13 Νοε 2012

Στο Αδιέξοδο


Την ώρα που φτάνεις στο αδιέξοδο. Εκείνη τη στιγμή που συνειδητοποιείς πως το ήξερες από πριν. Δεν ήρθε απότομα. Το ήξερες πολλές στροφές πριν πως θα καταλήξεις εδώ. Μόνο που περίμενες κάποιος άλλος να το έχει καταργήσει το αδιέξοδο. Ήθελες πολύ να έχει κάποιος αλλάξει την πραγματικότητα, τόσο πολύ που το πίστεψες. Τώρα αναρωτιέσαι.

Η Θέμις έχει νεύρα


Τα απόνερα από τις περικοπές στα μισθολόγια των δικαστών πέφτουν δυστυχώς πάνω στις πλάτες των πολιτών. Οι καθυστερήσεις στις δίκες, στη σύνταξη των αποφάσεων αλλά και στην ανταπόκριση στα αιτήματα των φυλακισμένων και προφυλακισμένων πολιτών (λόγω και της απεργίας) είναι αβάστακτες για μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έχουν δικαστικές εκκρεμότητες.

Ξεκίνησε η εκταφή της σορού του Αραφάτ


Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες εκταφής της σορού του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ από το μαυσωλείο του στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης όπως ανέφερε πηγή προσκείμενη στην οικογένεια. Οι εργασίες αναμένεται να συνεχιστούν για τουλάχιστον 15 ημέρες και γίνονται στο πλαίσιο έρευνας για τα ακριβή αίτια θανάτου του ηγέτη της PLO.

Σοβαρή ρύπανση από αρσενικό προκαλεί εξόρυξη χρυσού στην Ινδία


Επιστήμονες ανακάλυψαν υψηλά επίπεδα αρσενικού στο έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα κοντά σε ορυχείο χρυσού στο κρατίδιο Καρνατάκα της νότιας Ινδίας.
Συγκεκριμένα, ομάδα επιστημόνων που διενήργησε έρευνα στο χωριά Κιραντάλι Τάντα της περιοχής Γιατζίρ βρήκε μόλυνση από αρσενικό, σε συγκεντρώσεις 30 φορές υψηλότερες από το όριο ασφαλείας των 10 μερών ανά δισεκατομμύριο που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Νέος τελειότερος αόρατος «μανδύας»

Οι αμερικανοί ερευνητές παρουσιάζουν τον μανδύα τους

Καλύπτει καλύτερα από κάθε άλλη φορά ένα αντικείμενο στα μάτια των παρατηρητών

Αμερικανοί ερευνητές πέτυχαν να δημιουργήσουν για πρώτη φορά ένα «μανδύα» που καλύπτει καλύτερα από κάθε άλλη φορά ένα αντικείμενο, κάνοντάς το αόρατο στα μάτια των παρατηρητών. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην τεχνολογία της «αορατότητας».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ