

Το Purgatorius ζούσε πριν 66 εκατομμύρια έτη και έμοιαζε με σκίουρο

Είχαν εντοπισθεί παλαιότερα τα δόντια ενός αρχαίου είδους ζώου που έμοιαζε με πρωτεύον θηλαστικό αλλά οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να είναι βέβαιοι ούτε για την ταυτότητα ούτε για την ηλικία του.

Ύφεση δεκαετίας 1930 βλέπει το Bloomberg για την Ελλάδα


Σε ύφεση παρόμοια με εκείνη που βίωσαν ΗΠΑ και Γερμανία κατά τη δεκαετία του 1930 κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το περιοδικό Bloomberg.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε
κατά 18,4% τα τελευταία τρία χρόνια και συμπληρώνει πως η πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κάνει λόγο για περαιτέρω συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 4% το 2013.

Οφθαλμαπάτες κάνουν τα ψάρια αόρατα


Τους νόμους της φυσικής καταρρίπτουν τα ασημένια ψάρια, όπως η ρέγγα και η σαρδέλα, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου Μπρίστολ.
Οι ανακλαστικές επιφάνειες πολώνουν το φως, κάτι που οι ψαράδες και οι φωτογράφοι ξεπερνούν εύκολα με τη χρήση πολωτικών γυαλιών ή πολωτικών φίλτρων, τα οποία εξαλείφουν τις ανακλάσεις.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ