18 Ιουλ 2012

Τραπεζοκόμοι με ωραία κόμη


Στην γνωστή ιστορία-ανέκδοτο, δυό μπαγαπόντηδες και μπεκρήδες, αποφασίζουν να γίνουν οι ίδιοι έμποροι κρασιού. Δανείζονται λοιπόν κάποιο ποσό από τον αφελή του χωριού και αγοράζουν ένα βαρέλι με κρασί το οποίο έχουν αποφασίσει να πουλήσουν. Πάνε στην πλατεία του χωριού με το εμπόρευμα και αφού βάζουν μια ταμπέλα “πωλείται κρασί”, περιμένουν τους πελάτες.

Απόδραση από τα Βούρλα: μια ανέλπιστη δραπέτευση 57 χρόνια πριν



1955, λίγο μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου. Στις φυλακές των Βούρλων, στον Πειραιά, 27 πολιτικοί κρατούμενοι οργανώνουν μια από τις πιο εντυπωσιακές αποδράσεις στην παγκόσμια ιστορία. Οι φύλακες τους παρακολουθούν κάθε στιγμή. Το ΚΚΕ, το κόμμα στο οποίο πιστεύουν, είναι αντίθετο στις αποδράσεις. Χωρίς να το ξέρουν ούτε οι υπόλοιποι κρατούμενοι σύντροφοι τους, καταστρώνουν ένα παράτολμο σχέδιο: να σκάψουν μια σήραγγα κάτω από τη φυλακή, κάτω από τον δρόμο και να βγουν απέναντι, στην ελευθερία...

Το ισχυρότερο λέιζερ του κόσμου!


Ηλεκτρικές εκκενώσεις πλημμυρίζουν το χώρο όταν το NIF ανοίγει πυρ. Στο δωμάτιο δεν επιτρέπεται να βρίσκονται άνθρωποι




Τα 500 τρισεκατομμύρια Watt αγγίζει η εξωπραγματική ισχύς του
Σε  μια βολή που διήρκεσε μόλις μερικά τρισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου, το ισχυρότερο λέιζερ του κόσμου, σχεδιασμένο για πειράματα πυρηνικής σύντηξης, πέτυχε νέο ρεκόρ ισχύος φτάνοντας τα 500 τρισεκατομμύρια Watt.

Γιγάντιο παγόβουνο, διπλάσιο από το Μανχάταν, αποκολλήθηκε στη Γροιλανδία



Ένα γιγάντιο παγόβουνο, διπλάσιο σε μέγεθος από το Μανχάταν, αποκολλήθηκε από τους παγετώνες της Γροιλανδίας.
Η αποκόλληση του παγόβουνου, αν και προκαλεί ανησυχία, δεν εξέπληξε τους επιστήμονες που εδώ και χρόνια παρακολουθούσαν το μεγάλο ρήγμα που είχε σχηματιστεί στην κορυφή του παγετώνα Πέτερμαν.

Το ΜΙΤ σχεδιάζει έναν "έξυπνο" συνοδηγό



Αν και ήδη γίνονται προσπάθειες για αυτοκίνητα τα οποία μετακινούνται μόνα τους, ένα ερευνητικό τμήμα του ΜΙΤ σχεδιάζει κάτι λίγο διαφορετικό. Αντί για έναν αυτόματο οδηγό δηλαδή, θεωρεί ότι ένας "έξυπνος" συνοδηγός θα μπορούσε να είναι εξίσου χρήσιμος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ