14 Ιουλ 2012

Βιομηχανική Μεταλλευτική: Οι εργαζόμενοι παίρνουν το εργοστάσιο στα χέρια τους


Καλοκαίρι 2012 στην Θεσσαλονίκη του Μνημονίου και της ανεργίας και ενώ η ειδησεογραφία έχει να σου πει μόνο δυσάρεστα (και άλλες αυτοκτονίες, η ανεργία σπάει νέα ρεκόρ, νέες περικοπές, η κυβέρνηση ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο κ.α.) ξαφνικά ακούς την είδηση ότι οι 70 περίπου εργαζόμενοι του εργοστασίου Βιομηχανική Μεταλλευτική, που εδώ και 14 μήνες είναι απλήρωτοι, αποφάσισαν να αυτοδιαχειριστούν το εργοστάσιο. 

Η άλωση της Βαστίλης, η απαρχή της Γαλλικής Επανάστασης



Στις 14 Ιουλίου του 1789, με την πτώση της Βαστίλης, ξεκίνησε η Γαλλική Επανάσταση, που έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας για ολόκληρη την Ευρώπη σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο.

Αερογραφίτης: το ελαφρύτερο υλικό στον κόσμο



Φαίνεται ότι η επιστήμη δεν θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημιουργία του αερογραφίτη. Ενός υλικού το οποίο έχει πυκνότητα μικρότερη από 0,2 μικρογραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό!

Καβούκι-ασπίδα ενάντια στον τιτανοβόα


Το ολοστρόγγυλο καβούκι της Puentemys mushaisaensis που ανακαλυφθηκε στο Ορυχείο Σερεχόν της Κολομβίας είχε διάμετρο 1,5 μ.




Μια προϊστορική χελώνα ανέπτυξε κέλυφος σε σχήμα δίσκου για να προστατευθεί από το γιγάντιο φίδι
Ενας τέλειος κύκλος μπορεί τελικά να έχει εξελικτική σημασία. Μια ασυνήθιστη προϊστορική χελώνα με τεράστιο, ολοστρόγγυλο και σχετικά επίπεδο καβούκι που ανακαλύφθηκε από ερευνητές στην Κολομβία φαίνεται ότι ανέπτυξε αυτόν τον «δίσκο» από ταρταρούγα ως ασπίδα ενάντια στους θηρευτές αλλά και για να ζεσταίνεται περισσότερο στον ήλιο.

Παραπομπή δύο στελεχών του Moody’s θα ζητήσει Ιταλός εισαγγελέας




Την παραπομπή δύο στελεχών του οίκου Moody’s του υποδιευθυντή του οίκου, Ρος Αμπερκρόμπι, και του επιχειρησιακού διευθυντή των χρηματιστικού τομέα, Γιοχάνες Βάσσεμπεργκ, θα ζητήσει Ιταλός εισαγγελέας σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ