12 Νοε 2012

Αυτοκτονίες και πωλήσεις οργάνων προκαλούν σάλο στην Ισπανία


Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ισπανία δύο πρόσφατες αυτοκτονίες ανθρώπων που έχαναν το σπίτι τους λόγω χρεών στις τράπεζες καθώς και η συγκλονιστική μαρτυρία άνεργης μητέρας που έχει βάλει αγγελία πώλησης των οργάνων της, που δεν είναι απολύτως απαραίτητα για τη ζωή της, προκειμένου να μπορέσει να βρει μια αξιοπρεπή στέγη για την ίδια και την κόρη της.

Τιμ Μπέρνερς Λι: Ο πατέρας του Ίντερνετ, ο εφευρέτης του World Wide Web


Στις 12 Νοεμβρίου του 1990, ο επονομαζόμενος και «πατέρας» του Ίντερνετ Τιμ Μπέρνερς Λι ανακαλύπτει τον Παγκόσμιο Ευρύ Ιστό, γνωστότερο με τα αρχικά WWW, πάνω στον οποίο βασίζεται η λειτουργία του διαδικτύου.

Welcome back Lenin!


Υπερψηφίστηκε χτες το βράδυ ο προϋπολογισμός της Βουλής και από σήμερα ξεκινάει η ανάπτυξη και η ανάκαμψη. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως από σήμερα θα κυνηγήσει προσωπικά τις επενδύσεις αλλά, αν δεν βρει επενδυτές, θα πάει στη Μαλακάσα για μπεκάτσες.

Βρέθηκε ο πρόγονος του DNA;


To μόριο AEG ανιχνεύθηκε σε κυανοβακτήρια και εντοπίστηκε για πρώτη φορά

Ενα μόριο που μπορεί να σχηματίζει πολυμερείς ενώσεις ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στη φύση, ενισχύοντας έτσι την ανεπιβεβαίωτη θεωρία ότι ήταν ο χημικός πρόγονος του DNA. Το μόριο AEG, το οποίο θεωρούνται μέχρι τώρα συνθετική ουσία, χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα από τα κυανοβακτήρια, ανακάλυψε διεθνής ομάδα ερευνητών.

«Αντίο» στον καφέ λόγω κλιματικής αλλαγής


Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσαν να εξαφανίσουν σε 70 χρόνια τον αραβικό καφέ, δυσχεραίνοντας τον ανεφοδιασμό ενός από τα βασικότερα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.
Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα της μελέτης που διεξήγαγαν ερευνητές από τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους της Μεγάλης Βρετανίας, σε συνεργασία με επιστήμονες από την Αιθιοπία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ