30 Οκτ 2012

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο ιδιοφυής Φιόντορ Ντοστογιέφσκι


Ο κορυφαίος Ρώσος δημιουργός, το έργο του οποίου αποτελεί ορόσημο στην παγκόσμια λογοτεχνία, έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιανουαρίου του 1881. Ο ιδιοφυής Ντοστογιέφσκι χαρακτηρίζεται από τους κριτικούς ως ένας από τους σπουδαιότερους ψυχογράφους, ενώ είναι αξιοθαύμαστη η ποιότητα του συνόλου των έργων του, η πλειοψηφία των οποίων χαρακτηρίζεται αριστουργηματική.

Ντιέγκο Μαραντόνα, 52 κεράκια για ένα θρύλο! (photos+videos)


Γεννήθηκε στη Λανούς στις 30 Οκτωβρίου 1960, μεγάλωσε στη Βίλα Φιορίτο, ένα από τα πιο φτωχικά προάστια του Μπουένος Αϊρες, αλλά η φήμη του έμελλε να βγει πολύ έξω από τα σύνορα της πόλης του, ακόμα και της πατρίδας του. Σαν σήμερα, πριν από 52 χρόνια, ο «θεός του ποδοσφαίρου» αποφάσισε να κατεβεί στη Γη.

Πότε οι πρόγονοί μας κατέβηκαν από τα δέντρα

Η ωμοπλάτη (αριστερά) της μικρής Σελάμ δείχνει ότι ο Australopithecus afarensis και πιθανότατα και άλλα ανθρωποειδή, εξακολούθησαν για κάποιο διάστημα να σκαρφαλώνουν στα δέντρα παρά το γεγονός ότι είχαν μάθει να περπατούν σε όρθια στάση


Νέα ευρήματα μεταθέτουν πολύ αργότερα τον αυστηρά «δίποδο» χαρακτήρα των ανθρωποειδών

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι που, όπως αποδείχθηκε, σκαρφάλωνε στα δέντρα πριν από 3,3 εκατομμύρια χρόνια φαίνεται να αλλάζει το χρονικό της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους. Πρόκειται για τη Σελάμ, το πληρέστερο απολίθωμα Αυστραλοπίθηκου του Αφάρ (Australopithecus afarensis, το είδος της περίφημης Λούσι) που έχει βρεθεί ως σήμερα.

Νέο είδος σαύρας ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία


Ένα νέο είδος σαύρας, που μάχεται για να επιβιώσει, ανακάλυψαν οι επιστήμονες στους αμμόλοφους της Δυτικής Αυστραλίας, έξω από το Περθ.
Δυστυχώς, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η σαύρα, αν ανακαλύφθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες, βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα εξαφάνισης, λόγω της αστικής ανάπτυξης.

Editorial New York Times: Κυνηγήστε το οικονομικό έγκλημα και όχι τους δημοσιογράφους


Το σημερινό editorial των Νew Yorκ Times είναι αφιερωμένο στη δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη και κυκλοφορεί στην έντυπη έκδοση με τίτλο « Η Ελλάδα διώκει τον αγγελιοφόρο».

«Η Ελλάδα διώκει τον αγγελιοφόρο»
Το δυσκίνητο και νωχελικό ελληνικό δικαστικό σύστημα κινήθηκε με εκπληκτική ταχύτητα το περασμένο σαββατοκύριακο, για να ασκήσει δίωξη και να συλλάβει έναν διακεκριμένο ερευνητή δημοσιογράφο, ο οποίος δημοσίευσε μια λίστα επιφανών πολιτών με καταθέσεις σε Ελβετικές τράπεζες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ