31 Μαΐ 2012

Η κρυφή πορεία προς το ΔΝΤ


Με το χρήμα μπορείς να αγοράσεις πολλά ψέματα. Αλλά το χρήμα λέει πάντα την αλήθεια. Αρκεί να ακολουθήσεις την πορεία του. Ποιά είναι η αλήθεια για την καταστροφή της Ελλάδας; Τρία ακριβώς χρόνια από εκείνη την μέρα που ο Γεώργιος Αντρέα Παπανδρέου, με μία προσεγμένα επιλεγμένη μωβ γραβάτα και ύφος τεθλιμμένου συγγενή, παρέδιδε μπροστά στο βαθύ μπλε του Καστελόριζου την Ελλάδα στο ΔΝΤ, τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα. Η Ελλάδα πήρε το δρόμο για την πιο μεγάλη εξάρτηση που γνώρισε ποτέ, μέσα από σχεδιασμένες κινήσεις, επιλογές ανθρώπων που γνώριζαν και άλλων που απλώς ήταν ανίκανοι. Η πολιτική στην Ελλάδα αρκετές φορές είναι ταυτισμένη με την υποτέλεια. Και η υποτέλεια ξέρει καλά πως αν οι προδότες είναι χρήσιμοι για τα άμεσα αποτελέσματα, οι ανίκανοι είναι αποφασισμένοι να τρέξουν τον μαραθώνιο, μόνο και μόνο για να βγουν νικητές.
Η χώρα θα καταρρεύσει μέσα από τις πολιτικές που υιοθετήθηκαν με το επιχείρημα της σωτηρίας. Η ύφεση, η ανεργία, η σμίκρυνση της πραγματικής αγοράς οδηγούν σε αδιέξοδο μέσα από τα μνημόνια. Το περιγράφουν όλοι οι μεγάλοι οικονομολόγοι του κόσμου. Αλλά δεν το βλέπουν οι κυβερνώντες. Γιατί άραγε; Την απάντηση μου έδωσε ένας ευρωπαίος Οικονομολόγος: «Οι έλληνες πολιτικοί θεωρούν πως αν ταυτιστούν με την ευρωπαϊκή ελίτ και τις επιδιώξεις της, θα εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Αυτή τους ενδιαφέρει. Δεν είναι νεοφιλελεύθεροι από ιδεολογία, αλλά βλέπουν πως ο νεοφιλελευθερισμός και οι αγορές είναι ο μόνος δρόμος για να κυβερνήσουν. Και το θέλουν πολύ».
Αυτά που θα διαβάσετε, ξεκινούν από την απλή «ανάγνωση» του ημερολογίου της κρίσης, την αναψηλάφιση όσων ειπώθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια (και είναι αποκαλυπτικά αν και χάνονται στο δάσος των πληροφοριών) και φτάνουν ως τις πληροφορίες από απόρρητα mails, συσκέψεις και πρωταγωνιστές της εποχής. Όσοι συμμετείχαν σε αυτό που σήμερα ονομάζεται από πολλούς ξεπούλημα της χώρας, δεν είχαν τις ίδιες αφετηρίες. Ούτε γνώριζαν όλοι απαραίτητα. Αν έπρεπε να μιλήσουμε με σενάρια θα λέγαμε πως υπάρχουν τρία:
Το πρώτο είναι της προδοσίας. Είναι το πιο εύκολο να λεχθεί, αλλά δύσκολο να αποδειχθεί.
Το δεύτερο είναι πως στο ΔΝΤ οδήγησε η ανικανότητα όσων κυβερνούσαν. Τα αδοκίμαστα κολεγιόπαιδα με τις ιδεοληψίες της αγοράς που έσπρωξαν τη χώρα στον γκρεμό, όταν χρειάστηκε να κάνουν εκτός από θεωρία και πράξη.
Το τρίτο σενάριο είναι των ατυχών επιλογών. Ο Γιώργος Παπανδρέου, μέσα από μια προσωπική σχέση με τον Στρός Καν, ο οποίος φιλοξενήθηκε αρκετές φορές στην Ελλάδα και κατάφερε να ξεδιπλώσει όλο το μέχρι σήμερα γνωστό ταμπεραμέντο του, πείστηκε πως ο δρόμος για το ΔΝΤ θα ήταν μια εγγυημένη από τον ίδιο λύση.
Το πιθανότερο είναι πως τα τρία σενάρια αρκετές φορές συναντήθηκαν για να δημιουργήσουν μια πραγματικότητα ζοφερή για την Ελλάδα. Οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, εκτός από κάποιους που έγιναν πλούσιοι και θα γίνουν ακόμη περισσότερο.


Η συνέχεια της έρευνας για την κρυφή πορεία προς το ΔΝΤ του HOT DOC


Το ΔΝΤ δεν έτυχε, πέτυχε
Το μ-έλλειμμα Παπακωνσταντίνου
Τα αδύνατα ΔυΝαΤά
Παράδοση άνευ όρων στους κερδοσκόπους


Πηγή: koutipandoras.gr




Οι Ιρλανδοί αποφασίζουν για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕΕ


Μεταξύ του «ναι» και του «όχι» στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕΕ και της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας που αυτό επιφέρει καλούνται να επιλέξουν σήμερα, Πέμπτη, οι Ιρλανδοί. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ιρλανδοί κλίνουν προς την υπερψήφιση του Συμφώνου, αν και η χώρα έχει πλούσιο παρελθόν σε απορρίψεις ευρωπαϊκών συνθηκών. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της χώρας προειδοποιεί ότι μια ιρλανδική απόρριψη θα αποκλείσει πιθανή μελλοντική πρόσβαση στον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ESM, ενώ το κόμμα της αντιπολίτευσης, Sinn Fein, υποστηρίζει πως ένα «όχι» θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική θέση του Δουβλίνου.


Τα εκλογικά τμήματα ανοίγουν στις 07:00 (09:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 22:00. Το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.
Αν και το γερμανικής έμπνευσης σχέδιο για την θέσπιση αυστηρότερων δημοσιονομικών κανόνων χρειάζεται να εγκριθεί μόλις από τις 12 από τις 17 χώρες, το δημοψήφισμα θεωρείται κρίσιμο, καθώς εκτιμάται ότι ενδεχόμενη απόρριψη από τους Ιρλανδούς θα υπέσκαπτε την πρωτοβουλία, την ώρα μάλιστα που τα προβλήματα για τις Βρυξέλλες πολλαπλασιάζονται σε Ισπανία και Ελλάδα.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν τη νίκη στο «Ναι», ωστόσο οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 16% του εκλογικού σώματος, ποσοστό που θα μπορούσε να καθορίσει την απόφαση. Στο παρελθόν εξάλλου η Ιρλανδία είχε απορρίψει σε πρώτη φάση τις Συνθήκες της Νίκαιας και της Λισσαβόνας, αναγκάζοντας τη διενέργεια ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, προκειμένου εν τέλει να εγκριθούν. Με δεδομένη αυτή την παράδοση το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι ούτε το «Ναι», ούτε το «Όχι» μπορούν να αποκλειστούν.
Εξάλλου οι Ιρλανδοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί το Δουβλίνο και την οποία η ιρλανδική κυβέρνηση σπεύδει να υπερασπιστεί. Ο διάλογος αναφορικά με το δημοψήφισμα επικεντρώθηκε στον όρο του Συμφώνου που προβλέπει ότι μόνο όσα κράτη-μέλη το επικυρώσουν μπορούν να λαμβάνουν δάνεια από τα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης.
Στην εκστρατεία που διεξήχθη από την κυβέρνηση υπέρ του «ναι» προβλήθηκαν προειδοποιήσεις όπως ότι οι μισθοί δεν θα καταβάλλονται, τα τραπεζικά μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών θα είναι άδεια και οι επενδύσεις από το εξωτερικό θα σταματήσουν εάν το Σύμφωνο απορριφθεί. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της χώρας Έντνα Κένι επισείει το κίνδυνο ένα «όχι» στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο να επιφέρει νέες πιέσεις στα ομόλογα της χώρας, η οποία ευελπιστεί να επιστρέψει στις αγορές τον επόμενο χρόνο.
«Οι χώρες που θα κυρώσουν το Σύμφωνο θα έχουν πρόσβαση στον ESM, όσες δεν το κυρώσουν θα μείνουν εκτός» υποστήριξε ξεκάθαρα ο Κένι, συμπληρώνοντας αναφορικά με το κόστος δανεισμού ότι «η διαφορά μεταξύ 3% και 7%, 8% ή ακόμη και 9% είναι τεράστια».
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ίμον Γκίλμορ προειδοποίησε από την πλευρά του, πως δεν θα υπάρξει επαναληπτικό δημοψήφισμα, όπως έγινε για παράδειγμα στην περίπτωση της Συνθήκης της Λισσαβόνας προκειμένου να αυξήσει την πίεση στους ψηφοφόρους.
Στον αντίποδα, το Sinn Fein προτείνει καταψήφιση του Συμφώνου, λέγοντας πως η λιτότητα έχει αποδεδειγμένα αποτύχει. Απόρριψη του Συμφώνου από το Δουβλίνο, υποστηρίζει, θα δώσει στη χώρα τη δυνατότητα να ζητήσει καλύτερους όρους από την ΕΕ. Το κόμμα πάντως, ανεξάρτητα της έκβασης του δημοψηφίσματος, αναμένεται να βγει κερδισμένο, καθώς είναι το μόνο μεγάλο κόμμα που αντιδρά στο Σύμφωνο.


Πηγή: tvxs.gr

Φίδια-ρομπότ κάνουν εγχειρήσεις μέσα στο ανθρώπινο σώμα


Φανταστείτε ένα μικροσκοπικό φίδι να έρπεται μέσα στο σώμα σας με σκοπό να βοηθήσει τον χειρουργό να εντοπίσει ασθένειες και να κάνει εγχειρήσεις.
Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Επιστήμονες και γιατροί χρησιμοποιούν έρποντα μεταλλικά εργαλεία για να πραγματοποιήσουν χειρουργικές επεμβάσεις στην καρδιά, τον προστάτη και άλλα όργανα.
Τα “φιδορομπότ” είναι εξοπλισμένα με κάμερα, ψαλίδι και νυστέρι, αλλά και με “τένοντες” που επιτρέπουν τον έλεγχό τους από τον χειρουργό.
Στο μέλλον θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με αισθητήρες που μετρούν βιοχημικές παραμέτρους ή ελέγχουν τη λειτουργία των νεύρων.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν θα αργήσει η μέρα που τα ρομπότ-φίδια θα κυκλοφορούν αυτόνομα στον ανθρώπινο οργανισμό για ιατρικούς σκοπούς.
Όπως δηλώνει ο Μάικλ Αργκεντσιάνο, επικεφαλής της καρδιολογικής κλινικής του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου της Νέας Υόρκης και του Κέντρου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, τα φιδορομπότ λειτουργούν ως μικρά χέρια μέσα στους ασθενείς, σαν να λέμε ότι ο χειρουργός συρρικνώθηκε και εργάζεται πάνω στο όργανο.
Τα “φιδορομπότ” αναπτύσσει ο o Δρ Χάουι Τσόζετ στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon του Πίτσμπουργκ. Είναι εύκαμπτα και έχουν διάμετρο όσο ένα κέρμα.
Ο Δρ Τσόζετ αναπτύσσει οφιοειδή ρομπότ για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, παρόμοια με το φίδι-ρομπότ τηςFukushima Robotics Lab το οποίο σχεδιάστηκε για ερευνητικές δραστηριότητες.




Πηγή: econews.gr

Η ιστορία του σκύλου Χάτσικο: Το όνομα της αφοσίωσης


Μια συγκινητική ιστορία ενός σκύλου που έγινε και χολυγουντιανή ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ το 2009, είναι η ζωή του σκύλου Χατσίκο (Hachiko) που στα ιαπωνικά σημαίνει «πιστός σκύλος». Πρόκειται για ένα σκύλο ράτσας Ακίτα, γεννημένος το Νοέμβριο του 1923 στην Ιαπωνία, που με τη συμπεριφορά του έγινε σύμβολο πίστης, αγάπης και αφοσίωσης για όλο τον κόσμο. Μια ιστορία που μας θυμίζει το μυθικό πιστό σκύλο του Οδυσσέα, Άργο,  που περίμενε το αφεντικό του για 10 χρόνια. Χάτσικο στα Ιαπωνικά σημαίνει ο όγδοος ευοίωνος πρίγκηπας δηλαδή αυτός που φέρνει καλή τύχη.
Το 1924 ο ιδιοκτήτης του, καθηγητής Γεωργίας Χιντεσαμπούρο Ουένο (Hidesamburō Ueno), τον πήρε μαζί του στο Τόκυο, όπου ζούσε και εργαζόταν. Κάθε μέρα ο σκύλος συνόδευε στην πόρτα τον καθηγητή και το βράδυ τον περίμενε στο σιδηροδρομικό σταθμό και τον συνόδευε στο σπίτι. Το Μάιο του 1925 όμως ο καθηγητής έπαθε εγκεφαλικό κατά της διάρκεια της διάλεξης. Ο σκύλος, ως συνήθως, τον περίμενε στο σταθμό, αλλά ο καθηγητής δεν εμφανιζόταν.
Μετά το θάνατο του αφεντικού του, ο Χατσίκο δόθηκε σε άλλα σπίτια, ωστόσο το πιστό σκυλί κάθε βράδυ, την ίδια ώρα πήγαινε και περίμενε το πρώην αφεντικό του στο σταθμό. Αυτό συνεχίστηκε για 10 ολόκληρα χρόνια. Οι άνθρωποι στο σταθμό τον γνώριζαν και συγκινημένοι τον φρόντιζαν όταν βρισκόταν εκεί. Ο σκύλος εμφανιζότανε στην πλατφόρμα του τρένου, μόνο την ώρα που ερχότανε το τρένο του καθηγητή. Τις υπόλοιπες ώρες περιφερόταν στον σταθμό, ξεκουραζόταν στην αποθήκη, ή επέστρεφε στο παλιό του σπίτι που ανήκε πλέον σε άλλον.
Το 1925, ένας μαθητής του Ουένο ο οποίος ήταν ειδικός στα σκυλιά Ακίτα, αναγνώρισε τον μεγαλόσωμο σκύλο. Παρατήρησε δε, πως ο Χάτσικο περίμενε στον σταθμό κοιτάζοντας τα τρένα μέχρι να βγει και ο τελευταίος επιβάτης και ρωτώντας τους περαστικούς και τους θαμώνες του σταθμού οι οποίοι τον ταϊζαν, έμαθε για τον λόγο της αναμονής του.
Λίγο καιρό μετά, δημοσίευσε μια εργασία για τα Ακίτα, την μεγαλύτερη από τις επτά ιαπωνικές φυλές τύπου Spitz (Σπίτζ), η οποία αριθμούσε τότε μόνο τριάντα καθαρόαιμα σκυλιά: ένα από αυτά ήταν και ο Χάτσικο. Ο μαθητής αυτός ερχόταν συχνά στον σταθμό για να δει τον Χάτσικο και έγραψε πολυάριθμα άρθρα σε τοπικές εφημερίδες, εξυμνώντας την αφοσίωση του λευκού Ακίτα.
Ένα από αυτά τα άρθρα δημοσιεύτηκε σε μια εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας και ο Χάτσικο γίνεται σύντομα διάσημος. Οι Ιάπωνες εντυπωσιάζονται, ενώ γονείς και δάσκαλοι χρησιμοποιούν τον Χάτσικο σαν παράδειγμα ύψιστης αφοσίωσης και πίστης στην οικογένεια.
Ο Χατσίκο έγινε λοιπόν σύμβολο πίστης, εντυπωσιάζοντας τον κόσμο με την αφοσίωσή του στον νεκρό αφέντη του. Συμβόλιζε το πνεύμα αγάπης και αφοσίωσης που πρέπει να υπάρχει σε κάθε οικογένεια και αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση.
Ο Χατσίκο, πέθανε στις 8 Μαρτίου το 1935 και σήμερα βρίσκεται βαλσαμωμένος στο Μουσείο Φυσικών επιστημών στο Τόκυο.
Τον Απρίλιο του 1934, παρουσία του Χατσίκο, έγινε η παρουσίαση του Μπρούτζινου αγάλματός του, στον σταθμό της Shibuya. Το άγαλμα κατα τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο καταστράφηκε. Έτσι το 1948, ζητήθηκε απο τον Τακέσι Άντο (Takeshi Ando), γιό του γλύπτη που έφτιαξε το πρώτο άγαλμα (ο οποίος είχε πια πεθάνει), να το ξαναφτιάξει. 
Το δεύτερο αυτό αγαλμα, παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 1948 και αποτελεί έκτοτε ένα δημοφιλές σημείο συναντησης. Η είσοδος του σταθμού που βρίσκεται κοντά στο άγαλμα, ονομάζεται “Hachikō-guchi”, που σημαίνει Έξοδος του Χατσίκο και είναι μία απο τις πέντε εξόδους του σταθμού.
Ένα παρόμοιο άγαλμα υπάρχει και στην γενέτειρα του Χατσίκο, την Odate, μπροστά στον σταθμό των τρένων. Το 2004 φτιάχτηκε και ένα τρίτο άγαλμα, πάνω στην βάση του πρώτου αγάλματος που είχε δημιουργηθεί το 1934, και τοποθετήθηκε μπροστά απο Μουσείο Σκύλων Ακίτα στην Odate.
Το 1994, το δίκτυο ραδιοφωνικής αναμετάδοσης πολιτισμού (CBN) στην Ιαπωνία ήταν σε θέση να ανακατασκευάσει μια καταγραφή του Χατσίκο που γαυγίζει από ένα παλιο δίσκο και ακολούθησε μια τεράστια διαφημιστική εκστρατεία με αποκορύφωμα το Σάββατο, 28 Μαΐου 1994, πενήντα εννιά έτη μετά από το θάνατό του, εκατομμύρια ραδιοακροατών να συντονιστούν για να ακούσουν το γαύγισμα του Χατσίκο.  
Τέλος κάθε χρόνο, στις 8 Απριλίου, εκατοντάδες κόσμου μαζεύονται για να τιμήσουν την μνήμη και την αφοσίωση του Χατσίκο σε μια σεμνή τελετή που γίνεται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Shibuya.


Κωνσταντίνα Κοτσάρη


Πηγή: theinsider.gr

Ξοδεύουμε τη μισή ζωή μας σε ονειροπολήσεις


Τη μισή τους μέρα, σε νοητικά ταξίδια ξοδεύουν οι άνθρωποι, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Χάρβαρντ. Διαπίστωσαν ότι η ονειροπόληση κάνει τους ανθρώπους δυστυχισμένους, καθώς θυσιάζουν το παρόν.
Οι άνθρωποι, χωρίς να το συνειδητοποιούν, περνούν το μισό περίπου χρόνο της μέρας τους κάνοντας σκέψεις ή φαντασιώσεις για πράγματα διαφορετικά από αυτά που κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή.
Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα νοητικά “ταξίδια” τους κάνουν πιο δυστυχισμένους, από ό,τι αν μπορούσαν να είναι κυριολεκτικά παρόντες, με το σώμα και το νου τους, στην κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι στο σεξ, περισσότερο από κάθε άλλη δραστηριότητα, οι άνθρωποι βρίσκονται στο παρόν, άρα είναι και πιο ευτυχισμένοι.
Οι ψυχολόγοι Ντάνιελ Γίλμπερτ και Μάθιου Κίλινγκγουορθ του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Science, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική Γκάρντιαν, διαπίστωσαν ότι η τάση γυναικών και ανδρών να βρίσκονται συνεχώς “κάπου αλλού” μειώνει τελικά την ευτυχία που νιώθουν. “Το ανθρώπινο μυαλό είναι περιπλανώμενο και ένα περιπλανώμενο μυαλό είναι δυστυχισμένο”, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 2.250 ατόμων από 83 χώρες με τη βοήθεια μιας εφαρμογής του iPhone την οποία ανέπτυξαν, μέσω της οποίας καλούσαν σε συχνά αλλά άτακτα χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα τους εθελοντές (ακόμα και όταν έκαναν σεξ!) και τους ζητούσαν να απαντήσουν πόσο ευτυχισμένοι ήσαν, τι έκαναν εκείνη τη στιγμή και τι σκέφτονταν. Όπως αποκαλύφτηκε, σχεδόν το μισό χρόνο οι άνθρωποι “ονειρεύονται”, δηλαδή το μυαλό τους περιπλανιέται σε άσχετα πράγματα, ευχάριστα ή δυσάρεστα.
Οι αμερικανοί ψυχολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η περιπλάνηση του νου αποτελεί γενικά την αιτία μάλλον και όχι τη συνέπεια του διάχυτου αισθήματος δυστυχίας μέσα στη μέρα.
Οι εθελοντές, γενικά, δήλωσαν πιο χαρούμενοι όταν έκαναν σεξ, ασκούνταν σωματικά ή είχαν κάποια συζήτηση, ενώ ήταν λιγότερο ευτυχισμένοι όταν χρησιμοποιούσαν τον υπολογιστή, όταν ξεκουράζονταν ή δούλευαν.
Οι ερευνητές συμπέραναν ότι μόνο το 4,6% του αισθήματος ικανοποίησης και ευτυχίας που νιώθει ένας άνθρωπος σε μια δεδομένη στιγμή, μπορεί να αποδοθεί στη συγκεκριμένη δραστηριότητα της κάθε στιγμής, ενώ η περιπλάνηση του μυαλού συνεισφέρει περισσότερο
Οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο συγκεντρωμένοι στο παρόν και ο νους τους περιπλανιέται λιγότερο, όταν κάνουν σεξ, γι’ αυτό είναι πιο ευτυχισμένοι. Σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, ο νους περιπλανιέται τουλάχιστον στο 30% του χρόνου.
Διάφορες θρησκείες και φιλοσοφικές παραδόσεις έχουν τονίσει εδώ και αιώνες την ανάγκη του ανθρώπου να ζει στο παρόν, αν θέλει πραγματικά να ολοκληρωθεί και να ευτυχίσει. Η σύγχρονη επιστήμη φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει αυτό που οι σοφοί λένε εδώ και καιρό.




Πηγή: ygeianews.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ