1 Ιουλ 2012

Υψώνουν τη φωνή τους οι Ιάπωνες κατά της πυρηνικής ενέργειας



Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στο Τόκιο, ενάντια στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας και την απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης να θέσει ξανά σε λειτουργία δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες στο Ohi, που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Ιαπωνίας, σχεδόν 16 μήνες μετά το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα.

Υγρή μπαταρία ψεκάζεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια – Επαναστατική τεχνολογία


Μια πρωτοποριακή μπαταρία που μπορεί να ψεκαστεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια ανέπτυξαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Rice στο Τέξας.
Πριν παρουσιάσουν το επίτευγμά τους την Πέμπτη, οι ερευνητές δοκίμασαν την υγρή μπαταρία σε διάφορες επιφάνειες, από πλακάκια μπάνιου μέχρι ποτήρια μπίρας.

Γεμάτος νερό ο κρατήρας Σάκλετον στη Σελήνη

Η νέα εξερεύνηση του κρατήρα Σάκλετον έδειξε ότι είναι γεμάτος νερό



Αποτελεί ιδανικό σημείο προσεδάφισης και δημιουργίας βάσης


Ενας από τους μεγαλύτερους κρατήρες της Σελήνης, ο οποίος αποτελεί εδώ και καιρό αντικείμενο μελέτης, διαθέτει σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που έγινε σε αυτόν μεγάλα αποθέματα παγωμένου νερού.

Επιχειρήσεις κάνουν επιθέσεις σε hackers



Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι είναι οι hackers εκείνοι που κάνουν επιθέσεις σε εταιρείες προκειμένου να αποκομίσουν απόρρητες πληροφορίες ή απλώς να προξενήσουν φθορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, κάποιες εταιρείες δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως μαθαίνουμε συγκροτούν δικές τους ομάδες οι οποίες έχουν στόχο να παρακολουθούν τις επιθέσεις αυτές.

Επιπλέον άδεια για όσους εργαζόμενους αρρωστήσουν στις διακοπές



Επιτέλους ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα για εκατομμύρια εργαζόμενους. Και αυτό διότι από εδώ και στο εξής όσοι εργαζόμενοι αρρωσταίνουν μέσα στο διάστημα της κανονικής άδειας μετ’ αποδοχών μπορούν να διεκδικήσουν το διάστημα της ασθένειας ως κανονική άδεια αργότερα. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ