22 Νοε 2012

Πώς η CIA έκανε πρωθυπουργό τον Καραμανλή


Την ιστορία την γράφουν πάντα οι νικητές και συνήθως αποδίδουν στον εαυτό τους,τους πιο βαρύγδουπους τίτλους, για να μπορούν να της ταιριάζουν. Σωτήρες, πατριώτες, ηθικοί και τις περισσότερες φορές ήρωες με αυταπάρνηση. Αρκούν όμως μερικά χαρτιά,για να αποδειχθεί πως η ιστορία δεν ήταν παρά φωνή πάνω από τα συντρίμια, που δεν είχε αντίλογο.Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που η νίκη τον καθιέρωσε ως Εθνάρχη της Ελλάδας, είναι το άβατο της νεοελληνικής ιστορίας. 

«Ιστορική ανακάλυψη» του Curiosity στον Αρη;

Ετοιμο να «περάσει στην Ιστορία» είναι το Curiosity σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA


Φήμες μιλούν για την παρουσία οργανικών μορίων - σιγή ιχθύος τηρεί η NASA

Οι εικασίες δίνουν και παίρνουν μετά τη δήλωση ενός ερευνητή της NASA ότι το ρομπότ Curiosity στον Άρη μετέδωσε δεδομένα που «θα μπουν στα βιβλία Ιστορίας».
Ένας από τους επιστήμονες της αποστολής, ο γεωλόγος Τζον Γκρότζινγκερ του Caltech (του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνια) δήλωσε στο αμερικανικό NPR ότι τα «συναρπαστικά» δεδομένα συλλέχθηκαν με το όργανο SAM του τροχοφόρου ρομπότ.

«Αθώα» γιορτή ή ημέρα πένθους;


Η ημέρα των Ευχαριστιών γιορτάζεται σήμερα στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μία ετήσια γιορτή -Thanksgiving, στη μητρική της γλώσσα- που γίνεται κάθε χρόνο στην Βόρειο Αμερική, την τελευταία Πέμπτη του Νοέμβρη. Μία γιορτή ωστόσο που έχει έντονα αμφισβητηθεί από κινήματα και πανεπιστημιακούς και έχει συνδεθεί με τη γενοκτονία των ιθαγενών της νέας Ηπείρου από τους ευρωπαίους κατακτητές... 

Φύκια – κανίβαλοι γεννούν ελπίδες για φθηνά βιοκαύσιμα


Όταν αποστερηθούν άλλες πηγές τροφής, τα πράσινα φύκη του είδους Chlamydomonas reinhardtii τρέφονται με άλλα φυτικά υλικά, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού πανεπιστημίου Bielefeld, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications».
Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ένα φυτικό είδος που να διασπά την κυτταρίνη άλλου φυτού.

Εκτυπωτές στην υπηρεσία της υγείας


Θα συμβάλλουν στη δημιουργία χόνδρου για μεταμόσχευση

Η τρισδιάστατη εκτύπωση έκανε ένα ακόμα βήμα και μάλιστα στον βιοϊατρικό τομέα καθώς Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν έναν καινοτομικό υβριδικό εκτυπωτή, ο οποίος απλοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας χόνδρου για μεταμόσχευση, καθώς απλώς τον...  εκτυπώνει.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ