30 Ιουλ 2012

Υπόγειο Γκραν Κάνιον στην Ανταρκτική

Εικόνα από την περιοχή όπου εντοπίστηκε το γιγάντιο ρήγμα στην Ανταρκτική.



Το ρήγμα έχει βάθος 1,5 χλμ και συντελεί στην εξαφάνιση των πάγων


Μια απρόσμενη ανακάλυψη έκαναν ερευνητές στην Ανταρκτική οι οποίοι εντόπισαν την ύπαρξη ενός γιγάντιου ρήγματος κάτω από το έδαφος σε μια απομονωμένη περιοχή της ηπείρου.Το ρήγμα έχει βάθος ανάλογο με εκείνο του Γκραν Κάνιον και σύμφωνα με τους ειδικούς μέσα από αυτό διαχέεται θαλασσινό νερό στους πάγους της Ανταρκτικής, γεγονός που επιταχύνει την εξαφάνισή τους

Καρχαρίας τρώει καρχαρία (photos)



Μια σπάνια εικόνα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός. Ένας καρχαρίας, του είδους Eucrossorhinus dasypogon, τρώει έναν άλλο καρχαρία, του είδους  Hemiscyllium ocellatum (καρχαρίας μπαμπού), στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας.

Νοτιοκορεάτης ετοιμάζει τον πρώτο χειροποίητο δορυφόρο



Αν νομίζετε ότι μόνο μεγάλες εταιρείες και κράτη μπορούν να φτιάξουν δορυφόρους, κάνετε λάθος. Ο Song Ho-Jun ένας 34χρονος από τη Νότιο Κορέα ξοδεύοντας έξι χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει μόνος του έναν δορυφόρο.

Μπίσμαρκ: Η εμμονή με την Καθολική Εκκλησία και τον αντισοσιαλισμό


O Ότο φον Μπίσμαρκ, ο Πρώσος πολιτικός που το 1871 ίδρυσε τη Γερμανική Αυτοκρατορία και διετέλεσε ο πρώτος καγκελάριός της για 19 χρόνια, έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 1898.

Τραπεζικά «καρφώματα» για το σκάνδαλο Libor



Μπορεί τα τραπεζικά ιδρύματα να αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα λόμπυ παγκοσμίως και λίγο πολύ να καθορίζουν με αποφάσεις τους την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ωστόσο τα «αλληλοκαρφώματα» όταν τα βρουν σκούρα δε λείπουν.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ