14 Δεκ 2012

Ας μη γελιόμαστε


Μη γελιέστε, για να αλλάξει η τραγική κατάσταση στην οποία ζούμε, και πάλι με τον εαυτό μας πρέπει να αναμετρηθούμε. Και πιο συγκεκριμένα, με εκείνο το «κομμάτι» μας, που μας θέλει «ατομάκια»: «ανεξάρτητες» δηλαδή και απομονωμένες μονάδες, οι οποίες προασπίζουν τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους έναντι της κοινωνίας, νοούμενης αποκλειστικά ως το πεδίο ικανοποίησης των ατομικών επιθυμιών.

Δωράκι 4 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή είναι ίσως ένα από τα σκληρότερα της μεταπολίτευσης. Πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι μέτρα σοκ, ενώ το βάρος της φορολογίας καλούνται να σηκώσουν για ακόμη μια φορά οι συνήθεις ύποπτοι: Μισθωτοί και συνταξιούχοι, καθώς επίσης και μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αγνωστo είδoς θηλαστικού «κρυβόταν» στο Βόρνεο


Πρόκειται για νέο είδος του κοντόχονδρου κερκοπίθηκου

Ο κοντόχονδρος κερκοπίθηκος είναι ένα μικρό νυκτόβιο πρωτεύον θηλαστικό που μοιάζει περισσότερο με λεμούριο παρά με πίθηκο. Εχει κερδίσει την προσοχή των επιστημόνων επειδή διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά στον κόσμο των θηλαστικών με κυριότερο το τοξικό του δάγκωμα.

Τελικά είναι 12 τα βασικά σωματίδια στη φύση – Απόδειξη το “Σωματίδιο του Θεού”


Πόσα είδη σωματιδίων υπάρχουν στη φύση; Η φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων ασχολείται με αυτή την ερώτηση επί μακρόν. Είναι τελικά τα 12 σωματίδια που περιλαμβάνονται στα βασικά μοντέλα της σωματιδιακής φυσικής;

Τουλάχιστον 7.500 ετών είναι το τυρί


Τουλάχιστον 7.500 ετών είναι το τυρί, όπως αποδεικνύεται από ανάλυση ιζημάτων γάλακτος σε κεραμικά σκεύη που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην Πολωνία. Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature, το τυρί παρασκευαζόταν ήδη από τη νεολιθική περίοδο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ