3 Αυγ 2012

Όταν η Ανταρκτική ήταν... Χαβάη

Αν κάποιος επέστρεφε πίσω στο χρόνο και πήγαινε στην Ανταρκτική η εικόνα που θα έβλεπε θα ήταν κάπως έτσι...



Ηταν κάποτε πράσινη και γεμάτη φοίνικες


Τα τελευταία χρόνια διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι στο μακρινό παρελθόν η παγωμένη σήμερα Ανταρκτική είχε υποτροπικό κλίμα με ιδιαιτέρως πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Νέα ευρήματα δείχνουν ότι στην ήπειρο υπήρχαν ακόμη και φοίνικες.

Έντομα και φύκια: Το φαγητό του μέλλοντος



Οι ευμετάβλητες τιμές και ο συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός θα μας κάνουν να αναθεωρήσουμε τις τροφές που καταναλώνουμε, σύμφωνα με τους μελλοντολόγους τροφίμων.
Σύμφωνα με το BBC, η τιμή του κρέατος, για παράδειγμα, αναμένεται να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη διατροφή μας καθώς ειδικοί της βιομηχανίας τροφίμων υπολογίζουν πως θα διπλασιαστεί στα επόμενα 5 με 7 χρόνια, κατατάσσοντάς το στα είδη πολυτελείας.

Ιθαγενείς με ανοσία στη λύσσα γεννούν ελπίδες για νέες θεραπείες



Φυσική αντίσταση στη λύσσα, που θεωρείται ότι οδηγεί στον θάνατο αν δεν θεραπευθεί άμεσα, φαίνεται να έχουν ορισμένα από τα μέλη δυο απομακρυσμένων κοινοτήτων του βόρειου Περουβιανού Αμαζονίου.
Αυτό προέκυψε από έρευνα του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση για την Τροπική Ιατρική και Υγιεινή.

Leuser, η ιστορία ενός τυφλού ουρακοτάγκου που πυροβολήθηκε 62 φορές



Ο Leuser, ένας τυφλός ουρακοτάγκος από τη Σουμάτρα, κατάφερε στα 13 χρόνια της ζωής του να επιβιώσει από τις επιθέσεις των λαθροθηρών την αποψίλωση των δασών και τα αεροβόλα των χωρικών, που τον πυροβόλησαν 62 φορές για να διασκεδάσουν. Σήμερα τυφλός βρίσκεται σε ένα κέντρο στο Μεντάν, στη Σουμάτρα, έχοντας σωθεί δύο φορές από τα μέλη του SOCP, του προγράμματος στη Σουμάτρα για τη διάσωση των ουρακοτάγκων.

Νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς ΔΕΗ από το τέλος υπέρ ΑΠΕ



Πρόσθετες επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ σε χιλιάδες καταναλωτές, εκτιμάται ότι θα φέρει η αναμενόμενη αύξηση κατά 47% του τέλους ΕΤΜΕΑΡ -πρώην τέλος υπέρ ΑΠΕ-στα 8 ευρώ/Mwh μεσοσταθμικά, από 5,43 ευρώ/Mwh που είναι σήμερα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ