5 Ιουν 2012

Ισραήλ: ρατσιστικά πογκρόμ εναντίον μεταναστών

Σε ρατσιστικό πογκρόμ εναντίον μαύρων μεταναστών επιδόθηκαν εκατοντάδες ισραηλινοί την Τετάρτη 23 Μαΐου στις νότιες φτωχογειτονιές του Τελ Αβίβ, όπου ζουν πολλοί μετανάστες. Φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα επιτέθηκαν με λοστούς και πέτρες σε μετανάστες και κατέστρεψαν αυτοκίνητα και μαγαζιά που ανήκουν σε μετανάστες. Το πογκρόμ συνεχίζονταν επί ώρες ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε από απόσταση χωρίς να επεμβαίνει.
Σαν καταλύτης που γρήγορα μετέτρεψε τη ρατσιστική συγκέντρωση σε πογκρόμ λειτούργησαν οι ρατσιστικοί λόγοι προς το συγκεντρωμένο όχλο από ακροδεξιούς βουλευτές αλλά και από  βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου που χαρακτήρισαν τους μετανάστες καρκίνο στο σώμα της ισραηλινής κοινωνίας και καλού-σαν για άμεση απέλαση των μεταναστών.
Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης   Νετανιάχου, όπως και ο ίδιος, έχουν χαρακτηρίσει τους μη εβραίους μετανάστες απειλή για τη χώρα, που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την εβραϊκή ταυτότητα του Ισραήλ, ενώ ο υπουργός εσωτερικών έχει απαιτήσει πολλές φορές την άμεση φυλάκιση και απέλαση των αφρικανών μεταναστών.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, περισσότεροι από 60.000 αφρικανοί μετανάστες ζουν παράνομα στο Ισραήλ.
Στην προσπάθειά  του να περιορίσει την είσοδο μεταναστών κυρίως από τις εμπόλεμες ζώνες της υποσαχάριας Αφρικής, το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ χτίζει ένα τείχος 250 χιλιομέτρων στα σύνορα με την Αίγυπτο, από τα οποία περνούν όλοι σχεδόν οι αφρικανοί μετανάστες και παράλληλα χτίζει και ένα φαραωνικού μεγέθους στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών χωρητικότητας 11 χιλιάδων κρατουμένων.
Η «μοναδική δημοκρατία» της Μέσης Ανατολής δεν διστάζει να δείξει το ρατσιστικό της πρόσωπο, ενώ η φασιστικοποιημένη ισραηλινή κοινωνία θυμίζει όλο και περισσότερο τη γερμανική την περίοδο του ναζισμού.




Πηγή: eksegersi.gr

Νέα ένταση μεταξύ Βρετανίας – Αργεντινής για το πετρέλαιο στα Φόκλαντ

Εντείνεται η διένεξη ανάμεσα στο Λονδίνο και στο Μπουένος Αίρες με αφορμή τις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στα νησιά Φόκλαντ.


Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες ότι θεωρεί την αναζήτηση κοιτασμάτων πετρελαίου από βρετανικές εταιρείες ανοικτά των νήσων Μαλβίνας, ή Φόκλαντς, «παράνομη» κι ότι μηνύει πέντε εταιρείες-τις Desire Petroleum, Falkland Oil and Gas, Rockhopper Exploration, Borders and Southern Petroleum και Argos Resources-διότι συνεχίζουν την δραστηριότητά τους στα διαφιλονικούμενα αυτά νησιά «χωρίς την άδεια» της, και «μυστικά».
Η κυβέρνηση της Βρετανίας αντέδρασε σχεδόν αμέσως, ανακοινώνοντας ότι οι κάτοικοι των νήσων έχουν το «απολύτως νόμιμο» δικαίωμα να προχωρήσουν στην αξιοποίηση των φυσικών τους πόρων και ότι είναι το Μπουένος Άιρες το οποίο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο διεξάγοντας μια εκστρατεία εκφοβισμού.
«Αυτές οι νέες προσπάθειες να πληγούν οι οικονομικοί πόροι των πολιτών των Νήσων Φόκλαντς δυστυχώς αντανακλούν μια πάγια συμπεριφορά της κυβέρνησης της Αργεντινής» υποστήριξε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.
«Από την παρενόχληση της ναυσιπλοΐας στα Φόκλαντς ως την διατύπωση απειλών για την αεροπορική σύνδεση των νησιωτών με τη Χιλή, οι προσπάθειες της Αργεντινής να εκφοβίσουν τα Φόκλαντς είναι παράνομες, απρεπείς και εντελώς αντιπαραγωγικές», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της βρετανικής διπλωματίας.
Τρεις δεκαετίες μετά τον πόλεμο των Φόκλαντς/Μαλβίνας (2 Απριλίου-14 Ιουνίου 1982), η πιθανότητα εύρεσης κοιτασμάτων πετρελαίου συμβάλλει στην αναζωπύρωση των εντάσεων ανάμεσα στη Βρετανία και στην Αργεντινή. Στην 30ή επέτειο από το ξέσπασμα της σύρραξης, το Μπουένος Άιρες κατηγόρησε το Λονδίνο ότι «στρατιωτικοποιεί» την περιοχή.




Πηγή: tvxs.gr

Ο Γαλαξίας μας σε πορεία σύγκρουσης με την Ανδρομέδα

Σε πορεία σύγκρουσης με τον γαλαξία της Ανδρομέδας βρίσκεται ο Γαλαξίας μαςαλλά, παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.
Όπως μας ανακοίνωσαν Αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό κάνοντας χρήση του τηλεσκοπίου Hubble, η σύγκρουση θα αργήσει αρκετά. Συγκεκριμένα θα γίνει σε τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια. Οπότε, ό,τι και αν συμβεί, δεν πρόκειται να μας επηρεάσει.
Υπάρχει όμως και ένας ακόμη λόγος για τον οποίο δεν χρειάζεται να μας προβληματίζει το γεγονός. Το διάστημα που υπάρχει ανάμεσα στα αστέρια ενός γαλαξία είναι τόσο ασύλληπτα μεγάλο ώστε, ακόμα και σε μία τέτοια διαγαλαξιακή σύγκρουση, η πιθανότητα να προσκρούσει το ένα στο άλλο είναι σχεδόν μηδενική.




Πηγή: proho.gr

Τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν αλλαγές στον εγκέφαλο

Μια συνομιλία μεγάλης διάρκειας στο κινητό επηρεάζει και αλλάζει τον εγκέφαλό μας, ωστόσο οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα αν αυτές οι αλλαγές είναι επιβλαβείς.
Μελέτη που διεξήχθη από το Αγγλικό Ινστιτούτο Υγείας έδειξε ότι μια συνομιλία 50 λεπτών παράγει αυξημένη δραστηριότητα στο μέρος του εγκεφάλου που βρίσκεται κοντά στην κεραία του τηλεφώνου. Τα αποτελέσματα, τα οποία έδειξαν αύξηση 7% στον μεταβολισμό της γλυκόζης, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι τα μαγνητικά πεδία που δημιουργούνται από τα τηλέφωνα έχουν κάποια επίδραση.
Ο καθηγητής Patrick Haggard, από το University College του Λονδίνου, προειδοποίησε ότι η έρευνα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή.
Πάντως, το πανεπιστήμιο του Manchester, σε μελέτη εγκεφαλικών όγκων από το 1997 μέχρι το 2008 δεν διαπίστωσε σημαντική αύξηση σε αυτούς παρά τη διαδεδομένη χρήση των κινητών τηλεφώνων.




Πηγή: ygeianews.gr

Αύριο η διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο – Σπάνιο φαινόμενο

Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν στις 6 Ιουνίου εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα.
Η Γη, η Αφροδίτη και ο Ήλιος θα ευθυγραμμιστούν. Πρόκειται για τη διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από τον δίσκο του Ήλιου.
Η διάβαση της Αφροδίτης γίνεται ορατή, όταν ο πλανήτης διέρχεται ακριβώς μεταξύ του Ήλιου και της Γης.
Με το πέρασμα των ημερών η απόσταση της Αφροδίτης από τον Ήλιο μειώνεται.
Αύριο η Αφροδίτη θα διακρίνεται σαν ένας μικρός μαύρος δίσκος που θα διασχίζει τον ηλιακό δίσκο για περίπου 6,5 ώρες.
Η διάβαση θυμίζει την έκλειψη του Ήλιου από τη Σελήνη, η διαφορά ωστόσο έγκειται στο ότι η Σελήνη μπορεί να καλύψει όλο τον δίσκο του Ήλιου, ενώ η Αφροδίτη, αν και μεγαλύτερη από το φεγγάρι, λόγω της μεγάλης απόστασης από τη Γη, θα διακρίνεται σαν μια μικρή κουκίδα και δεν θα καλύψει τον ηλιακό δίσκο.
Η προηγούμενη διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο παρατηρήθηκε στις 8 Ιουνίου 2004, αλλά η επόμενη αναμένεται στις 11 Δεκεμβρίου 2117.
Η έναρξή της διάβασης θα γίνει στις 1:10 π.μ. ώρα Ελλάδος της 6ης Ιουνίου και η ολοκλήρωσή της στις 7:38 πμ ώρα Ελλάδος.




Πηγή: econews.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ