23 Νοε 2012

Hitech γυαλιά για μερικώς τυφλούς


Τους επιτρέπουν να βλέπουν τα κοντινά αντικείμενα αλλά και πινακίδες

Ο Στίβεν Χιγκς, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατασκεύασε ένα ζευγάρι γυαλιά που απευθύνονται σε άτομα που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης και είναι σχεδόν τυφλά. Τα γυαλιά «βλέπουν» τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στα άτομα που τα φορούν και τους βοηθούν τα αποφεύγουν και να μην πέφτουν πάνω τους.

Και ξαφνικά επαναγοράζουν χρέος και ξεχνούν την τοκογλυφία


Όταν ξεκίνησε η «βοήθεια» της Τρόικας προς την Ελλάδα, κάποιοι έβαλαν το πολύ λογικό ερώτημα. «Αφού η Ε.Ε και το ΔΝΤ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, γιατί δεν αγοράζουν το χρέος της από την δευτερογενή αγορά ώστε να το πάρουν φτηνότερα, και στη συνέχεια η Ελλάδα να το αποπληρώνει σε αυτούς;»

Γράμματα από τους φυλακισμένους Ιάπωνες στις ΗΠΑ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Ένα σκοτεινό κεφάλαιο της Αμερικανικής ιστορίας φέρνει στην δημοσιότητα το αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera. Μετά την επίθεση της Ιαπωνίας στο Πέρλ Χάρμπορ, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, περισσότεροι από 100.000 Ιάπωνες, που κατοικούσαν στην Αμερική, φυλακίστηκαν για τέσσερα χρόνια.

Σαουδική Αραβία: Ηλεκτρονική παρακολούθηση γυναικών και ειδοποίηση των συζύγων τους με SMS


Ένα νέο σύστημα για την παρακολουθήση των γυναικών εφαρμόζεται την τελευταία εβδομάδα στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι τελευταίες δε θα διαφύγουν από τη χώρα, κάτι το οποίο απαγορεύεται βάσει νομοθεσίας χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση των συζύγων τους…

Οι εξαφανισμένες γιγάντιες χελώνες των Γκαλαπάγκος μπορεί να “αναστηθούν”


Ένα είδος γιγάντιας χελώνας των νησιών Γκαλαπάγκος μπορεί να “επιστρέψει” από την εξαφάνιση παρότι το τελευταίο μέλος του είδους, ο “Μοναχικός Τζορτζ” πέθανε τον περασμένο Ιούνιο.
Κοινή μελέτη του Εθνικού Πάρκου των Γκαλαπάγκος και του Πανεπιστημίου Γέηλ βρήκε τουλάχιστον 17 χελώνες στο νησί Ιζαμπέλα οι οποίες συγγενεύουν με το είδος του “Μοναχικού Τζορτζ”

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ